«Έρμαιο» στις ορέξεις των φιλοβασιλικών η Κυβέρνηση - Παρών στην τελετή ο (κάθε) Πικραμμένος

Ένα βήμα μπρος και δύο πίσω για την Κυβέρνηση, που ύστερα από την αρχική απόφαση για ιδιωτική τελετή υποχώρησε στο ζήτημα του λαϊκού προσκυνήματος και αποφάσισε την αναβάθμιση της κυβερνητικής παρουσίας με τον Αντιπρόεδρο Παναγιώτη Πικραμμένο.

«Έρμαιο» στις ορέξεις των φιλοβασιλικών η Κυβέρνηση - Παρών στην τελετή ο (κάθε) Πικραμμένος
ΠΡΟΒΟΛΗ

Μετά τις σαφείς αποστάσεις που πήρε ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο ζήτημα της ιδιωτικής τελετής, η Κυβέρνηση έκανε πίσω για την τελετή του έκπτωτου βασιλιά (ή σκέτου «βασιλιά» για μερίδα βουλευτών της) Κωνσταντίνου, στο ζήτημα του λαϊκού προσκυνήματος (επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες μας), αναβαθμίζοντας παράλληλα την εκπροσώπησή της σε επίπεδο αντιπροέδρου.

Γκρίνια, γκρίνια και μιζέρια

Θυμάστε που στην Νέα Δημοκρατία αποκαλούν τους πολιτικούς τους αντιπάλους και τους πολίτες γκρινιάρηδες; Για την φτώχεια, την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την Πανδημία, τις ΜΕΘ και τις υποκλοπές; Ε, ήρθε ο θάνατος του έκπτωτου βασιλιά και βγήκαν τα μαχαίρια. Η Καραμανλική πτέρυγα -ή τέλος πάντων ότι έχει μείνει όρθιο από αυτήν και δεν έχει αριθμό παρακολούθησης- είναι «στα κάγκελα», οι Σαμαρικοί ήταν επίσης «στα κάγκελα» για την ιδιωτική τελετή και στην μέση ο Μητσοτάκης, που υποτίθεται εκπροσωπεί την φιλελεύθερη πτέρυγα, να φοβάται την φιέστα βασιλοχουντικών που θα πλήξει τις ψήφους από το παλιό ΠΑΣΟΚ.

Για να ακριβολογούμε, η έκφραση του Αντώνη Σαμαρά «Οι Δημοκρατίες δεν αποσιωπούν το παρελθόν τους. Μόνο τα αυταρχικά καθεστώτα συνηθίζουν να “σβήνουν φωτογραφίες” και σελίδες ολόκληρες», καταφέρονταν τόσο ενάντια στις αντιδράσεις από την Αριστερά όσο και εντός του κόμματος ως ευθεία μομφή στον Πρωθυπουργό. Με την έκφραση δε, «τελευταίος βασιλιάς», το πιο πιθανό είναι πως στην Καλαμάτα και την Σπάρτη άνοιξαν σαμπάνιες. Οπότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μελανιασμένος από τα σκάνδαλα και ένα τυχαίο γεγονός, υποχρεώθηκε να κάνει πίσω σε όλα.

Στις αντιδράσεις των δεκάδων βουλευτών για το ζήτημα της ιδιωτικής τελετής σημειώνεται πως λειτούργησαν καταλυτικά τα δεκάδες τηλεφωνήματα από νοσταλγούς της Βασιλείας και όχι μόνο, όπου εξαιτίας προεκλογικής περιόδου, καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους, οι βουλευτές δεν μπορούσαν να αγνοήσουν. Στην κηδεία αναμένεται ένα προεκλογικό πάρτι της άκρας δεξιάς, όπου πολλοί βουλευτές θα παρευρεθούν χωρίς να το έχουν ανακοινώσει επίσημα, ενώ αναμένονται και υπουργοί. Δεν μπορούν να κάνουν και διαφορετικά, καθώς η «αιμορραγία» από τα άκρα δεξιά είναι τεράστια. Πριν καν την κηδεία του Κωνσταντίνου Γκλύξμπουργκ, η Ελληνική Λύση και τα υπόλοιπα κόμματα της άκρας δεξιάς είχαν ζητήσει η κηδεία να γίνει με τιμές Αρχηγού Κράτους.

Δεν ξεχνάμε τις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γ. Οικονόμου

Χαρακτηριστικά, ακόμα και ο συνηθισμένος σε υπεκφυγές Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σχολίασε χθες σχετικά πως: «Η Κυβέρνηση οφείλει να βλέπει το θέμα συνολικά, θεσμικά και ολιστικά. Να βάζει το συνολικό πάνω από το μερικό» συμπληρώνοντας «δεν είναι καιρός να αναζητήσουμε ή να καλλιεργήσουμε εντάσεις, εσωστρέφεια και διχασμούς, με αναφορά στο παρελθόν» (σ.σ. ο διχασμός είναι όλος δικός τους) και κλείνοντας ανέφερε πως σημαντική «είναι η διαχείριση του μέλλοντος και όχι η διαχείριση του παρελθόντος».

Βέβαια, στην ερώτηση της εφημερίδας «Documento» για τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και την έκφραση για τον «Βασιλιά Κωνσταντίνο» που χρησιμοποίησε, απάντησε πως η «Ελληνική Δημοκρατία είναι μια πολύ ώριμη, πολύ σταθερή, πολύ δυνατή, πολύ ανθεκτική, σύγχρονη, αστική, ευρωπαϊκή, φιλελεύθερη Δημοκρατία που δεν κινδυνεύει από τίποτα και από κανέναν». Βέβαια παρέλειψε να απαντήσει για το γεγονός πως αυτή η έκφραση γράφτηκε από τον δικό τους Υπουργό Εσωτερικών και όχι από κάποιον περαστικό ή ιδιώτη.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ