Ελλάδα Μαφία Νέα Δημοκρατία

Στην μεγαλύτερη πολιτική εγκληματική οργάνωση εξελίσσεται το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Συντονιστής θεματικής ενότητας «Μη Εξυπηρετούμενων Επιχειρηματικών Δανείων» στη ΝΔ ο υιός Πάτσης σε σελίδα που «εξαφανίστηκε». Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας εν τέλει κατηγόρησε για ηθικά παραπτώματα τον Βουλευτή, ενώ γνώριζε τα πάντα και τον κάλυψε με το προβληματικό Πόθεν Έσχες.. Μέχρι και το δάνειο των 4,3 εκατ. ευρώ που πήρε ο βουλευτής Πάτσης για την αγορά του πακέτου των κόκκινων δανείων των 63 εκατ. ευρώ παραδέχθηκε πως είναι «κόκκινο» και μη εξυπηρετούμενο!

Ελλάδα Μαφία Νέα Δημοκρατία
ΠΡΟΒΟΛΗ

Fundακας fundάκου μάτι δεν βγάζει

Τόσο ο Βουλευτής Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης όσο και ο Πειφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης είχαν ταχθεί υπέρ της πρόωρης λήξης του προγράμματος εγκατάστασης των προσφύγων σε ξενοδοχεία της περιοχής των Γρεβενών. Αυτό αποτελούσε μια ανάσα ζωής στους ξενοδόχους που από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν απως από τις 55.481 διανυκτερεύσεις στην περιοχή για το 2009, το 2013 φτάσαμε στις 2.154. Όπως επισημαίνει ο δημοσιογράφος Σπύρος Κουταβάς σε σχετικό του άρθρο στο site vetonews.gr, ο Ανδρέας Πάτσης έκανε προεκλογικό αγώνα με την υπόσχεση της απομάκρυνσης των προσφύγων, κατηγορώντας τους ξενοδόχους πως υπονομεύουν την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Πρότεινε δε την μεταγκατάστασή τους σε δομή κλειστού τύπου, αυτό που οι λογικοί άνθρωποι ονομάζουμε φυλακή ή στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Αντίστοιχα, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης έκανε λόγο για αλλοίωση του πληθυσμού και εστίαζε στην μουσουλμανική καταγωγή των περισσότερων κρατουμένων προσφύγων. Ο Βουλευτής δεν μπήκε καν στον κόπο να συναντηθεί με τους ξενοδόχους, ενώ ο Περιφερειάρχης τόνιζε το όραμά του για τον θρησκευτικό και Προσκυνηματικό τουρισμό… μόλις φύγουν οι αλλόθρησκοι! Τα δάνεια δε των ξενοδόχων είχαν ήδη πουληθεί σε funds και κάποια εξ αυτών είχαν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα ώστε να εισπράττουν χρήματα από τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Ο ίδιος ο Βουλευτής εμφανίζονταν ως ενήμερος για τα επιχειρηματικά «επενδυτικά» πλάνα των funds, λέγοντας πως «έκανε σχετική επικοινωνία μαζί τους» (σ.σ. πηγή ο δημοσιογράφος του άνω λινκ). Fund-amental καθώς «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει». Από την μια οι ξενοδόχοι αγωνιούσαν να παραμείνουν ανοιχτοί και από την άλλη ο Ανδρέας Πάτσης εμφανίζεται συνομιλητής εν κρυπτώ με τα funds.

Δεν θέλει πρόσφυγες στα Γρεβενά το παιδί, δικά του είναι, αν θέλει τα καίει!

Γνώριζαν

Ας αρχίσουμε με την κατηγορία του Ανδρέα Πάτση πως ο Πρωθυπουργός, το Μαξίμου και το κόμμα γνώριζαν τα πάντα. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «Νομίζετε ότι ένα πολιτικό κόμμα δεν ξέρει ποιον έχει στα ψηφοδέλτιά του; Όλη η Ελλάδα ήξερε την δράση μου».
Ύστερα πως αγόρασε τα «κόκκινα» δάνεια των νοικοκυριών και επιχειρήσεων με «κόκκινο» μη εξυπηρετούμενο δάνειο από την ίδια την τράπεζα που τα αγόρασε, «εξυγιαίνοντας» το πορτφόλιό της! Οι απευθείας αναθέσεις από τα ΕΛΤΑ προς τον ίδιο φέρονται να είναι κοντά στο ποσό του 1 εκατ. ευρώ για νομικές συμβουλές. Άλλοι κάνουν λόγο για 880.000 ευρώ και άλλοι για 1 εκατ. ευρώ. Θα περιμένουμε τα στοιχεία ώστε να ακριβολογούμε. Στην πιο μαγική ατάκα των ημερών ένας βουλευτής και νομικός (!!!) δήλωσε πως είχε «άγνοια νόμου» για το ασυμβίβαστο. Εδώ να πούμε, πως η «άγνοια νόμου» δεν γίνεται αποδεκτή στον νομικό πολιτισμό καμίας χώρας. Φαντάζεστε να πει κανείς στο θέμα των ημερών «Αχ, δεν ήξερα πως απαγορεύονται οι βιασμοί ανηλίκων!»; Ακόμα πιο χαρακτηριστικά το Μέγαρο Μαξίμου φέρεται να ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τον ανεξάρτητο -πλέον- βουλευτή ώστε να συγκαλύψει την υπόθεση.

Ο οικονομικός εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκης ζήτησε τα Πόθεν Έσχες του Ανδρέα Πάτση προς διερεύνηση, ώστε να κρίνει αν υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων όπως ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και φοροδιαφυγή. Η Κυβέρνηση έδωσε εντολή να ελεγχθεί η οικονομική δραστηριότητα του Βουλευτή Γρεβενών μέσω του Προέδρου της Επιτροπής Πόθεν Έσχες. Η επιτροπή Πόθεν Έσχες είχε θέσει στο αρχείο τις καταγγελίες για το ψευδές «πόθεν έσχες» και την συμμετοχή στην offshore HORSELORD LTD (σ.σ. κεφάλαιο εισφοράς 1.000 ευρώ χωρίς να έχουμε γνώση τι ποσοστό των μετοχών κατείχε). Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για κατάθεση συμπληρωματικής/διορθωτικής δήλωσης εκ μέρους του Ανδ. Πάτση. Η HORSELORD είχε επενδύσει 1 εκατ. ευρώ στην εταιρεία Lyktos Participations με την συγκεκριμένη συμμετοχή να μην έχει δηλωθεί, τουλάχιστον σε πρώτο χρόνο. Η Lyktos είναι μέτοχος στην Παγκρήτια Τράπεζα, όπου ο Ανδρέας Πάτσης μετέχει από το 2017 και ο γιος του είναι μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο. Εν τέλει η Lyktos αγόρασε τα κόκκινα δάνεια της Τράπεζας Πειραιώς αξίας περίπου 63.000.000 ευρώ, αντί 4.300.000 ευρώ με ένα πλέον μη εξυπηρετούμενο, «κόκκινο», δάνειο! Περνάμε υπέροχα στην Ελλάδα! Μπορείτε να κάνετε σύγκριση του Πόθεν Έσχες του Βουλευτή για το 2018 και το 2020.

Με το νομοσχέδιο της προηγούμενης Κυβέρνησης του 2016 υπήρχε ασυμβίβαστο για υπουργούς και βουλευτές, να κατέχουν και να μετέχουν σε offshore εταιρείες. Αυτή ήταν μια ευθεία επίθεση στα πορτοφόλια των υπουργών και βουλευτών που ήθελαν να επιχειρούν εν κρυπτώ. Παρ’ όλα αυτά ο Ανδρέας Πάτσης δήλωσε πως είχε συμπεριλάβει αυτά τα στοιχεία και δεν του είχε επισημανθεί τίποτα το ανησυχητικό και πως η συμμετοχή του σε εξωχώρια εταιρεία ελέγχθηκε από την Βουλή! Βέβαια μετείχε σε 3 εταιρείες την HORSELORDLTD, την SIGHTGREEN LTD και την DAGORLIA LTD. Μόνο για αυτή την κατηγορία, ο Ανδρέας Πάτσης κινδυνεύει με φυλάκιση τουλάχιστον 2 ετών και πρόστιμο από 10.000 ευρώ έως 500.000 ευρώ.

Την αναφορά για το ψευδές Πόθεν Έσχες Πάτση (και Τσιάρα) είχε κάνει στην επιτροπή της Βουλής ο Δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης, τον Μάιο του 2020. Ο δημοσιογράφος διέψευσε στο Twitter πως η παρακολούθησή του με το Predator οφείλεται σε αυτή την υπόθεση (με χρονική αιτιολόγηση), οπότε μπορείτε να καταλάβετε πόσο πιο μεγάλα ψάρια κυνηγούσε. Παρ’ όλα αυτά, με ασφάλεια υποθέτουμε πως η υπόθεση Πάτση και Τσιάρα έδειξε την δυναμική του εν λόγω δημοσιογράφου στην εξέταση οικονομικών σκανδάλων, βάζοντάς τον στον «χάρτη» από όσους ενέχονται σε τέτοιας φύσης σκάνδαλα. Όποιος στοχοποίησε τον Θανάση Κουκάκη γνώριζε τις ικανότητές του.

Οι κατηγορίες από τον ποδοσφαιριστή Μανώλη Σκούφαλη

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Νίκης Βόλου είχε καταγγείλει πως δέχθηκε απειλές από μπράβους του τότε ιδιοκτήτη της Νίκης Βόλου…Ανδρέα Πάτση. Η καταγγελία που αφορούσε τα δεδουλευμένα του ήταν η εξής:

«Όπως σας είναι γνωστό, στις 3.6.2013 και ώρα 8:30 είχαμε προγραμματισμένο ραντεβού στο δικηγορικό σας γραφείο που εδρεύει στην Αθήνα, επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, αριθμ.10, προκειμένου να συζητήσουμε για την ανανέωση η μη του συμβολαίου μου στην ομάδα της οποίας είστε ιδιοκτήτης και Πρόεδρος, ήτοι στην ΠΑΕ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ.

Όπως επίσης Σας είναι γνωστό στην αρχή του ραντεβού μας και ενώ ήμασταν μόνοι μας μέσα στο γραφείο σας, μου ανακοινώσατε ότι δεν θα συνεχίσουμε την συνεργασία μας και επίσης μου ανακοινώσατε, φέρνοντας μου ταυτόχρονα το επαγγελματικό συμβόλαιο που έχω υπογράψει, ότι ενώ μου οφείλετε 25.000€ θα λάβω μια συναλλαγματική 5.000€ με λήξη τον Δεκέμβριο του 2014 και τέλος(!)

Εγώ στην ανωτέρω ανακοίνωση σας, σας είπα ότι δεν συμφωνώ και ότι θέλω να μου δοθούν όλα τα χρήματα που μου οφείλονται από το επαγγελματικό μου συμβόλαιο, αφού έχω κουραστεί και δουλέψει για κάθε ευρώ του συμβολαίου μου, τα χρήματα αυτά είναι δεδουλευμένα μου, είναι ο ιδρώτας μου και ότι με αυτά ταϊζω την οικογένεια μου, που από εμένα περιμένει και δεν πρόκειται να τα χαρίσω, γιατί τα έχω ανάγκη.

Εσείς τότε προβήκατε στην ακραία εκβίαση μου, λέγοντας μου κατά λέξει « αν δεν λύσεις συναινετικά το συμβόλαιο, δεν φεύγεις από εδώ»! και εκείνη ακριβώς την στιγμή, ανοίγετε την πόρτα του γραφείου σας και βάζετε μέσα δύο μπράβους, οι οποίοι παρουσία σας, συνέχισαν να με εκβιάζουν ότι αν δεν λύσω συναινετικά το συμβόλαιο μου με την ομάδα, δεν θα φύγω ζωντανός από το γραφείο, ενώ ταυτόχρονα μου έκλεισαν με τα σώματα τους την πόρτα εξόδου και με εκβίαζαν ότι αν δεν υπογράψω τώρα την συναινετική λύση του συμβολαίου, θα βλάψουν όχι μόνο εμένα, αλλά και την οικογένεια μου.

Την ώρα δε που οι ανωτέρω μπράβοι με εκβίαζαν παρουσία σας, εσείς μου φέρατε δύο άκυρες συναλλαγματικές συνολικού ποσού 10.000€, με ημερομηνία λήξης η μεν πρώτη31.10.2013, η δε δεύτερη 28.2.2014, εξαναγκάζοντας με να υπογράψω την συναινετική λύση του συμβολαίου μου, προκαλώντας μου τρόμο, ανησυχία και ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη συνεπεία του εκβιασμού σας, αλλά και παριστάνοντας μου ψευδώς ότι οι εν λόγω συναλλαγματικές είναι έγκυρες και ισχυρές.

Επειδή θέλω να πιστεύω, παρά του ότι οι ενδείξεις είναι σαφείς, ότι δεν έχετε επιδείξει την ίδια συμπεριφορά και σε άλλους και είναι εντελώς συμπτωματική η καταστροφή του αυτοκινήτου του ποδοσφαιριστή Τάσου Κυριάκου στην πυλωτή της πολυκατοικίας του και του ποδοσφαιριστή Αλέξανδρου Σούφλα, λίγες ημέρες μετά την κατάθεση της προσφυγής του σε βάρος της ομάδας σας και ότι δεν αποτελούν μηνύματα σε βάρος εμού και της οικογενείας μου, τα ανώνυμα τηλεφωνήματα που δέχομαι τις τελευταίες μέρες».

Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε το άρθρο σε ένα λογικό εύρος, όμως δυστυχώς αυτό δεν κατέστη δυνατό! Κάθε σκάνδαλο αυτής της Κυβέρνησης έχει και ένα άλλο σκάνδαλο μέσα. Μια μπάμπουσκα ή ματριόσκα αν προτιμάτε με σκάνδαλα μέσα σε σκάνδαλο.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ