Ανδρουλάκης στην PEGA: Να ζητήσετε αυτούς που προστάτεψε η ΝΔ για να συλλέξουμε περισσότερες πληροφορίες

Οι ελπίδες του Νίκου Ανδρουλάκη, ύστερα από το διπλό σκάνδαλο των υποκλοπών και της συγκάλυψης αυτών, μένουν πλέον στην Αρμόδια Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για τις παρακολουθήσεις. Ζητά ονομαστικά την κλήση Δημητριάδη. 

Ανδρουλάκης στην PEGA: Να ζητήσετε αυτούς που προστάτεψε η ΝΔ για να συλλέξουμε περισσότερες πληροφορίες
ΠΡΟΒΟΛΗ

Την ώρα που η Εξεταστική στην Βουλή για τις υποκλοπές από το...1821 μέχρι σήμερα είχε πιο πολλές πιθανότητες να καταδικάσει τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, παρά κάποιο κυβερνητικό στέλεχος, η Επιτροπή PEGA του Ευρωκοινοβουλίου δείχνει σοβαρότητα για τα ζητήματα παρακολουθήσεων σε Ελλάδα, Ισπανία, Πολωνία και Ουγγαρία. Η Επιτροπή θα βρίσκεται στην Ελλάδα από τις 2 έως τις 4 Νοεμβρίου όπου αναμένεται να υπάρχει και η συνδρομή της Ευρωπαϊκής Αστυνομίας, γνωστή και ως Europol. Ακόμα έχει ζητήσει ακροάσεις από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Γρηγόρη Δημητριάδη, τον Γιάννη Λαβράνο και τον Φέλιξ Μπίτζιο! Βέβαια σύμφωνα με δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου Γ.Οικονόμου «Ό,τι ζητηθεί που είναι σε κατεύθυνση ουσίας, δε θα το αρνηθούμε. Ο Πρωθυπουργός δεν έχει να προσθέσει κάτι, έχει τοποθετηθεί δημόσια». Δεν ξέρει, δεν απαντά, πως το λένε;

Για να επιστρέψουμε στα δικά μας, ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε λόγο για σκάνδαλο παρακολούθησης και συγκάλυψης, ενώ απαντώντας στο ερώτημα «Αν γνωρίζει ποιος έχει το Predator στην Ελλάδα» παρέπεμψε στην Κυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Περιμένουν από το θύμα να πει γιατί τον παρακολουθούσαν και να βρει ποιος έχει το Predator στην Ελλάδα; Η Κυβέρνηση πρέπει να πει γιατί με παρακολουθούσε. Η Κυβέρνηση πρέπει να βρει ποιος έχει το Predator. Ακούω την επίκληση εθνικού λόγου (σ.σ. εθνική ασφάλεια). Ποιοι είναι οι εθνικοί λόγοι πίσω από ένα δημοσιογράφο που ερευνά ένα σκάνδαλο ή πίσω από έναν πολιτικό που δηλώνει υποψήφιος για την ηγεσία ενός κόμματος;». Ύστερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συνέχισε πως «Ο μόνος πολιτικός που πήγε στην Εξεταστική της Βουλής ήμουν εγώ, ούτε ο Δημητριάδης, ούτε κανένας υπουργός, τους προστάτευσε η ΝΔ. Όσους προστάτευσε η Νέα Δημοκρατία για να μείνουμε στο σκοτάδι και για να μη μάθουμε την αλήθεια, όταν θα έρθετε στην Αθήνα να ζητήσετε να τους δείτε για να συλλέξουμε περισσότερες πληροφορίες».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επέλεξε να «αφοπλίσει» την Κυβέρνηση από το επιχείρημα πως αρνείται να ενημερωθεί από την Κυβέρνηση, αναφέροντας την απάντηση του νυν Διοικητή της ΕΥΠ στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής στην ερώτηση «Μπορεί να έρθει ο κύριος Ανδρουλάκης να τον ενημερώσετε; Είναι νόμιμο ή παράνομο;» και απαντά ο κύριος Δεμίρης «Α! Είναι καινοτομία!». Συνεχίζοντας τον συλλογισμό ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε: «Διότι προφανέστατα είναι παράνομο να πάω να ενημερωθώ από την ΕΥΠ. Και θα πάω να παρανομήσω για να φύγουν οι ευθύνες από την Κυβέρνηση; Όχι. Με νόμιμο τρόπο θα μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια».

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έβαλε στο στόχαστρό του τον Πρωθυπουργό: «Ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στους Sunday Times είπε πως δεν ξέρει τι έχει συμβεί αλλά αυτοί που ήθελαν κάτι το πέτυχαν, να διαρρήξουν τις σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ. Τελικά ήταν πολιτικός ο λόγος της παρακολούθησης ή εθνικός; Διότι ο Πρωθυπουργός αλλάζει τις απόψεις του σαν τα πουκάμισα. Πως λέει ένας Πρωθυπουργός ότι είναι νόμιμο λάθος, αν δεν ξέρει το λόγο της παρακολούθησης; Και πως απολύει τον πιο στενό του συνεργάτη, τον ανιψιό του, από γραμματέα και τον διοικητή των μυστικών υπηρεσιών αν δεν ξέρει το λόγο της παρακολούθησης;». Για να υπογραμμίζει λίγο αργότερα πως αυτό που θέλει είναι δικαιοσύνη και διαφάνεια από όλους, τονίζοντας πως στην εξεταστική «δεν υπήρχε διάθεση να μάθουμε περισσότερα πράγματα».

Ύστερα ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε για την καταστροφή του φακέλου του από την ΕΥΠ, ενώ έκανε λόγο για «διαβολικές συμπτώσεις που προσπαθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη να αποφύγει».

Αναφέροντας τις συμπτώσεις, είπε «Πρώτη διαβολική σύμπτωση είναι ότι ο Πρωθυπουργός μετέφερε την ΕΥΠ από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Δεύτερη διαβολική σύμπτωση είναι ότι η απόπειρα του Predator συμπίπτει με την παράνομη παρακολούθηση των μυστικών υπηρεσιών της χώρας μου. Είναι ακριβώς το ίδιο διάστημα. Με διαφορά ελάχιστων ημερών τον Σεπτέμβριο του 2021. Άρα ουσιαστικά μιλάμε για δύο γεγονότα τα οποία συγχρονίζονται, παρόλο που η κυβέρνηση λέει ότι δεν χρησιμοποιεί το Predator, αλλά δεν κάνει και τις κινήσεις που χρειάζονται για να μάθουμε επιτέλους ποιος το χρησιμοποιεί, γιατί δεν είμαι το μόνο κρούσμα.

Ο χρόνος παρακολούθησης από την ΕΥΠ καλύπτει όλη την προεκλογική περίοδο για την ανάδειξη της ηγεσίας της παράταξής μας. Συνεπώς υπήρχε ισχυρό πολιτικό ενδιαφέρον. Από την αρχή αυτής της περιπέτειας υπήρξαν διάφορες διαρροές. Οι πρώτες υποστήριζαν ότι πρεσβείες τρίτων χωρών ζήτησαν από τη χώρα μου να με παρακολουθήσει και κατονόμαζαν την Ουκρανία και την Αρμενία. Μέσα σε λίγες ώρες απάντησαν οι πρεσβείες των δυο χωρών ότι όλα αυτά είναι fake news και ουδέποτε είχαν αιτηθεί κάτι τέτοιο από τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες. Είναι προφανές για μένα ότι οι λόγοι είναι πολιτικοί. Δε μπορεί να είμαι οκτώ χρόνια ευρωβουλευτής και ποτέ να μη μου έχει συμβεί κάτι τέτοιο, είτε με το Predator είτε με τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας και ξαφνικά να με παρακολουθούν μόλις δήλωσα ότι θέλω να είμαι υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ».

Τέλος εκτός ερώτησης και απευθυνόμενος προσωπικά στα μέλη της Επιτροπής PEGA, o Νίκος Ανδρουλάκης έκανε μια επίκληση στην ηθική των μελών της επιτροπής, λέγοντας: «Θέλουμε να υπερασπιστούμε τις ευρωπαϊκές αξίες; Θέλουμε να ζούμε σε μία Ευρώπη όπου ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου, της διάκρισης των εξουσιών θα καθορίσει το μέλλον της ή θέλουμε να ζούμε σε μία Ευρώπη που οι χειρότερες πρακτικές, που αξιοποιούν χώρες fail state, θα γίνουν κανονικότητα; Αυτό δεν το δέχομαι ως σοσιαλιστής και πιστεύω ότι πρέπει να αγωνιστούμε, ώστε να κατοχυρώσουμε τις ευρωπαϊκές αξίες και να μην επιτρέψουμε τα παράνομα αυτά λογισμικά να χρησιμοποιούνται εις βάρος της Δημοκρατίας και εις βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως συνέβη στη δική μου περίπτωση. Δεν είναι ένα προσωπικό ζήτημα. Για μένα είναι ένα ζήτημα Δημοκρατίας και πρέπει να αγωνιστούμε όλοι για να υπάρξει νομοθετικό πλαίσιο που θα καθορίσει ένα μέλλον φωτεινό και όχι ένα μέλλον σκοτεινό ενός μεσαίωνα όπου ολιγάρχες ή πολιτικοί θέλοντας να κρατήσουν την εξουσία με νύχια και με δόντια χρησιμοποιούν αυτές τις απαράδεκτες και σκοτεινές πρακτικές».

*H PEGA έχει δώσει ένα email για πληροφοριοδότες σχετικά με τα σκάνδαλα υποκλοπών σε όλη την Ευρώπη, είναι το 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ