Η Κυβέρνηση αποδέχεται την μαρτυρία της Καθημερινής και την ευχαριστούμε

Αποδεχόμενη η Κυβέρνηση την μαρτυρία της Καθημερινής, επιβεβαιώνει την παρουσία των πρσφύγων σε ελληνικό έδαφος και την παράνομη επαναπροώθηση. Στην εποχή της μετα-αλήθειας παρουσιάζονται πολλές αλήθειες και ο καθένας υιοθετεί αυτή που τον βολεύει. Όμως πόσες αλήθειες χωράει η υπόθεση του Έβρου; Ας δούμε ποια είναι τα γεγονότα που δεν έχει διαψεύσει κανείς.

Η Κυβέρνηση αποδέχεται την μαρτυρία της Καθημερινής και την ευχαριστούμε
ΠΡΟΒΟΛΗ

Έχουμε 5 διαφορετικές μαρτυρίες για την υπόθεση της μικρής Μαρίας που πέθανε από τσίμπημα σκορπιού: Έχουμε τις μαρτυρίες των γονιών, τις μαρτυρίες δύο διαφορετικών προσφύγων που τώρα βρίσκονται σε Γερμανία και Ολλανδία και μια μαρτυρία που δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή της Κυριακής, μάλλον από πρόσφυγα που κρατείται στην Ελλάδα. Όλες οι μαρτυρίες είναι αληθοφανείς και οι τέσσερις πρώτες είναι σύμφωνες μεταξύ τους, διαψεύδονται μόνο από την τελευταία. Όμως και από την μαρτυρία της Καθημερινής προκύπτουν κάποια ασφαλή συμπεράσματα.

Η ομάδα των προσφύγων βρέθηκε στην νησίδα και διαπιστωμένα σε ελληνικό έδαφος. Αυτό προκύπτει και από τις 5 μαρτυρίες. Έχει ακόμα διαπιστωθεί πως ανά περιπτώσεις, όπως με την πρώτη επαναπροώθηση, βρέθηκαν και σε τουρκικό έδαφος. H Κυβέρνηση, που έχει κάνει τον Έβρο «στρατιωτική ζώνη» όπου απαγορεύονται οι δημοσιογράφοι και τα σύνορα έχουν εξοπλιστεί με drones και θερμικές κάμερες, σε καμία περίπτωση δεν παραδέχτηκε πως βρέθηκαν σε ελληνικό έδαφος.

Οι 5 μαρτυρίες συμφωνούν μεταξύ τους πως μια ομάδα μαυροντυμένων κουκουλοφόρων, τους χτύπησε, τους λήστεψε και τους πέρασε σε τουρκικό έδαφος. Αν προσθέσουμε τις δηλώσεις Θεοδωρικάκου περί «260.000 αποτροπών εισβολής από πρόσφυγες», με τα άρθρα των διεθνών Μέσων που κάνουν λόγο για ομάδες σκλάβων και Ελλήνων των σωμάτων ασφαλείας που προβαίνουν στις επαναπροωθήσεις, προκύπτει το συμπέρασμα πως αυτές οι ομάδες δρουν υπό ελληνική ή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και ελληνική καθοδήγηση.

Η χρονική στιγμή της καταγεγραμμένης επαναπροώθησης, συνέβη όταν έληγε η διορία που είχε δώσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Ελλάδα να προβεί σε διάσωση. Αυτό προκύπτει από τις τέσσερις μαρτυρίες και τα ρεπορτάζ των Εφ.Συν και Der Spiegel. Ταυτόχρονα η Κυβέρνηση δεν μπορεί να κατηγορεί τα Μέσα Ενημέρωσης για την ύπαρξη της μικρής Μαρίας, καθώς ακόμα και η ίδια η Κυβέρνηση επικαλέστηκε τις αρχικές μαρτυρίες των προσφύγων όταν υποτίθεται θα έψαχνε για την σορό της. Βέβαια μια Κυβέρνηση που πνίγει και σκοτώνει πρόσφυγες μια σορό μπορεί να την ξεθάψει και να την θάψει αλλού, άσχετα αν η νησίδα είχε σχεδόν πλημμυρίσει όταν θα ξεκινούσαν οι έρευνες.

Είναι το ρεπορτάζ της Καθημερινής αληθοφανές;

Ναι, είναι. Ακούγεται λογικό πως 38 απελπισμένοι άνθρωποι με ένα κινητό τηλέφωνο, θα προσπαθούσαν να εκκινήσουν ένα ζήτημα για την σωτηρία τους. Όμως, η μαρτυρία της Καθημερινής προκύπτει από πρόσφυγα που κρατείται στην Ελλάδα και δεν κατονομάζεται ακόμα και με αρχικά, χωρίς προφανή λόγο. Αντίστοιχα οι γονείς που, σύμφωνα με την τελευταία μας ενημέρωση, βρίσκονταν στην Ελλάδα, έχουν κατονομαστεί ως Mariam Albadawi Mohammed Alali.

Στην νησίδα. σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ταυτοποιημένων προσφύγων των οποίων το ΕΔΔΑ διέταξε την διάσωση, βρίσκονταν τουλάχιστον 3 μωρά ενός έτους 4 παιδάκια από 2 έως 4 ετών, η 5χρονη Maria Alali και δύο παιδάκια 9 ετών και μια ηλικιωμένη 79 ετών. Χωρίς τρόφιμα και νερό, πλην του συνήθως βρόμικου νερού του ποταμού Έβρου. Αυτό δεν ήταν αρκετό για την διάσωσή τους από την Κυβέρνηση; Κι όμως, αυτούς επαναπροώθησε, αυτούς τραμπούκισε και αυτούς λήστεψαν. Δεν μπορείς να επιλέγεις από μια μαρτυρία μόνο αυτό που σε βολεύει αγνοώντας όλες τις υπόλοιπες δηλώσεις του ίδιου ατόμου. Αν λοιπόν η Κυβέρνηση θεωρεί την μαρτυρία αληθινή, τότε αποδέχεται όλη την μαρτυρία, όχι μόνο τέσσερις σειρές αυτής. Αλλιώς μιλάμε για Κυβερνητικό μοντάζ. Μιλάμε για την γνωστή Κυβέρνηση που δεν έχει πρόβλημα να στοχοποιεί διασώστες και δημοσιογράφους χρησιμοποιώντας μετα-αλήθειες, ζητώντας τον θάνατό τους με τις στρατιές κομματικών της τρολ και συμπαρασύροντας τους ακροδεξιούς μετα-ανθρώπους, θα βρει απέναντί της κόσμο αποφασισμένο να ζητάει το αυτονόητο: την τήρηση των νόμων και ανθρωπιστική πολιτική.

Είναι στα όρια της παράνοιας το γεγονός πως η Κυβέρνηση θεωρεί την συγκεκριμένη μαρτυρία πιο αληθινή από όλες, αποδεχόμενη πως μια ομάδα άγνωστων μαυροντυμένων κάνει επαναπροωθήσεις από την Ελλάδα στην Τουρκία. Ποιος έχει συμφέρον για αυτές τις επαναπροωθήσεις πέρα από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση; Ευχαριστούμε ξανά την Ελληνική Κυβέρνηση που αποδεχόμενη την μαρτυρία της Καθημερινής, επιτέλους παραδέχθηκε πως παρανομεί και εγκληματεί καθημερινά.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ