Υπόθεση Novartis: Ένα τεράστιο σκάνδαλο που εξελίσσεται σε «ταφόπλακα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Βούλευμα Ειδικού Δικαστηρίου: Νίκη για την ερευνητική δημοσιογραφία η απαλλαγή των Κώστα Βαξεβάνη, Γιάννας Παπαδάκου, Αλέξανδρου Τάρκα και Ιωάννη Φιλιππάκη - Αμετάκλητη πλέον η αναγνώριση της ύπαρξης του σκανδάλου Novartis.

Υπόθεση Novartis: Ένα τεράστιο σκάνδαλο που εξελίσσεται σε «ταφόπλακα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Δεν έχω πολλά να πω περί Δημοκρατίας με αυτούς οι οποίοι στοχοποίησαν συστηματικά 10 κορυφαία πολιτικά πρόσωπα. Όχι για το μεγαλύτερο σκάνδαλο, όπως έλεγε ο διαβόητος Ρασπούτιν της εποχής υπουργός σας, αλλά για την αθλιέστερη σκευωρία με το όνομα Novartis. Μια σκευωρία που κατέρρευσε με πάταγο και οι πρωταγωνιστές της βρίσκονται σήμερα στα χέρια της Δικαιοσύνης. Ένας στο Ειδικό Δικαστήριο και άλλοι κατηγορούμενοι. Όχι για την άποψή τους, αλλά γιατί δημοσίευσαν ψεύτικα στοιχεία για να στήσουν ψεύτικες κατηγορίες. Γι' αυτό καλούνται ως ύποπτοι. Αυτό δεν λέγεται δημοσιογραφία, λέγεται συμμορία. Δεν λέγεται Ελευθεροτυπία αλλά ελευθεροδολοφονία. Με αυτόν τον υπόκοσμο είστε αγκαλιά».

Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τα βροντοφώναζει, κουνώντας το δάχτυλο και καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές της ΝΔ, στις 30 Ιανουαρίου του 2022 στη Βουλή, στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που είχε καταθέσει κατά της κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η «αθλιέστερη σκευωρία με το όνομα Novartis» φαίνεται ότι θα είναι η «ταφόπλακα» στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αφού σύμφωνα με το σημερινό απαλλακτικό βούλευμα στο Ειδικό Δικαστήριο, δεν θα παραπεμφθούν οι δημοσιογράφοι Κώστας Βαξεβάνης, Γιάννα Παπαδάκου, Αλέξανδρος Τάρκας και Ιωάννης Φιλιππάκης.

Κι ας αποφασίστηκε από το Συμβούλιο η παραπομπή του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη για τους πολιτικούς και δικαστικούς χειρισμούς τους στην υπόθεση.

Άμεσες αντιδράσεις από Παπαγγελόπουλο και Τουλουπάκη

Πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος:

«H Δικαιοσύνη οριστικά και αμετάκλητα έκρινε ότι το σκάνδαλο NOVARTIS είναι υπαρκτό και οι εισαγγελείς που το ερεύνησαν έπραξαν το καθήκον τους. Η προσπάθεια των πολιτικών απατεώνων να ξεπλύνουν τις θηριώδεις μίζες Ελλήνων πολιτικών από τη Novartis κατέρρευσε ολοσχερώς. Το έχω υποσχεθεί και το επαναλαμβάνω. Μέχρι το τέλος της ζωής μου θα μάχομαι το παρακράτος, τους φαύλους και διεφθαρμένους που θέλουν ανενόχλητοι να συνεχίσουν τη λεηλασία της πατρίδος μας».

Δήλωση του συνηγόρου της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη, Βασίλη Χειρδάρη:

«Οι κατηγορίες κατά της εισαγγελέως κας Τουλουπάκη κυριολεκτικά κατέρρευσαν από το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου. Το ασυνήθιστα επιβαρυμένο κατηγορητήριο σε βάρος της για πολλά αδικήματα μεταξύ των οποίων, ότι δήθεν εξέθεσε επιφανή αθώα δημόσια πρόσωπα σε δίωξη κλπ. συρρικνώθηκε εντυπωσιακά με μία άδικη και αβάσιμη παραπομπή (κατά πλειοψηφία) για κατάχρηση εξουσίας, που συνίσταται στην μη άμεση διαβίβαση υποβληθείσας μηνυτήριας αναφοράς στη Βουλή εναντίον δύο μελών του τότε υπουργικού συμβουλίου! Κατηγορία που δεν ευσταθεί, έχει σωρεία νομικών και αποδεικτικών προβλημάτων και καθιστά την αθώωση προφανή.

Το πολύ ενδιαφέρον όμως στο εκδοθέν εσπευσμένα Βούλευμα είναι ότι:

α) απαλλάσσει την εντολέα μου όλων των σοβαρών κατηγοριών επί της ουσίας και χωρίς νομικές ακροβασίες, που σημαίνει ότι υπήρξαν άδικες και αβάσιμες σε βάρος της σοβαρές κατηγορίες,

β) βγάζει από το «κάδρο» της παραπομπής στο ακροατήριο το σκάνδαλο «Novartis», θεωρώντας όλες τις εισαγγελικές ενέργειες για την έρευνά του απολύτως νόμιμες,

γ) δεν δικαιώνει, με σαφή αναφορά, τις μηνύσεις πολιτικών προσώπων σε βάρος της,

δ) θεωρεί ως απόλυτα νόμιμες τις επιλογές των προστατευόμενων μαρτύρων και τις εισαγγελικές ενέργειες στη διαχείριση των καταθέσεων, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ούτε πιέστηκαν ούτε χειραγωγήθηκαν.

Τελικά για το σκάνδαλο «Novartis» δεν παραπέμπεται κανένας!

Κατηγορήθηκε και κυνηγήθηκε αυτή, που προσπάθησε να το ελέγξει! Και τελικά παραπέμπεται άδικα για τις στάκτες του…».

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου και το υπουργείο Δικαιοσύνης παραπληροφορούσαν;

Κώστας Βαξεβάνης

Ο δημοσιογράφος και εκδότης του «Documento», σε συνέντευξή του σήμερα στο ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο», αποκάλυψε πως έχει δεχθεί ο ίδιος καταγγελίες από τρεις τουλάχιστον δημοσιογράφους του δικαστικού ρεπορτάζ, οι οποίοι κατονομάζουν ως πηγή της παραπληροφόρησης την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου και τον υπουργό Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Κώστα Τσιάρα: «Εάν θέλουν και τολμούν, ας με διαψεύσουν η κυρία Γεωργίου και ο κύριος Τσίαρας. Ως επιβεβαίωση δε της πολιτικής προέλευσης των ψευδών ειδήσεων είναι οι δηλώσεις του κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου ο οποίος το πρωί της Παρασκευής υποστήριζε ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος και η κυρία Τουλουπάκη παραπέμπονται για τη “σκευωρία” Novartis».

Η σκευωρία της σκευωρίας θα καταρρεύσει και στο ακροατήριο, η αλήθεια θα φανεί γιατί το ρεπορτάζ συνεχίζεται – Γιάννα Παπαδάκου 

Γιάννα Παπαδάκου

Η δημοσιογράφος χαρακτήρισε το αμετάκλητο βούλευμα «ιστορική δικαίωση της ερευνητικής δημοσιογραφίας, η οποία πάντως φαίνεται ότι και στις μέρες μας ασκείται με δυσκολίες και αγώνες των δημοσιογράφων. Είναι ένα μήνυμα δημοκρατίας από τους ανώτατους δικαστές προς όλους τους ανθρώπους του Τύπου (ηλεκτρονικού ή έντυπου) ότι η πεμπτουσία της δημοσιογραφίας είναι το ρεπορτάζ, η έρευνα και ο έλεγχος της εξουσίας. Εκτεθειμένοι από το χθεσινό βούλευμα είναι εκείνοι που σιώπησαν για τις διώξεις των συναδέλφων τους, φοβήθηκαν ή ενέδωσαν στις απειλές των αφεντικών τους. Δικαιωμένοι είναι όσοι τόλμησαν να αναδείξουν τις θέσεις μας και πολύ απλά να δώσουν φωνή στην άλλη άποψη, όπως ορίζει η δεοντολογία της άσκησης του δημοσιογραφικού επαγγέλματος».

Και σχολιάζει για το βούλευμα με το οποίο παραπέμπεται η Ελένη Τουλουπάκη και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: «Παράλληλα το βούλευμα του Συμβουλίου αμετάκλητα αναγνωρίζει την ύπαρξη του σκανδάλου της Novartis, αφού και η παραπομπή των Παπαγγελόπουλου και Τουλουπάκη γίνεται διότι δήθεν δεν διαβιβάστηκε στη Βουλή δικογραφία για πρώην υπουργό Υγείας. Η δικογραφία αυτή είχε ως αποστολέα, μεταξύ άλλων, εμπλεκόμενο για μίζες πρώην υπουργό στο σκάνδαλο Novartis, κατηγορούμενο ακόμη και σήμερα».

Τότε αλήθειες, τώρα λάθη: Καθημερινή - ΣΚΑΪ ζήτησαν συγγνώμη

Νιώθω την ανάγκη να φύγω από αυτό το επάγγελμα - Ιωάννα Μάνδρου

Οργανωμένη παραπληροφόρηση αποκάλυψε η Ιωάννα Μάνδρου, ζητώντας συγγνώμη από τους αναγνώστες της «Καθημερινής» και τους τηλεθεατές του ΣΚΑΪ: «Η πληροφόρηση που είχαμε από τις ανώτατες δικαστικές πηγές όλος ο ελληνικός Τύπος δεν ήταν σωστή» και έκπληκτη ανέφερε ότι αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά επισημαίνοντας ότι δεν έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο στα 38 χρόνια που δημοσιογραφεί: «Νιώθω την ανάγκη να φύγω από αυτό το επάγγελμα».

Το βούλευμα γελοιοποιεί τους πολιτικούς απατεώνες - Δημήτρης Παπαγγελόπουλος  
Αν ο Μητσοτάκης είχε συνέπεια θα υπέβαλλε την παραίτησή του - Γιώργος Κύρτσος

 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ