Οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί ξεπλένουν τον νεοφασισμό -ο Μαργαρίτης Σχοινάς ανάμεσά τους- και το θεωρούν «Δημοκρατικό»

Η αποκάλυψη του Politico πως τον Δεκέμβρη που μας πέρασε ο Επίτροπος της ΕΕ με αντικείμενο την «Προώθηση του Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής», Μαργαρίτης Σχοινάς συμμετείχε στο φεστιβάλ της νεολαίας του νεοφασιστικού μορφώματος Fratelli d’Italia προκάλεσε τριγμούς σε Ελλάδα και Ευρώπη. Εμείς θα αναλύσουμε το «γιατί».

Οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί ξεπλένουν τον νεοφασισμό -ο Μαργαρίτης Σχοινάς ανάμεσά τους- και το θεωρούν «Δημοκρατικό»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ποια είναι τα Αδέρφια της Ιταλίας και ποια η αρχηγός τους

Η Τζόρτζια Μελόνι είναι η ηγέτιδα του νεοφασιστικού κόμματος Fratelli d’Italia που αναμένεται να αναλάβει την Πρωθυπουργία της Ιταλίας μετά τις 25 Σεπτεμβρίου ως ηγετική δύναμη του «Μαύρου συνασπισμού» της Ιταλίας. Η Lega του Σαλβίνι (αναμένεται να πάρει το 14% των ψήφων), το Forza Italia του βαμπίρ της ιταλικής πολιτικής ζωής Σίλβιο Μπερλουσκόνι (αναμένεται να ψηφιστεί από το 7% των Ιταλών) και το Fratelli d’Italia της Μελόνι (που αναμένεται να πάρει ένα 24%). Συνολικά ο Μαύρος Συνασπισμός των νεοφασιστών, ρατσιστών και νεοφιλελεύθερων αναμένεται να πάρει το 45% και να κυβερνήσει. Η πρόθεση ψήφου και οι δημοσκοπήσεις ευθύνονται για την ραγδαία άνοδο των ρατσιστικών επιθέσεων στην Ιταλία, με τον ίδιο τρόπο που αυξήθηκαν οι επιθέσεις σε μειονότητες την εποχή Τραμπ.

Μιας και το έφερε ο λόγος, η Μελόνι θαυμάζει τον Μουσολίνι, τον Τραμπ και τον Ορμπάν. Αυτό που την «ξέπλυνε» στην ευρωπαϊκή κολυμβήθρα της λήθης και της συγχώρεσης («έλα μωρέ, νεοφασίστες είναι, όχι τίποτα κακοί»), είναι πως υποσχέθηκε και επέλεξε να πάρει θέση ενάντια στον Πούτιν σε αντίθεση με άλλα νεοφασιστικά κόμματα της Ευρώπης και υπέρ του ΝΑΤΟ, σε ευθυγράμμιση πάντα με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις κυρώσεις. Αυτό το παιχνίδι πάει πάνω από την Ε.Ε., αγγίζει την στρατιωτική δύναμη του ΝΑΤΟ και φυσικά έχει τις ευλογίες των ΗΠΑ.

Δεν είναι πολλά αυτά που χρειάζεται να περιγράψουμε, στις κατηγορίες του Δημήτρη Παπαδημούλη στο τουίτερ, ο Μαργαρίτης Σχοινάς απάντησε πως στο συνέδριο συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης και ο Ενρίκο Λέτα, πρώην πρωθυπουργός και γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος, όπως και η Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου από την Μάλτα Ρομπέρτα Μέτσολα (σ.σ.Η Μέτσολα έγινε Πρόεδρος με την στήριξη και τις ψήφους της Μελόνι που είναι η Πρόεδρος του Κόμματος Μεταρρυθμιστών και Συντηρητικών). Αυτό βέβαια, απλά υπογραμμίζει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ως αποκούμπι τον νεοφασισμό, τον Ορμπανισμό (όπως στην Ελλάδα) και τις Κυβερνήσεις συνεργασίας με δοτούς-μη εκλεγμένους πρωθυπουργούς. Ο τελευταίος είναι και ο κίνδυνος που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, με φόβο να μας φορτώσουν μετεκλογικά έναν δοτό Πρωθυπουργό «κοινής αποδοχής» (δεν υπάρχουν αρκετά εισαγωγικά για τον όρο «κοινής αποδοχής»).  

Στα δικά μας

Στην Ευρώπη ο Μητσοτάκης αποτελεί «καμμένο χαρτί». Για την οικογενειοκρατία, τον νεποτισμό, τα συνεχή οικονομικά σκάνδαλα, τις επαναπροωθήσεις που η ΕΕ χρηματοδοτούσε μέσω της Frontex, αλλά επειδή αποκαλύφθηκαν πρέπει να τα φορτώσουν σε έναν, τις υποκλοπές και την βία κατά των πολιτών που ασκεί με κάθε τρόποΟπότε σε περίπτωση που το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής φέρει την αδυναμία εκλογής Πρωθυπουργού στην χώρα μας, η Ευρωπαϊκή λύση θα ήταν πανευτυχής για μια Κυβέρνηση με Πρωθυπουργό «κοινής αποδοχής» τύπου Παπαδήμου που να συνεχίσει το νεοφιλελεύθερο και καταστροφικό έργο της τωρινής κυβέρνησης. Με τις αποκαλύψεις του Politico, δυσκολεύει πολύ η χρήση (χωρίς εισαγωγικά) του Μαργαρίτη Σχοινά ως δοτού Πρωθυπουργού, οπότε η υπέροχη Ευρωπαϊκή Οικογένεια θα πρέπει να στραφεί σε άλλες λύσεις ευρωπαίων αξιωματούχων ελληνικής καταγωγής. Oh well, κάποιον θα βρουν, απλά δεν θα είναι ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

Αν θέλετε να βάλουμε και μια άλλη λεπτομέρεια το κόμμα των Ιταλών Αδερφών, ανήκει στην ίδια ευρωομάδα (Κόμμα Μεταρρυθμιστών και Συντηρητικών - σαν να παντρεύονται οι νεοφιλελεύθεροι λαϊκιστές τον Χίτλερ) με το κόμμα του Νόμου και της Δικαιοσύνης στην Πολωνία που έχει καταργήσει τις αμβλώσεις και οριακά το Κράτος Δικαίου, το νεοφασιστικό κόμμα Vox της Ισπανίας και την… Ελληνική Λύση. Τουλάχιστον ελπίζουμε να τους κάνει καλύτερη τιμή στις κεραλοιφές και να τους κάνει δώρο τίποτα επιστολές του Ιησού (βοήθειά μας). Το σύνθημα της Ευρωομάδας είναι «Κάνουμε Λιγότερα Αλλά Καλύτερα». Στο παρεάκι ανήκουν οι Φλαμανδοί υπέρ της απόσχισης από το Βέλγιο της New Flemish Alliance, η Εθνική Συμμαχία «Όλοι για την Λετονία» Για την Πατρογονική Γη και την Ελευθερία, που υποστηρίζει την ελεύθερη αγορά και την συντήρηση και τα Χριστιανικά Κόμματα της Λιθουανίας και της Ρουμανίας. Τα περισσότερα από αυτά τα κόμματα ζητούν πολύ αυστηρούς νόμους για την μετανάστευση, υποχώρηση στα δικαιώματα της LGBT κοινότητας και στην ουσία κατάργηση του ασύλου σε μη Ευρωπαίους.

 Το άρθρο του Politico για τον καθαγιασμό του κόμματος των Ιταλών Αδερφών και ποιες κινήσεις τους έκαναν αποδεκτούς από τους Ευρωπαίους πολιτικούς, θα το βρείτε ολόκληρο εδώ.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ