Ευρωβαρόμετρο: Στην Ελλάδα της Ν.Δ. το 100% των πολιτών ζει με το άγχος του αυξανόμενου κόστους ζωής

Τρομακτικά είναι τα ποσοστά σε Ελλάδα και Ευρώπη για το πόσο ο κόσμος αγωνιά για το αν θα τα βγάλει πέρα με την ακρίβεια.

Ευρωβαρόμετρο: Στην Ελλάδα της Ν.Δ. το 100% των πολιτών ζει με το άγχος του αυξανόμενου κόστους ζωής
ΠΡΟΒΟΛΗ

Οι Έλληνες θεωρούν το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ευρώπη το αυξανόμενο κόστος ζωής εξαιτίας του πληθωρισμού, καθώς, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το 100% των πολιτών της χώρας μας ζει με το συγκεκριμένο άγχος, ενώ στην Ευρώπη το συγκεκριμένο ποσοστό κυμαίνεται στο 93%.

Τα ποσοστά στην Ελλάδα συνεχίζουν να είναι πολύ πάνω από τον μέσο όρο και σε άλλα ερωτήματα, όπως για παράδειγμα τον φόβο για την απειλή της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, που στη χώρα μας φτάνει στο 97% του πληθυσμού, ενώ ο μέσος όρος της Ευρώπης είναι στο 82%, πολύ πιο κάτω δηλαδή από ό,τι στα μέρη μας.

Η συγκεκριμένη έρευνα είναι μία ακόμη τρανή απόδειξη της καθολικής αποτυχίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη όχι μόνο να κάνει την ποιότητα ζωής των Ελλήνων καλύτερη (ίσα ίσα τη χειροτέρεψε), αλλά γέμισε επιπλέον τους πολίτες με μια τεράστια ανασφάλεια για το αύριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα αυτή έδειξε και ανησυχητικά στοιχεία για το ενδιαφέρον του κόσμου για τις Ευρωεκλογές. Εκεί, ναι μεν το ποσοστό στη χώρα μας είναι πάνω από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο, στο 56% σε σχέση με το 53% που έχει η Ευρώπη, αλλά συνεχίζει να παραμένει σε χαμηλά νούμερα, πράγμα που δείχνει την αδυναμία του πολιτικού συστήματος να «προσελκύσει» τον κόσμο.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ