Συγκάλυψη μέχρι τελικής πτώσης: Στην Επιτροπή Θεσμών, για τις υποκλοπές, καλούνται Δημητριάδης, Λαβράνος, Μπίζιος, Ντίλιαν και η ΝΔ σφυρίζει αδιάφορα

Με αίτημα της Aντιπολίτευσης θα καταθέσουν στην επιτροπή θεσμών όσοι δεν κατέθεσαν στην Εξεταστική Επιτροπή.

Συγκάλυψη μέχρι τελικής πτώσης: Στην Επιτροπή Θεσμών, για τις υποκλοπές, καλούνται Δημητριάδης, Λαβράνος, Μπίζιος, Ντίλιαν και η ΝΔ σφυρίζει αδιάφορα
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ., για ακόμα μια φορά δείχνει την ενοχή της όσον αφορά το σκάνδαλο των υποκλοπών καθώς -παρά τα όσα λέει- φαίνεται πως δεν καίγεται και πολύ να πέσει «άπλετο φως» στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Τουλάχιστον αυτό είναι το συμπέρασμα που εξάγεται από τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά την Επιτροπή Θεσμών. Πιο συγκεκριμένα, σε αυτή κλήθηκαν τα άτομα που δεν κατέθεσαν στην Εξεταστική Επιτροπή: ο ανιψιός του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, αλλά και οι επιχειρηματίες Φέλιξ Μπίζιος, Γιάννης Λαβράνος και Ταν Ντίλιαν.

Το όλο ζήτημα σε αυτή την υπόθεση είναι ότι η συγκεκριμένη διαδικασία θα γίνει τελικά ΜΟΝΟ μετά από αίτημα της αντιπολίτευσης. Πιο συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ και το ΜέΡΑ25 αξιοποίησαν τον κανονισμό της Βουλής ο οποίος προβλέπει κλήση προσώπων στην Επιτροπή Θεσμών εφόσον το ζητήσουν τα 2/5 των μελών της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προφανώς το κόμμα της Ν.Δ. -και κατ' επέκταση τα μέλη της- δεν μπήκαν καν στον κόπο να συζητήσουν το ενδεχόμενο της αξιοποίησης αυτού του κανονισμού. Πράγμα που δείχνει ότι η συγκάλυψη πάει σύννεφο και είμαστε μόνο στην αρχή.

Μένει να δούμε το πώς θα γίνει η συγκεκριμένη συνεδρίαση της επιτροπής των θεσμών καθώς αξίζει να θυμίσουμε ότι η τελευταία -για τον ίδιο λόγο- έγινε «κεκλεισμένων των θυρών» μετά από απαίτηση της Κυβέρνησης, γεγονός που κάνει ακόμα πιο ύποπτα τα πράγματα.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ