Ο Πρωθυπουργός που «δεν ήξερε» τα προβλήματα των ΑμεΑ

Στην χθεσινή συνάντησή του με την ΕΣΑμεΑ, ο Πρωθυπουργός σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ισχυρίστηκε πως δεν ήξερε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Βέβαια, δεκάδες επιστολές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είχαν σταλεί στο Γραφείο του Πρωθυπουργού προς ενημέρωσή τους, μεταξύ άλλων και από εμάς.

Ο Πρωθυπουργός που «δεν ήξερε» τα προβλήματα των ΑμεΑ
ΠΡΟΒΟΛΗ

Τόσο στην περίπτωση του Ν.2643/98 όσο και για την περίπτωση των προνοιακών επιδομάτων που κόπηκαν ακόμη και για 1 ευρώ, λόγω της σύνταξης θανόντος γονέα, τα ρεπορτάζ είχαν σταλεί στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, τον Υπουργό Εργασίας, την ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) και τον Συνήγορο του Πολίτη. Προς τιμήν του, ο Συνήγορος του Πολίτη ανέθεσε την υπόθεση του Ν.2643/98 για τις προσλήψεις ατόμων που έχουν παιδιά και αδέρφια ΑμεΑ στην κ. Βοηθό Συνηγόρου του Πολίτη, Καλλιόπη Λυκοβαρδή. Με την σειρά της, η Βοηθός Συνήγορος απέστειλε διερευνητική επιστολή (όλα τα έγγραφα είναι διαθέσιμα) για το ζήτημα και η υπόθεση έκλεισε τον Οκτώβρη, οπότε και ανακοινώθηκαν/αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες μοριοδότησης. Με αυτό τον τρόπο ο Συνήγορος μας ενημέρωσε για την αρχειοθέτηση της καταγγελίας.

Το ίδιο ΑΚΡΙΒΩΣ συνέβη και στην περίπτωση των προνοιακών επιδομάτων που έχουν κοπεί εδώ και 7 μήνες -εν μέσω τρομακτικού πληθωρισμού, οικονομικής κρίσης και ακρίβειας- και ο Πρωθυπουργός δήλωσε άγνοια. Ακόμα και να δεχτούμε πως το Γραφείο του Πρωθυπουργού δεν απασχόλησε τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εργασίας (έχει την τελική υπογραφή) για ένα άρθρο, ταυτόχρονα έχουν σταλεί δεκάδες καταγγελίες από τους πολίτες που θίγονται. Συγκεκριμένα η περιγραφή της υπόθεσης, μαζί με το άρθρο, τηλέφωνο επικοινωνίας για απορίες που θα μπορούσαν να προκύψουν και την υπογράμμιση της ανεπίσημης υπόσχεσης του Υπουργείου Εργασίας, πως θα δικαιώνονταν σε πρώτη φάση όσοι έχασαν τα επιδόματα των 527 ευρώ, για 1 ευρώ επιπλέον των 360 της σύνταξης θανόντος γονέα. Το mail αποστάλθηκε στις διευθύνσεις , και , όπου, όπως γνωρίζουμε, και οι ίδιες οι θιγόμενες οικογένειες απέστειλαν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Όμως, δυστυχώς, στην περίπτωση αυτή δεν είχε δικαιοδοσία ο Συνήγορος του Πολίτη, καθώς δεν μιλάμε για μη εφαρμογή του νόμου, αλλά για εφαρμογή του νόμου που αδικεί κατάφωρα πολίτες σε ανάγκη.

Τώρα λοιπόν που ο «πελαργός των υποκλοπών» φέρνει την προεκλογική περίοδο μαζί του, ο Πρωθυπουργός θυμήθηκε να συναντηθεί με την ΕΣΑμεΑ και να τους πει πως «δεν είχε ιδέα» και «πόσο νοιάζομαι για εσάς». Και τρέχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Δόμνα Μιχαηλίδου να εγκαινιάσουν τρια διαμερίσματα για ΑμεΑ στην Κατερίνη και να φωτογραφηθούν! Άρα αφού δεν ήξερε ο Πρωθυπουργός που αγαπά τις φωτογραφίες, μάλλον φταίει ο Δημητριάδης ή ακόμα καλύτερα ο Τσίπρας, ο Ανδρουλάκης, ο Βαξεβάνης και ο… Κουκάκης! Για να αναφέρονται όλες οι πλευρές, μπορείτε να δείτε την ανακοίνωση της ανακοίνωση της ΕΣΑμεΑ και την ανακοίνωση του Γραφείου του Πρωθυπουργού, μαζί με ένα βίντεο για τις περιπτώσεις που το επίδομα χάθηκε για 1 ευρώ.

Με την σειρά μας, κάθε καταγγελία που φτάνει στα χέρια μας, θα την προωθούμε και στο Γραφείου του Πρωθυπουργού μαζί με όλους τους αρμόδιους φορείς και, όπου είναι δυνατόν, στον Συνήγορο του Πολίτη.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ