Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μας πάει ψηλά - Πρώτη στην Ευρώπη η Ελλάδα στην τιμή του ρεύματος

Mε μεγάλο προβάδισμα, η Ελλάδα κατακτά τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ευρώπης στη λίστα με τις χώρες με το ακριβότερο ρεύμα.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μας πάει ψηλά - Πρώτη στην Ευρώπη η Ελλάδα στην τιμή του ρεύματος
ΠΡΟΒΟΛΗ

Το κόστος ζωής σε ολόκληρη την Ευρώπη ανεβαίνει, με τις τιμές στην ενέργεια να αποτελούν τροχοπέδη για τις κυβερνήσεις, οι οποίες προσπαθούν να βρουν την χρυσή τομή ώστε μην είναι υπέρογκη η επιβάρυνση για τους πολίτες.

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΕΑ) δημοσίευσε την Τετάρτη 28/12 τον χάρτη τιμών του ηλεκτρισμού στην Ευρώπη, και στην κορυφή της λίστας με το ακριβότερο ρεύμα «σκαρφάλωσε» η Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον χάρτη της ΡΑΕ, η τιμή του ρεύματος στην χώρα μας είναι στα 239,10 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ενώ ακολουθούν η Ιταλία και η Μάλτα με 175,79.

Η διαφορά μεταξύ της πρώτης χώρας στη λίστα, δηλαδή της Ελλάδα, σε σχέση με τις ακόλουθες στη δεύτερη θέση είναι 63,31 ευρώ ανά μεγαβατώρα, γεγονός που όχι απλά ανάγει την χώρα στην κορυφή της λίστας, αλλά της χαρίζει και τεράστιο προβάδισμα!

Στην πεντάδα με το ακριβότερο ρεύμα βρίσκονται η Ιρλανδία, με 164,17 ευρώ ανά μεγαβατώρα και η Βουλγαρία με τη Ρουμανία με 145 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Να σημειωθεί ότι το φθηνότερο ρεύμα στην Ευρώπη έχουν η Ισπανία και η Πορτογαλία, με 41,41 ευρώ ανά μεγαβατώρα και ακολουθούν το Λουξεμβούργο και η Γερμανία με 45,90 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ενώ τελευταίες έρχονται η Γαλλία με 51,54 ευρώ και το Βέλγιο με 51,05.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ