Α. Γεωργιάδης: Όχι απλά δεν ζήτησε συγγνώμη από τους δημοσιογράφους, αλλά παρενέβη και στη δικαιοσύνη

Ο Σπύρος Άδωνις Γεωργιάδης αδυνατεί να ζητήσει συγγνώμη από τους δημοσιογράφους και ως εν ενεργεία Υπουργός σχολίασε δικαστική απόφαση που τον αφορά. H 108η θέση στην ελευθερία του Τύπου είναι μια κατάκτηση όλων: Των ιδιοκτητών και των ανώτερων στελεχών των δημοσιογραφικών οργανισμών που δίνουν γραμμή, των πολιτικών που όταν δεν φτιάχνουν «λίστες οικονομικής φίμωσης» συκοφαντούν τους δημοσιογράφους που κάνουν την δουλειά τους και των πολιτών που δεν εξαγριώνονται απαιτώντας έντιμη ενημέρωση. 

Α. Γεωργιάδης: Όχι απλά δεν ζήτησε συγγνώμη από τους δημοσιογράφους, αλλά παρενέβη και στη δικαιοσύνη
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο Σπύρος Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη στην εκπομπή «Αντιθέσεις» στο Action24 και στον Δημήτρη Τάκη, άφησε αιχμές, στην αρχή της συζήτησης, προς τον ΕΟΤ και το Υπουργείο Εξωτερικών, φωτογραφίζοντας τους Υπουργούς Εξωτερικών και Τουρισμού για τον όρο Turkaegean και το γεγονός πως δεν ενημέρωσαν το Υπουργείο Ανάπτυξης, αποποιούμενος την ευθύνη για το (εμπορικό και πολιτικό) φιάσκο με τον όρο αυτόν. Συνέχισε πως δεν μπορεί να σχολιάσει τα άλλα υπουργεία, κάτι που όμως είχε ήδη πράξει δευτερόλεπτα πριν. Ενημέρωσε πως περιμένει την ΕΔΕ για να δει αν υπάρχει ή όχι αμέλεια από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Ανέφερε πως «δεν μπορείς να τα κάνεις όλα σωστά».

Αναφέρθηκε επίσης στη Σκευωρία Novartis, δηλαδή στο Σκάνδαλο Novartis, ύστερα από σχετική ερώτηση του Δημήτρη Τάκη, ο οποίος ανέφερε σχετικά πως αποφασίστηκε η μη δίωξη για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης/συμμορίας, της απόπειρας εκβίασης, της δωροληψίας κρατικού αξιωματούχου. Εκεί ανέφερε πως η κυβέρνηση παρασύρθηκε από το βούλευμα και χρησιμοποίησε τη λαθροχειρία πως δεν υπήρξε παρέμβαση στην δικαιοσύνη, γιατί αν υπήρξε δεν θα παραπληροφορούσαν τους δημοσιογράφους. Χαρακτήρισε τις αποφάσεις της δικαιοσύνης σεβαστές, αλλά όχι υπεράνω κριτικής. Βέβαια σε ένα δημοκρατικό περιβάλλον είναι ο ορισμός του κατακριτέου να κρίνονται δημόσια οι αποφάσεις της δικαιοσύνης από κυβερνητικά στελέχη.

Κλείνοντας το πρώτο επιχείρημα με τη φράση «Πόσο λογικό σάς φαίνεται αυτό (σ.σ. να μην παρενέβη ο κ. Παπαγγελόπουλος στην κ. Τουλουπάκη);», συνέχισε λέγοντας πως το δικαστικό συμβούλιο πέταξε στα σκουπίδια 50.000 σελίδες πόρισμα και ανέφερε πως θα πρέπει να ζητηθεί συγγνώμη από τους διωκόμενους για το σκάνδαλο Novartis, κάτι που όμως δεν έκανε σε καμία στιγμή. Ανέφερε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, πως θα πρέπει να ζητηθεί συγγνώμη στα περί σκευωρίας και από τους δημοσιογράφους, λέγοντας πως, αφού αποφάσισε η δικαιοσύνη, απλά αποσύρονται τα σχόλιά του. (19:15 του βίντεο έως 19:54)

Είναι η πολλοστή φορά που ο Σπύρος Άδωνις Γεωργιάδης προβαίνει σε μια αδιευκρίνιστη μη-συγγνώμη, την οποία αντικαθιστά από το πολύ γνώριμο για εκείνον, πλέον, «πάμε παρακάτω».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ