Η αποπομπή άργησε μια μέρα - Η Σπυράκη εκτός ΝΔ μετά κόπων και βασάνων

Πρώτα ήταν «αντιπολιτευτική απελπισία», μετά «σοβαρή υπόθεση» και μετά άξια αποπομπής. Ο κυβερνητικός χειρισμός του θέματος της ευρωβουλεύτριας Μαρία Σπυράκη προκαλεί ίλιγγο.

Η αποπομπή άργησε μια μέρα - Η Σπυράκη εκτός ΝΔ μετά κόπων και βασάνων
ΠΡΟΒΟΛΗ

Πρώτα ήταν η ανακοίνωση της ΝΔ που έλεγε για «αντιπολιτευτική απελπισία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ας περιμένουμε τον έλεγχο των αρμόδιων αρχών». Μετά έγινε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη «μία σοβαρή υπόθεση. Δεν έχω ακόμα πλήρη εικόνα. Θα μου επιτρέψετε να επιστρέψω στην Αθήνα, να μελετήσω το ζήτημα και να σας απαντήσω αύριο». Έπειτα η Μαρία Σπυράκη τον πρόλαβε πριν τη… μελέτη και μιλώντας σήμερα το πρωί στο Open, είπε πως «σήμερα θα ζητήσω την αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας, δεν θέλω να υπάρχουν σκιές». Και ύστερα ήρθαν οι… μέλισσες, καθώς: «Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους της Νέας Δημοκρατίας της Ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση υπόθεσης για την οποία ελέγχεται. Όσο διαρκεί η ανωτέρω απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές».

Σε ένα 24ωρο η κυβέρνηση άλλαξε τρεις φορές τη θέση της αποδεικνύοντας ότι η χώρα βρίσκεται σε σταθερά -αν μη τι άλλο- χέρια. Το θέμα ξεκίνησε όπως γράψαμε χθες με την παρέμβαση του Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα, που ζητούσε την άρση της ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη. Το σοβαρό ζήτημα που υποβαθμίστηκε αρχικά από τη ΝΔ, έγινε αργά το βράδυ… τροφή για σκέψη για τον πρωθυπουργό. Και μόλις η ευρωβουλεύτρια δήλωσε ότι σκοπεύει να ζητήσει αναστολή της κομματικής της ιδιότητας, μέχρι να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση που -όπως υποστήριξε- θα κρατήσει δυο με τρεις μήνες, τότε με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, ανεστάλη η ιδιότητά της ως μέλους της Νέας Δημοκρατίας, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση της υπόθεσης για την οποία ελέγχεται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση

«Μετά την άρση ασυλίας της κ. Σπυράκη που ελέγχεται για απάτη από τον Ευρωπαίο Εισαγγελέα, περιμέναμε από τον κ. Μητσοτάκη το αυτονόητο, δηλαδή την αποπομπή της. Αντί αυτού προσπαθούσαν όλη τη νύχτα να μας πείσουν ότι δεν πρόκειται για απάτη αλλά απλά για μια "διοικητική διαφορά", σημειώνει στην ανακοίνωσή του και αναρωτιέται το προφανές: «Αλήθεια σήμερα τι άλλαξε; Η απελπιστική κατρακύλα του κ. Μητσοτάκη είναι ότι πλέον δεν ξέρει τι να πρωτοπρολάβει και τι να πρωτοσυγκαλύψει.

Υ.Γ. Τελικά "με απόφαση Μητσοτάκη" αναστέλλεται η κομματική της ιδιότητα ή με πρωτοβουλία της ίδιας της κ. Σπυράκη όπως ανακοίνωσε το πρωί; Τελικά ούτε την κ. Σπυράκη δεν είναι σε θέση να ελέγξει».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ