Η έκθεση της ΕΥΠ για τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Φλώρο και το μαύρο χρήμα - Ανανεώθηκε η θητεία του

Σήμερα η εφημερίδα Documento δημοσίευσε την έκθεση της ΕΥΠ και μέρος των συνομιλιών του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου, όπου η Υπηρεσία φαίνεται να παρακολουθεί τον στόχο για λόγους που δεν έχουν σχέση με την Εθνική Ασφάλεια, αλλά για να τον «κρατάνε».

Η έκθεση της ΕΥΠ για τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Φλώρο και το μαύρο χρήμα - Ανανεώθηκε η θητεία του
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η εφημερίδα αποφάσισε πως εφόσον η ΑΔΑΕ επιβεβαίωσε τις λίστες των παρακολουθούμενων από την ΕΥΠ, πως μπορούσε να δημοσιεύσει στοιχεία από την παρακολούθηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου. Δυστυχώς για την Δημοκρατία, αλλά και το στράτευμα, ο Αρχηγός εμφανίζεται από το δημοσίευμα ως «του χεριού» του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος εν τάχει σήμερα αποφάσισε την παράταση της θητείας του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ για ακόμη έναν χρόνο. Το ενημερωτικό δελτίο της ΕΥΠ όπως παρουσιάζεται από την εφημερίδα Dοcumento εμφανίζει ένα ακίνητο στην περιοχή του Παπάγου με εμπορική αξία έως 1.200.000 ευρώ να αγοράζεται με δάνειο 400.000 ευρώ από έναν εκ των γαμπρών του στρατηγού, αλλά να δίνονται και 600.000 ευρώ «μαύρα».

Συγκεκριμένα αντιγράφοντας το αποκλειστικό από την Documento: «Σύµφωνα µε εξωτερικές πληροφορίες ο στόχος προέβη σε αγορά κατοικίας στην περιοχή του Παπάγου έναντι 1.200.000 ευρώ, στο οποίο ποσό τα 600.000 ευρώ πληρώθηκαν “µαύρα”. Επιπλέον η κόρη του διαµένει στην Αγία Παρασκευή σε κατοικία έναντι των 1.500 ευρώ, το οποίο προκαλεί ιδιαίτερο προβληµατισµό για τον τρόπο ζωής του στόχου και αποπληρωµής των εν λόγω κινήσεων».

Κάτι που δεν αποτελεί συμπέρασμα αλλά καταγράφεται από την ΕΥΠ αυτολεξεί. Η εφημερίδα διεξήγαγε δύο παράλληλες έρευνες: μια για τις τιμές νεόδμητων διαμερισμάτων στην περιοχή του Παπάγου και μια δεύτερη προσπαθώντας να ακολουθήσει την συλλογιστική της ΕΥΠ στην αναφορά προς τον στόχο 519c που αναφέρεται ως η κωδική ονομασία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου.
Η παρακολούθηση σε διάφορα σημεία φαίνεται να μην είναι μόνο μέσω υποκλοπών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, αλλά και με φυσική παρακολούθηση.

Για να διεξάγει έρευνα η ΕΥΠ για λόγους Εθνικής Ασφάλειας κατά του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Είτε συντρέχει όντως λόγος Εθνικής Ασφάλειας, οπότε ο Πρωθυπουργός ΔΕΝ θα έπρεπε να διατηρήσει τον Αρχηγό στην θέση του, είτε η παρακολούθηση από την ΕΥΠ ήθελε να καταστήσει τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ ως χειραγωγίσιμο από την Κυβέρνηση. Το τελευταίο είναι ακόμα πιο τρομακτικό, αν κάποιος δει τα μέρη της παρακολούθησης στα οποία ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ άφησε τον πολιτικό του προϊστάμενο Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο -τον «σαχλαμάρα» όπως αναφέρεται αλλού- να εκτεθεί και στα οποία φαίνονται οι πολύ κακές τους σχέσεις.

Σε κάθε περίπτωση η ΕΥΠ αντιμετωπίζει τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ ως στόχο και τον ακούει στην προσωπική και υπηρεσιακή του ζωή. Σε όλο το δημοσίευμα της εφημερίδας δεν αναφέρεται ένα σημείο από το οποίο προκύπτει πως ο «στόχος» αποτελούσε απειλή για την εθνική ασφάλεια. Εκτός αν με τις κατηγορίες για μαύρο χρήμα που φέρεται να του προσάπτει η ίδια η υπηρεσία, έκανε επιλογές ως μέλος του ΚΥΣΕΑ εις βάρος του εθνικού συμφέροντος. Η έκθεση όπως δημοσιεύθηκε από το Documento, αφήνει υπονοούμενα για πιθανές άνομες ενέργειες, που παρουσιάζει τον Αρχηγό ως υποχείριο του Πρωθυπουργού που αναζητεί την εύνοια ισχυρού επιχειρηματία.Το δημοσίευμα «πρόλαβε» την ανανέωση της θητείας του Κωνσταντίνου Φλώρου, αλλά ακόμα και να έβγαινε αρκετές ημέρες νωρίτερα, η πρόσφατη βρόμικη ιστορία της χώρας δείχνει πως δεν θα υπήρχε καμία παρέμβαση από ελεγκτικούς θεσμούς, όπως ο Άρειος Πάγος, ώστε να μην υπάρχουν «σκιές». Ουσιαστικά έχουμε δημοσιευμένες αποδείξεις από την εφημερίδα, που δείχνει την ΕΥΠ να αφήνει υπόνοιες για ύπαρξη και διακίνηση μαύρου χρήματος, με τον ίδιο να φοβάται και να σιωπά. Μετά από αυτό, είναι τουλάχιστον ντροπή να παραμένει στην θέση του ένας άνθρωπος που υπάρχουν υπόνοιες πως εκβιάζεται για να μην αποκαλύψει όσα βρίσκονται εν γνώσει του.

Και τα δύο άρθρα, αυτό που επικεντρώνεται στο επίμαχο διαμέρισμα και αυτό με τις εκθέσεις της ΕΥΠ, στην διάθεσή σας. Τα συμπεράσματα δικά σας.Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ