Ό,τι έφαγε - έφαγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ό,τι κρυφάκουσε - κρυφάκουσε

Ο Χρήστος Ράμμος, ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ, έκανε το χρέος που ορίζεται από τον νόμο 50002/2022 (της παρούσας Κυβέρνησης) και συγκεκριμένα το άρθρο 8 παρ. 6 και ενημέρωσε για θέμα άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών τον Πρόεδρο της Βουλής, τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τους αρχηγούς των κομμάτων.

Ό,τι έφαγε - έφαγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ό,τι κρυφάκουσε - κρυφάκουσε
ΠΡΟΒΟΛΗ

Οι αποδείξεις που συγκέντρωσε η ΑΔΑΕ με τον θεσμικό της ρόλο και παρά το εξωθεσμικό σαμποτάζ του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, έφτασαν επιτέλους στους αρχηγούς των κομμάτων παρά την άρνηση -απόδειξη ενοχής- της Επιτροπής Διαφάνειας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λίγες ώρες αφότου παρέλαβε την επιστολή από τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ, συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την ενημέρωσε πως υπάρχουν αποδείξεις. Οι αποδείξεις, όπως διακινείται, αναφέρουν τις ιδιότητες των παρακολουθουμένων και την διάρκεια της παρακολούθησης. Η ΑΔΑΕ ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων και στρατιωτικών.

Πρόκειται για μια κατάφωρη παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών, ίσως την πιο κραυγαλέα περίπτωση στην Ελλάδα. Μάλιστα μιλάμε μόνο για τις -περίπου νόμιμες- παρακολουθήσεις με εισαγγελική παραγγελία και όχι για αυτές με την χρήση του παράνομου λογισμικού Predator που διακινούσε και πιθανώς χρησιμοποιούσε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε η υπόθεση με το κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη σε τυχαίο έλεγχο της Ευρωβουλής, η Κυβέρνηση διά στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη βγήκε με το επικοινωνιακό σλόγκαν «Όλα στο Φως». Μόνο που οι πράξεις και οι «παραλείψεις» της ήταν φανερό πως είχαν ως στόχο την συσκότιση της αλήθειας, με τελευταίο συμβάν το μπλόκο στον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ, που ζήτησε να παρουσιάσει στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή τα ευρήματα.

Πλέον η Κυβέρνηση σχεδόν παρακαλά τον Ερντογάν για θερμό επεισόδιο μέσω των σημερινών δηλώσεων από την Τανάγρα που γνωρίζουν πως δεν θα μείνουν αναπάντητες, ενώ παράλληλα τηρεί γραμμή «Όλοι το ίδιο είμαστε» προσπαθώντας να εμπλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ σε σκάνδαλο χρηματισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Την ίδια στιγμή, στην πιο σουρεαλιστική στιγμή της ελληνικής πολιτικής τα τελευταία χρόνια, το κυρίαρχο κυβερνητικό αφήγημα αυτή την στιγμή για τις υποκλοπές, είναι πως «υπάρχει παράνομο κύκλωμα στην ΕΥΠ». Δηλαδή χρησιμοποιούν την δεδομένη τους άρνηση να δώσουν λύσεις στα προβλήματα που προκάλεσαν στο πολίτευμα, ως πιστοποιητικό ανικανότητας. Πως μεταφέρθηκε η ΕΥΠ στο γραφείο του Πρωθυπουργού για να λειτουργούν παράλληλα κυκλώματα στην ΕΥΠ και να χρησιμοποιείται το Predator σε χώρο της ΕΥΠ στην Αγία Παρασκευή.

Ταυτόχρονα, για να καταλάβετε το βάθος του σκανδάλου, τρία από τα άτομα που διενεργούσαν τις παρακολουθήσεις είναι έτοιμα από τον Νοέμβρη να καταθέσουν στην δικαιοσύνη, υπό τον όρο να τεθούν σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων με τις οικογένειές τους. Βλέπετε, δεν είναι εύκολο να τα βάλεις με την Φαμίλια. Να αναφέρουμε πως πέρα από τον υπουργό, οι επίσημα παρακολουθηθέντες από την Κυβέρνηση είναι ο πρώην σύμβουλος θεμάτων Εθνικής Ασφαλείας που απομακρύνθηκε και 4 στρατιωτικοί μέλη του ΚΥΣΕΑ που εμπλέκονται με τα εξοπλιστικά. Στην επιστολή της ΑΔΑΕ δεν αναφέρονται ονομαστικά.

Σε κάθε περίπτωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να παραιτηθεί και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας να προχωρήσει σε εκλογές με άλλον Πρόεδρο του κόμματος.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ