Το έγγραφο για την εξαγωγή του Predator στην Μαγαδασκάρη ήταν εν γνώσει του Γραφείου του Πρωθυπουργού

Όλα ξεκίνησαν από ένα ρεπορτάζ των New York Times που με στοιχεία ενημέρωνε τον πλανήτη, πως η Ελλάδα είχε εξαγάγει το Predator της Intellexa στην Μαγαδασκάρη. Κατόπιν αυτού, μετακινήθηκε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠ.ΕΞ. που επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ. Όμως, αποκαλύφθηκε έγγραφο, πως η αλληλογραφία διαβιβάζονταν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το έγγραφο για την εξαγωγή του Predator στην Μαγαδασκάρη ήταν εν γνώσει του Γραφείου του Πρωθυπουργού
ΠΡΟΒΟΛΗ

Βέβαια, ο Πρωθυπουργός μπορεί να ισχυριστεί πως έλειπε για τριήμερο ή πως δεν ενημερώθηκε από τον ανιψιό του και διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού. Μπορεί να φύγει τρέχοντας από την Βουλή ή και το Μέγαρο Μαξίμου από το να απαντήσει. Όμως αυτό το έγγραφο επιβεβαιώνει πως ΟΦΕΙΛΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ και σε μια δημοκρατία κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί άγνοια. Ούτε άγνοια νόμου, ούτε άγνοια γνώσης εγγράφων που οφείλεις να διαβάζεις ως εκτελεστικός άρχοντας.

Το έγγραφο που έφερε στην επιφάνεια το Documento με ημερομηνία 23/7/2019 και χωρίς να είναι διαβαθμισμένο ή απόρρητο, αναφέρει πως ολόκληρη η αλληλογραφία του Υπουργείου Εξωτερικών των διευθύνσεων Α,Β,Γ,Δ και Ε κοινοποιούνταν (σ.σ. Διαβιβάζονταν) και στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου. Το έγγραφο με το οποίο ο Γιάννης Σμυρλής στις 15 Νοεμβρίου 2021 αδειοδοτούσε την εξαγωγή του Predator στην Μαγαδασκάρη, ανήκει στην διεύθυνση Β6, οπότε σε κάθε περίπτωση διαβιβάστηκε και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αν αυτή η υπόθεση δεν «φωνάζει» ήδη από το χιλιόμετρο «συνταγματική εκτροπή», να σας ενημερώσουμε πως ο Γιάννης Ραγκούσης επανέλαβε την Πέμπτη στην Βουλή την ένορκη κατάθεση του Θεμ. Δεμίρη της ΕΥΠ, πως η Υπηρεσία δεν έχει γνωμοδοτήσει σχετικά με την εξαγωγή του λογισμικού παρακολούθησης “Predator”. Το ακόμα πιο αστείο είναι πως η ΕΥΠ δεν μπορεί να επιβεβαιώσει για την γνωμοδότηση εξαγωγής του λογισμικού καθώς ο διοικητής της έχει ήδη ενόρκως καταθέσει πως δεν έχει δοθεί τέτοια άδεια. 

Οπότε είτε έχει ψευδορκήσει ο Διοικητής της ΕΥΠ (σ.σ. προσωπική εντύπωση πως δεν θα έλεγε ψέματα για αυτό), είτε το ΥΠΕΞ υπέγραψε την εξαγωγή του Predator θέτοντας σε κίνδυνο την Εθνική Ασφάλεια.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ