Δημοσκόπος του Μαξίμου μπλεγμένος σε ιστορία με εικονικά τιμολόγια

Νάσος Ηλιόπουλος: «Να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης πώς πληρώνει τις δημοσκοπήσεις που παραγγέλνει».

Δημοσκόπος του Μαξίμου μπλεγμένος σε ιστορία με εικονικά τιμολόγια
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σε νέα μπλεξίματα φαίνεται πως βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών», δημοσκόπος με τον οποίο συνεργάζεται η Κυβέρνηση είναι μπλεγμένος σε ιστορία με εικονικά τιμολόγια.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η χωματουργική εταιρεία «Ιονία Τεχνική» επί τρία χρόνια εξέδιδε εικονικά τιμολόγια, της τάξεως των 5,3 εκατομμυρίων ευρώ, για λογαριασμό της εταιρείας «Krikel», ενώ παράλληλα φαίνεται να εξέδωσε άλλα 29 παρόμοια τιμολόγια στην εταιρεία δημοσκοπήσεων «Marc»! Η εταιρεία «Krikel» φέρεται να είναι ο μεγαλύτερος επίσημος προμηθευτής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τα εικονικά τιμολόγια των 5,3 εκατομμυρίων αφορούσαν εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε από την ΕΥΠ για το Predator, το λογισμικό που ουσιαστικά είναι ο κύριος μοχλός του σκανδάλου των παρακολουθήσεων.

Παράλληλα και η άλλη εταιρεία της υπόθεσης, η «Marc», έχει κι αυτή στενές σχέσεις με την Κυβέρνηση. Πιο συγκεκριμένα, είναι η εταιρεία που κατά καιρούς κάνει δημοσκοπήσεις οι οποίες δείχνουν την ΝΔ να βγαίνει με τεράστια ποσοστά μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην τελευταία της δημοσκόπηση έδωσε προβάδισμα στο κυβερνών κόμμα με 8 μονάδες διαφορά. Ενώ, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, γίνεται αναφορά σε τρεις απευθείας αναθέσεις που πήρε η «Marc» από την ΕΡΤ σε αρκετά υψηλή τιμή σε σχέση με αυτές τις αγοράς.

Τα παραπάνω έσπευσε να σχολιάσει ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, έκανε ερώτημα για το αν θα παρέμβει εισαγγελέας για την υπόθεση, ενώ ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει πώς πληρώνει τις δημοσκοπήσεις. Πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ανέφερε:

«Θα παρέμβει εισαγγελέας για τα εικονικά τιμολόγια της MARC; Να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης πώς πληρώνει τις δημοσκοπήσεις που παραγγέλνει.

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας Εφημερίδας των Συντακτών, η δημοκοπική εταιρεία MARC που διενεργεί δημοσκοπήσεις για λογαριασμό του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά ταυτόχρονα και για λογαριασμό μεγάλων ΜΜΕ, λαμβάνει εικονικά τιμολόγια πολλών χιλιάδων ευρώ από χωματουργική εταιρεία «φάντασμα», που εντελώς συμπτωματικά έχει εκδώσει εικονικά τιμολόγια και για εταιρία που εμπλέκεται με το παράνομο λογισμικό Predator.

Πρόκειται για ένα ακόμη πλήγμα στη χαμένη αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων αλλά και του πολιτικού μας συστήματος.

Αναμένουμε τη παρέμβαση του εισαγγελέα, όπως ο νόμος προβλέπει για υποθέσεις οικονομικού εγκλήματος όπως το ξέπλυμα.

Κυρίως όμως αναμένουμε εξηγήσεις. Τόσο από τον κ. Μητσοτάκη που οφείλει να απαντήσει με ποιον τρόπο πληρώνει τις δημοσκοπήσεις που παραγγέλνει, όσο όμως και από τον κ. Πιτσιλή της ΑΑΔΕ».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ