Διαφωνεί με το απόρρητο και αναμένεται να αντικατασταθεί ο Κ. Τζαβάρας της ΝΔ

O Βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας διαφώνησε με το απόρρητο «για λόγους Εθνικής Ασφάλειας» (σ.σ. για να μην πιαστεί ο Πρωθυπουργός με την γίδα στην πλάτη) και έχει θέσει εαυτόν προς αντικατάσταση εφόσον του ζητηθεί. Αναμένεται η αντικατάστασή του και αν την θέση του πάρει ακόμα ένα αντιδημοκρατικό φερέφωνο της Κυβέρνησης, οι συσχετισμοί θα γίνουν 10-9 υπέρ του απορρήτου. 

Διαφωνεί με το απόρρητο και αναμένεται να αντικατασταθεί ο Κ. Τζαβάρας της ΝΔ
ΠΡΟΒΟΛΗ

Με λίγα λόγια οι αξιότιμοι καλεσμένοι της Δευτέρας (Γρηγόρης Δημητριάδης, Ταλ Ντίλιον, Φέλιξ Μπίτζιος και Γιάννης Λαβράνος) θα μπορούν να επικαλεστούν το απόρρητο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Φυσικά αυτό πρόκειται για χειραγώγηση της Δημοκρατίας, τρεις μέρες πριν την κρίσιμη κατάθεση όπου θα καλούνταν να απαντήσουν για την απόσπαση 50 αστυνομικών για τον χειρισμό του Predator σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των Βήμα και Documento, ποιοι αγόρασαν το παράνομο λογισμικό, ποιοι επέλεγαν τους στόχους και ποιος τους έδωσε το ΚΕΤΥΑΚ ως κέντρο επιχειρήσεων των παράνομων παρακολουθήσεων.

Ακόμα θα έπρεπε ο εποπτεύων την ΕΥΠ κος Γρ. Δημητριάδης -ο ανιψιός του Πρωθυπουργού- να απαντήσει  για τον ρόλο της Υπηρεσίας στις παράνομες παρακολουθήσεις (σ.σ. Το ΚΕΤΥΑΚ - ΚΕντρο Τεχνολογικής Υποστήριξης, Ανάπτυξης και Καινοτομίας ακόμα και αν στελεχώθηκε από υπαλλήλους του Υπουργού ΠΡΟΠΟ Τάκη Θεοδωρικάκου ανήκει στην ΕΥΠ). Ύστερα, να εξηγήσει την σχέση του με το κενό σε άλλη ανάθεση των 7 εκατ. ευρώ με το οποίο τα δημοσιεύματα υποστηρίζουν πως αγοράστηκε το Predator και να περιγράψει την σχέση του με τον Ταλ Ντίλιαν της Intellexa η οποία εμπορεύεται το παράνομο λογισμικό. Οι Φέλιξ Μπίτζιος και Γιάννης Λαβράνος με την σειρά τους, συνδέονται άμεσα με τις Krikel και Intellexa και έχουν στενές σχέσεις με τον Γρ. Δημητριάδη. Οι τρεις -ας πούμε χαριτολογώντας- μάρτυρες, κόπηκαν από την Νέα Δημοκρατία από τα πρόσωπα που θα εξετάζονταν στην Επιτροπή Θεσμών. Η κλήση τους κατέστη δυνατή χάρη στην συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ που κάνοντας χρήση του κανονισμού που επιτρέπει την κλήση μαρτύρων με τις ψήφους των 2/5 της Εξεταστικής Επιτροπής τους φέρνουν προ των ευθυνών τους.

Να σημειώσουμε πως οι εξεταστικές επιτροπές έχουν την δυνατότητα της πλέον γρήγορης διερεύνησης υποθέσεων, χωρίς τις χαρακτηριστικές καθυστερήσεις που συναντάμε στα Ελληνικά Δικαστήρια, ούτε τα «τυχαία λάθη» των μεταφράσεων που έλλειπαν (σ.σ. Βλέπε Siemens), μεταφράστηκαν λάθος (σ.σ. Βλέπε λαθροχειρία του ΥΠΕΞ στην υπόθεση Novartis με αφαίρεση ονόματος) ή δεν σφραγίστηκαν από υπηρεσίες.

Οπότε η πιο αντιδημοκρατική Κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης, θα αντικαταστήσει το μέλος της που γνώριζε πως διαφωνούσε και…όλα καλά. Ταυτόχρονα θα ζητήσει την μη μετάδοση από το Κανάλι της Βουλής για λόγους εθνικής ασφάλειας (!), ώστε να μην μείνουν στην ιστορία ως πολιτικοί απατεώνες. Η υπόθεση θυμίζει το σκάνδαλο Βατοπεδίου που ο Κ. Καραμανλής υποχρεώθηκε να τερματίσει τις εργασίες της Βουλής για να γίνει χρήση του Νόμου Περί (Μη) Ευθύνης Υπουργών. Πέρα από τον Κώστα Τζαβάρα που έθεσε εαυτόν στην διάθεση του κόμματος για την συγκάλυψη του σκανδάλου (σ.σ. Ας μην τον χειροκροτήσουμε που διαφωνεί, γιατί διευκολύνει την συγκάλυψη), με το ζήτημα του απορρήτου διαφωνεί και η φερόμενη ως παρακολουθούμενη από την συμμορία Όλγα Κεφαλογιάννη που ίιιισως να έχει λιγάκι εκνευριστεί με την αντιδημοκρατική αυτή κατασκοπία εναντίον της.  

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ