Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις: Σωρεία παραιτήσεων για το τεράστιο σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις: παραιτήσεις του Γενικού Γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη και του Διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέoντα.

Στις πόσες παραιτήσεις καίγεστε;

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις: Σωρεία παραιτήσεων για το τεράστιο σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων
ΠΡΟΒΟΛΗ

Με παραιτήσεις- ομολογίες ενοχής- προσπαθούν να σκεπάσουν το τεράστιο σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων. Την αρχή έκανε ο Γενικός Γραμματέας και ανιψιός του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης. Πρόκειται για έναν από τους στενότερους συνεργάτες του, αλλά και διευθυντή του πολιτικού του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ακολούθησε η παραίτηση του διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα.

Αχ, ένα ελάφι

Η κυβέρνηση υποβαθμίζει τις παραιτήσεις-βόμβα με διαρροές στα όρια του γελοίου. «Ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, υπέβαλε την παραίτησή του. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό», αναφέρεται στην ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. Τα μέσα της λίστας Πέτσα κάνουν λόγο  για.. «κούραση» του Γρηγόρη Δημητριάδη καθώς είναι στην πρώτη γραμμή, από την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας: «Επί 6 χρόνια έχει σηκώσει πολύ μεγάλο βάρος κι έχει δεχθεί πολύ σκληρές επιθέσεις από πολλές πλευρές. Είναι γνωστό -μας λένε- ότι αυτές οι θέσεις είναι "ηλεκτρικές καρέκλες" για αυτό και η παραμονή σε αυτές είθισται να μην έχουν τόσο μεγάλη διάρκεια. Για παράδειγμα στις ΗΠΑ είναι 1,5 χρόνο κατά μέσο όρο. Η παραίτηση έχει να κάνει με το κλίμα τοξικότητας που έχει αναπτυχθεί γύρω από το πρόσωπό του. Σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με το Predator με το οποίο ούτε ο ίδιος ούτε η κυβέρνηση έχει καμία σχέση, όπως έχει κατηγορηματικά δηλωθεί».  Όσον αφορά τον Διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα, η επίσημη κυβερνητική ανακοίνωση κάνει τον Κινέζο: «Ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Παναγιώτης Κοντολέων, υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό, κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή. Νέος Διοικητής της ΕΥΠ αναλαμβάνει ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης. Ο κ. Δεμίρης θα ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μετά την επανεκκίνηση των εργασιών της Βουλής».»

Η ιστοσελίδα reportersunited.gr εδώ και καιρό έχει προβεί σε αποκαλύψεις σχετικά με την επιχειρηματική δραστηριότητα του Γρηγόρη Δημητριάδη, η οποία έχει σύνδεση με το σκάνδαλο των υποκλοπών από την ΕΥΠ. Χθες αποκαλυπτικό ήταν το παρακάτω ρεπορτάζ των Νικόλα Λεοντόπουλου και Θοδωρή Χονδρόγιαννου https://www.reportersunited.gr/9529/mesotoichia-to-maximoy-me-to-predator/

 Η παραίτηση Δημητριάδη δεν θα διασώσει τον Μητσοτάκη

Αυτό ακριβώς έγραψε  στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, τονίζοντας ότι πρόκειται για αναγνώριση ενοχής. «Είναι αναγνώριση ενοχής για τις έκνομες παρακολουθήσεις και το επιτελικό παρακράτος που έχουν στήσει. Είναι η απόλυτη απόδειξη ότι όλοι τους -Γεραπετρίτης, Οικονόμου, Δημητριάδης και Μητσοτάκης- ψεύδονταν συστηματικά και οργανωμένα μέχρι σήμερα».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ