Η Κυβέρνηση δημοσιοποίησε το ζήτημα της Κιβωτού για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης

Άλλο ένα επεισόδιο στην κόντρα Κυβέρνησης-Ομίλου Μαρινάκη, για άλλα μια φορά με αιχμή αποκαλύψεις που έγιναν στο Βήμα της Κυριακής και το Mega.
Το Βήμα ισχυρίζεται πως αποφασίστηκε η δημοσιοποίηση του ζητήματος, ώστε να φύγει από την επικαιρότητα το ζήτημα των υποκλοπών.

Η Κυβέρνηση δημοσιοποίησε το ζήτημα της Κιβωτού για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης
ΠΡΟΒΟΛΗ

Με μπροστάρη τον συντάκτη του αστυνομικού ρεπορτάζ Βασίλη Λαμπρόπουλο, έχουμε άλλη μια μετωπική σύγκρουση του Ομίλου με την Κυβέρνηση. Τα λεγόμενα του αστυνομικού συντάκτη αναπαρήχθηκαν στο ΒΗΜΑ και το Mega Channel, λίγο μετά το ρεπορτάζ της βόλτας Θεοδωρικάκου-Μητσοτάκη στην Καλλιθέα. Σε μια τακτική «καρότο-μαστίγιο», το τηλεοπτικό ρεπορτάζ αφενός αναφέρει πως η δημοσιοποίηση της υπόθεσης «Κιβωτός του Κόσμου», έγινε για να φύγει από το επίκεντρο της δημοσιότητας το σκάνδαλο των κυβερνητικών υποκλοπών. Όμως, πως η έρευνα καθυστέρησε λόγω της υπόθεσης της 12χρονης στα Σεπόλια. Άρα από την μια ονοματίζει ως υπεύθυνη την Κυβέρνηση για την διαρροή των λεπτομερειών της υπόθεσης και την έξοδο των «αραχνιασμένων» καταγγελιών από τα εισαγγελικά συρτάρια, από την άλλη δικαιολογεί τις καθυστερήσεις εξαιτίας της υπόθεσης του Μίχου που κατηγορείται για μαστροπεία 12χρονης (Καταγγελίες κατά της Κιβωτού υπάρχουν όλα τα χρόνια, απλά οι αρμόδιοι εθελοτυφλούσαν).

Χαρακτηριστικά ο αστυνομικός συντάκτης του Mega ανέφερε πως όταν ο 19χρονος μάρτυρας κατέθεσε για ασελγείς πράξεις εις βάρος του, «αποφασίστηκε η δημοσιοποίηση άρον-άρον της υπόθεσης, όχι μόνο με γενικόλογο δελτίο τύπου, αλλά με διαρροή των καταθέσεων των κεντρικών προσώπων». Αυτό πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ έγινε σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του ΥπΠΡΟΠΟ «πιθανώς για να αλλάξει η επικοινωνιακή ατζέντα» επειδή «κυριαρχούσε η υπόθεση των υποκλοπών».

Η διαρροή των καταθέσεων προκάλεσε την αντίδραση των δικαστικών λειτουργών που είχαν στείλει τον φάκελο στην Αστυνομία προκειμένου να διεξάγει προανάκριση και όχι να διαρρεύσει το περιεχόμενό του για επικοινωνιακούς λόγους, σύμφωνα πάντα με το δολοφονικό ρεπορτάζ για Τ. Θεοδωρικάκο και Κ. Μητσοτάκη. Μην ξεχνάμε πως η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής ήταν ενήμερη για τις καταγγελίες στον Συνήγορο του Πολίτη από τις 3 Σεπτεμβρίου.

Εδώ θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, όμως το συμπέρασμα που είναι φανερό είναι πως όσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ικανοποιεί τις όποιες απαιτήσεις του Ομίλου, οι αποκαλύψεις για τις ευθύνες της Κυβέρνησης σε όλα τα μέτωπα θα συνεχίσουν με αμείωτο ρυθμό. Καταλαβαίνει κανείς πως με την επίσημη έναρξη χθες της προεκλογικής περιόδου με τις απανωτές βόλτες Μητσοτάκη σε δρόμους και πρωινάδικα, κάθε μιντιακή αυτοκρατορία θα χτυπήσει την Κυβέρνηση μέχρι να πετύχει τους στόχους της. Άρα οι χάρες προς όλους πρέπει να γίνουν γρήγορα για να μην καταλήξει από «γκόμενος» σε «Σρεκ».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ