Αποκαλυπτικό βίντεο του Documento: Ο Μητσοτάκης είχε ήδη υποσχεθεί το Εθνικό Θέατρο στο Λιγνάδη προ των εκλογών; (video)

Με ένα άκρως αποκαλυπτικό βίντεο το documentonews.grπαραθέτει μια αλληλουχία γεγονότων που -τουλάχιστον- δημιουργούν εύλογες απορίες και εκθέτουν τον πρωθυπουργό και την υπουργό Πολιτισμού, σχετικά με την τοποθέτηση του Δημήτρη Λιγνάδη ως καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Αποκαλυπτικό βίντεο του Documento: Ο Μητσοτάκης είχε ήδη υποσχεθεί το Εθνικό Θέατρο στο Λιγνάδη προ των εκλογών; (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό βίντεο του documentonews.gr, μία μόλις μέρα μετά την προκήρυξη, με διαγωνισμό, της θέσης του καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, στις 21 Μαΐου του 2019, ο Δημήτρης Λιγνάδης συμμετέχει σε εκδήλωση στον "Ιανό" όπου ο συγγραφέας και αναλυτής, Γιώργος Καραμπελιάς, τον παρουσιάζει ως τον νέο διευθυντή του Εθνικού. Ο Δημήτρης Λιγνάδης, με χαρακτηριστικό χαμόγελο λέει πως αυτό δεν μπορεί να συμβεί με την τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου.
Ένα μήνα μετά τις εκλογές, σε ομιλία της στη Βουλή, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ανακοινώνει την ανάκληση της προκήρυξης, λέγοντας πως αυτό γίνεται για λόγους... «δημοσίου συμφέροντος».  

Συγκεκριμένα η ιστοσελίδα documentonews.gr, αναφέρει:

Προ των εκλογών και με υπουργό Πολιτισμό την Μυρσίνη Ζορμπά (ΣΥΡΙΖΑ) βγαίνει η προκήρυξη για τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Είναι 21 Μαΐου 2019

Μία ημέρα μετά στις 22 Μαΐου 2019 γίνεται συζήτηση στον Ιανό. Εκεί στο πάνελ και ο Δημήτρης Λιγνάδης όπου ο συγγραφέας και αναλυτής Γιώργος Καραμπελιάς τον παρουσιάζει ως τον επόμενο διευθυντή του Εθνικού θεάτρου. Φωτογραφίζει μάλιστα αλλαγή υπουργού, αφού η σύζυγος Λιάκου (δηλαδή η υπουργός πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά) δεν μπορεί να τον κάνει, όπως λέει ο Δημήτρης Λιγνάδης. Ο κ. Καραμπελιάς μάλιστα λέει γελώντας ότι η παρούσα υπουργός θα πέσει. Ο κ. Καραμπελιάς συνεχίζει να γελά δείχνοντας πως ξέρει κάτι παραπάνω, αν και ίσως φέρνει σε αμηχανία τον ίδιο τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Το παζλ του επιτελικού μητσοτακικού κράτους που έχει μοιράσει οφίτσια όπως φαίνεται για να ανέβει στην εξουσία (πέρα από τους μακεδονομάχους που κατέβασε) συμπληρώνεται με μία ακόμα πράξη στις 7 Αυγούστου του 2019.

Με απλά λόγια πριν συμπληρωθεί καν ένας μήνας στην εξουσία.

Η Λίνα Μενδώνη ανακοινώνει στη Βουλή την ανάκληση της προκήρυξης με αιτιολογία –μεταξύ άλλων- τους λόγους δημοσίου συμφέροντος, όπως λέει η ίδια, προφανώς κατ' εντολήν του πρωθυπουργού που είχε μοιράσει τις θέσεις προεκλογικά…

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που ο Δημήτρης Λιγνάδης υποκλίνεται στην Επίδαυρο στο κοινό και στον Κυριάκο Μητσοτάκη φιλώντας ομοίωμα της Ακρόπολης.

Μήπως έχει κάτι να πει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ή η ίδια η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, γράφοντας άλλη μία πράξη του δράματος; 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ