Διαλεύκανση ζητά ο Χατζηδάκης - Βρέθηκε με μικροποσότητα αξιοπρέπειας

Εν τέλει ο Υπουργός Κ. Χατζηδάκης εμφανίστηκε στην Βουλή, μίλησε για την παρακολούθησή του και ζήτησε διαλεύκανση της υπόθεσης. Μάλιστα έκανε λόγο πως κανείς δεν έχει αμφισβητήσει την ηθική του. Ίσως πέρα από αυτόν που ζήτησε την παρακολούθηση του τότε Υπουργού Ενέργειας. Για δεύτερη φορά σε δύο μέρες ανέφερε πως οι κινήσεις του ήταν εν γνώσει του Πρωθυπουργού, οπότε δεν υπήρχε λόγος να τον παρακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Διαλεύκανση ζητά ο Χατζηδάκης - Βρέθηκε με μικροποσότητα αξιοπρέπειας
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο Υπουργός Εργασίας (πλέον) ανέφερε πως «Δεν είναι καθόλου ευχάριστο να αισθάνεσαι ότι παρακολουθείται κάθε φράση και επικοινωνία σου. Δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας που να έχει ενοχληθεί περισσότερο από αυτή την ιστορία από όσο εγώ. Είμαι ο πρώτος που θέλω να διαλευκανθεί από τη δικαιοσύνη αυτή η υπόθεση. Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι όλων αυτών των μεθοδεύσεων. Ενώ εγώ θέλω να διαλευκανθεί η υπόθεση και για βαθιά προσωπικούς λόγους έχω την εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τις κινήσεις του ενδιαφέρεται πρωτίστως να ρίξει την κυβέρνηση. Και γι’ αυτό στοχοποιεί τον Πρωθυπουργό. Ο Πρωθυπουργός όμως αντέδρασε αμέσως. Στην περίπτωση μου είναι ένας Πρωθυπουργός με τον οποίον έχουμε δεκαετίες κοινή διαδρομήΕίμαι απολύτως πεπεισμένος ότι ο Πρωθυπουργός  δεν έχει προσωπικά καμία σχέση με αυτή την υπόθεση. Άλλωστε αυτή την υπόθεση, τη δύσοσμη χρησιμοποιούν τώρα κάποιοι εις βάρος του». Δηλαδή ο Υπουργός ανέφερε πως: Ο Πρωθυπουργός είναι αθώος γιατί τον έπιασαν με την γίδα στην πλάτη! 

Σε επόμενο χρόνο ο Υπουργός τόνισε πως «Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα βεβαίως, διότι η πολιτική μου διαδρομή είναι απολύτως διαυγής. Όλα αυτά αποδεικνύονται άλλωστε και από όλες τις ιδιωτικές συνομιλίες που έχουν διαρρεύσει. Τόσα χρόνια στην πολιτική μπορεί να έχω κατηγορηθεί για την ιδεολογική μου κατεύθυνση και τις πολιτικές μου επιλογές, αλλά ποτέ, ούτε από τον πιο φανατικό αντίπαλο, για την ηθική μου υπόσταση και την ακεραιότητά μου. Ωστόσο, πιστέψτε με, δεν είναι καθόλου ευχάριστο να αισθάνεσαι ότι παρακολουθείται κάθε φράση και κάθε επικοινωνία σου και ότι βρίσκεσαι στο στόχαστρο τέτοιων άθλιων μεθοδεύσεων».

Ο Υπουργός δεν παρέλειψε να σταθεί στις παραιτήσεις του Διοικητή της ΕΥΠ Κοντολέοντος και του ΓΓ του Γραφείου του Πρωθυπουργού Δημητριάδη ως άμεσες πολιτικές κινήσεις προς την διαλεύκανση. Βέβαια μετά πήρε τον λόγο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Π. Σκουρλέτης, ο οποίος ανέφερε πως οι Πράκτορες 000 και οι Κλουζώ ήταν δίπλα του και πως δεν έχει πολιτική αξιοπρέπεια. Όση ώρα μιλούσε ο Π. Σκουρλέτης, ο Κ. Χατζηδάκης είχε σκύψει το κεφάλι και άκουγε. Ύστερα πήρε τον λόγο να απαντήσει, ενώ ανέφερε πως δεν θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη καθώς η υπόθεση διερευνάται ήδη. Έκλεισε επαναλαμβάνοντας πως όλες του οι κινήσεις ήταν σε απόλυτη γνώση των 3 Πρωθυπουργών που έχει συνεργαστεί και πως οι διάλογοί του με τον Κυριάκο Μητσατάκη αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ν. Μηταράκης, με την σειρά του, ανέφερε πως η παρακολούθηση του Κωστή Χατζηδάκη ήταν νόμιμη (!) με την υπογραφή της εισαγγελέως και μετά προέβη σε απολογισμό του υπουργικού του έργου, όπως ο έπρεαξε και ο ΥΠ.ΕΞ. Νίκος Δένδιας και οι περισσότεροι υπουργοί.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ