«Έσβησε αθόρυβα» ο βουλευτής Πάτσης από τη ΝΔ για αδιευκρίνιστο λόγο

Η Νέα Δημοκρατία «τέλειωσε» με συνοπτικές διαδικασίες τον Βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση για ζήτημα που... δεν αναφέρεται στα περισσότερα Μέσα Ενημέρωσης της χώρας, αλλά ούτε και στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Μέγαρο Μαξίμου (!) Το μόνο που αναφέρεται είναι πως οι εξηγήσεις που έδωσε «δεν κρίθηκαν επαρκείς». Ανεξήγητες οι εξηγήσεις και η Κυβέρνηση κάνει το παν να σώσει τον Πιερρακάκη για απευθείας αναθέσεις που εισέπραξε ο ίδιος βουλευτής από τα ΕΛΤΑ, ύψους 1 εκατ. ευρώ.

«Έσβησε αθόρυβα» ο βουλευτής Πάτσης από τη ΝΔ για αδιευκρίνιστο λόγο
ΠΡΟΒΟΛΗ

Στην διαγραφή Πάτση προχώρησε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας μετά από τις αποκαλύψεις πως ήταν ο μοναδικός ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού, οι οποίες προέβησαν στην αγορά κόκκινων δανείων αξίας 63 εκατ. ευρώ για το ποσό των 4,3 εκατ. ευρώ, δηλαδή κάτι περισσότερο από το 1/15 της αξίας τους, με σκοπό να διαθέσει τα σπίτια σε πλειστηριασμούς.

Σε αυτό στάθηκε η Νέα Δημοκρατία και όχι στο γεγονός πως ο βουλευτής Γρεβενών εμφάνιζε έσοδα και από τα ΕΛΤΑ, την στιγμή που δεν ήταν σε θέση να δικαιολογήσει τα 4,3 εκατ. ευρώ της αγοράς των κόκκινων δανείων. Ο ΣΥΡΙΖΑ με την σειρά του στοχοποίησε και τον Κ. Πιερρακάκη για τις αναθέσεις από τα ΕΛΤΑ προς τον βουλευτή Πάτση. Το ποσό που αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ προσδιορίζεται ως άνω του 1 εκατ. ευρώ σε δύο χρόνια.

Μουσικές καρέκλες με παραιτήσεις

O Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, αναγκάστηκε να υποβάλει την παραίτησή του. Σε ποιον; Στον Γρηγόρη Δημητριάδη, τον ανιψιό του Πρωθυπουργού, που πέραν της θέσης στο γραφείο του Πρωθυπουργού που κατείχε, ελέγχοντας ΕΥΠ και ΕΡΤ, είναι και Διευθύνων Σύμβουλος στην Ε.Ε.Σ.Υ.Π. Α.Ε., την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, δηλαδή στο Υπερταμείο. Η δικηγορική εταιρεία του Ανδρέα Πάτση είχε έσοδα από τα ΕΛΤΑ σε δύο χρόνια το ποσό των 822.000 ευρώ.

Τα ΕΛΤΑ εξέδωσαν ανακοίνωση προς τον ΣΥΡΙΖΑ!

«Με αφορμή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, περί αμοιβών τις οποίες έδωσαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία προς τον βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Πάτση, για νομικές υπηρεσίες, τα ΕΛΤΑ διευκρινίζουν τα εξής:

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, έχουν συνάψει συμφωνία συνεργασίας με την διεθνή Νομική Εταιρεία DLA Piper UK LLP, για την εκπροσώπησή τους στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς και ιδιαίτερα στην Κομισιόν και την DG Comp. Η συνεργασία με τον Διεθνή Νομικό Οίκο ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση στα παραπάνω θέματα κατέστη αναγκαία λόγω της ανάγκης συστηματικής υποστήριξης των ΕΛΤΑ σε εξειδικευμένα θέματα Ευρωπαϊκού Δικαίου, Ανταγωνισμού, Καθολικών Υπηρεσιών κλπ. τα οποία προέκυψαν από την έναρξη υλοποίησης των δράσεων μετασχηματισμού της Εταιρείας το 2021.

Ειδικότερα, οι υπηρεσίες για τις οποίες κατέστη αναγκαία η σύμβαση, αφορούν:

1. Τη νομική εκπροσώπηση και υποστήριξη για ζητήματα ευρωπαϊκού δικαίου, δικαίου ανταγωνισμού, δικαίου κρατικών ενισχύσεων, αναφορικά με διαδικασίες ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιων ανεξάρτητων και άλλων διοικητικών Ευρωπαϊκών αρχών ή/και των Ευρωπαϊκών δικαστηρίων, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά:

-Τον πλήρη χειρισμό της υπόθεσης SA.57982 για την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέτρου αποζημίωσης για ζημία που προκλήθηκε από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19.

-Τον πλήρη χειρισμό της υπόθεσης SA.57538 ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή / και των Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων αναφορικά με καταγγελία σχετικά με τυχόν κρατική ενίσχυση υπέρ των ΕΛΤΑ.

-Τον πλήρη χειρισμό της υπόθεσης SA.56616 για την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέτρου αποζημίωσης για την παροχή καθολικής υπηρεσίας και οποιαδήποτε επακόλουθη συναφή διαδικασία.

-Την παροχή νομικών υπηρεσιών για κάθε συναφές θέμα που αφορά τα ανωτέρω.

 Η χρονική διάρκεια της Σύμβασης είναι αορίστου χρόνου, τιμολογείται μηνιαίως και σε κάθε περίπτωση μέχρις ολοκληρώσεως των υποθέσεων που αφορούν οι παραπάνω υπηρεσίες.

Η τιμολόγηση των υπηρεσιών, γίνεται με βάση τους επίσημους τιμοκαταλόγους της DLA Piper. Τα δε ποσά των τιμολογίων αποστέλλονται προς πληρωμή από την έδρα της εταιρείας και τις οικονομικές της υπηρεσίες, προς τις οποίες γίνεται και η πληρωμή. Σημειώνεται, δε, ότι όλες οι αποφάσεις πληρωμών, έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο "Πρόγραμμα Διαύγεια", στο πλαίσιο του ν. 3861/2010 και του ν. 4727/2020

Κατά συνέπεια δεν τίθεται ζήτημα αυτοτελών αμοιβών των Ελληνικών Tαχυδρομείων προς τον κ. Πάτση, νόμιμο αντιπρόσωπο της DLA Piper στην Ελλάδα. Η όποια δική του αμοιβή προσδιορίζεται από το πλαίσιο και τους όρους συνεργασίας του με την Νομική Εταιρεία, καταβάλλεται από αυτήν, και βέβαια όχι από τον εκάστοτε πελάτη της.

Παρ’ όλα αυτά, για λόγους προσωπικής ευθιξίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ κ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, υπέβαλε την παραίτησή του στο Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΕΣΥΠ Α.Ε., κ. Γρηγόρη Δημητριάδη».

H «απάντηση» Πάτση

Ακολουθεί η βιαστική απάντηση του βουλευτή Ανδρέα Πάτση που είναι εμφανές -από τα ορθογραφικά λάθη- πως είτε γράφτηκε στο πόδι, είτε γράφτηκε από «γαλάζιο παιδί». Προσπάθησε να αντικρούσει τις κατηγορίες. Ανεπιτυχώς, όμως, γιατί παρ’ όλες τις προσπάθειές του αποπέμφθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα.

Το ποστ του Παύλου Πολάκη που ξεκίνησε τον κατήφορο του βουλευτή:

Το δεύτερο ποστ:

Το τρίτο και φαρμακερό:

Εν τω μεταξύ, στη Νέα Δημοκρατία:

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ