Δραματικές εξελίξεις - Αλ. Τσίπρας: «Αποδείχτηκε πως ο εγκέφαλος των υποκλοπών είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης»

«Εγκληματικό δίκτυο εντός του Μεγάρου Μαξίμου»

«Ο πρωθυπουργός των υποκλοπών, της εκτροπής και της συγκάλυψης να αναλάβει τις αμετάκλητες ευθύνες του. Πρέπει να παραιτηθεί»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο πρότασης μομφής.

Δραματικές εξελίξεις - Αλ. Τσίπρας: «Αποδείχτηκε πως ο εγκέφαλος των υποκλοπών είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης»
ΠΡΟΒΟΛΗ

O Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά τη συνάντηση με την ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ήταν σαφής:

«Επισκέφθηκα την Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να εκφράσω τον αποτροπιασμό μου για την κατάφωρη παραβίαση του κράτους δικαίου, την πρωτοφανή δημοκρατική εκτροπή από ένα πράγματι ρυπαρό δίκτυο. Από ένα εγκληματικό δίκτυο, θα έλεγα, που λειτουργούσε όμως εντός του Μεγάρου Μαξίμου και καθοδηγούνταν από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Και πλέον δεν μιλάμε με βάση κάποιες εικασίες ή στη βάση κάποιων δημοσιευμάτων. Πλέον μιλάμε με αποδείξεις. Τις αποδείξεις που περισυνέλεξε η κατά το Σύνταγμα αρμόδια Αρχή για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) κατά τους ελέγχους που διενήργησε στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους

Δυστυχώς αυτές οι αποδείξεις επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους μας. Η ΕΥΠ, την ευθύνη και εποπτεία της οποίας έχει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, με πρόσχημα την εθνική ασφάλεια και με αλλεπάλληλες διατάξεις υπογεγραμμένες από την αρμόδια Εισαγγελέα, την κ. Βλάχου, παραβίαζε το απόρρητο των επικοινωνιών και υπέκλεπτε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες πολιτικών προσώπων, βουλευτών, ευρωβουλευτών, υπουργών, στρατιωτικών, δημοσιογράφων, ακόμα και της ίδιας της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αυτή η δημοκρατική εκτροπή σε ένα κράτος δικαίου, σε μία ευνομούμενη Πολιτεία, δεν μπορεί να μείνει δίχως απόδοση ευθυνών.

Ο Πρωθυπουργός των υποκλοπών, της εκτροπής και της συγκάλυψης οφείλει να αναλάβει τις έτσι κι αλλιώς αμετάθετες πολιτικές του ευθύνες. Και οφείλει να πράξει αυτό που θα έπραττε οποιοσδήποτε άλλος Πρωθυπουργός σε ευρωπαϊκό κράτος δικαίου: Να παραιτηθεί.

Τα υπόλοιπα θα τα πούμε με λεπτομέρειες αύριο στην Βουλή.

Θέλω να κλείσω όμως με ένα αισιόδοξο μήνυμα: Το φως της αλήθειας ήδη νίκησε το σκοτάδι της συγκάλυψης. Και είναι βέβαιο ότι η Δημοκρατία και η Δικαιοσύνη θα επικρατήσουν τελικά στον τόπο μας».

«Παραλήρημα» βλέπει η κυβέρνηση της ΝΔ

Η κυβέρνηση της ΝΔ απάντησε μέσω του κυβερνητικού εκπρόσωπου της Γιάννη Οικονόμου με τη γνωστή έπαρση:

«Με το αποψινό παραλήρημα του κ. Τσίπρα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο ολοκληρώθηκε η μεθόδευση που μήνες τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη. Με υλικό που εδώ και καιρό έχουν στη διάθεση τους ρυπαρά δίκτυα προχωρά σε ατεκμηρίωτα, ευφάνταστα και πλήρως αναληθή συμπεράσματα. Όμως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ας τολμήσει να προβεί σε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Εκεί θα τα συζητήσουμε όλα. Όλα! Πως ήταν η Ελλάδα με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα και πως είναι σήμερα. Το κράτος δικαίου που επί των ημερών του αφέθηκε στα χέρια κάτι μαρτύρων σαν το «Μάξιμο Σαράφη» που συνελήφθη σήμερα για απάτη. Τις ένορκες καταθέσεις για σακούλες με χρήματα που πήγαιναν στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ. Τον Α2 και τις κυπριακές offshore. Τις αθλιότητες για την δήθεν νεκρή Μαρία. Αυτά και πολλά ακόμα. Περιμένουμε λοιπόν».

Τι περιμένουμε αύριο

Να γνωστοποιήσει αύριο Τετάρτη,  ο Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής, το αποτέλεσμα των ερευνών που διενήργησε η ΑΔΑΕ για παρακολουθήσεις προσώπων από την ΕΥΠ.

Να καταθέσει πρόταση μομφής στην κυβέρνηση για τη στάση «όλα στο σκοτάδι» για «να πέσει φως» στο θέμα των υποκλοπών.

Να ακολουθήσει τη μετωπική σύγκρουση τόσο με την κυβέρνηση της ΝΔ όσο και με δικαστικές αρχές που μπλοκάρουν το έργο της ΑΔΑΕ.

 

 Στο βίντεο, η δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στα τηλεοπτικά κανάλια.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ