Ο Γ. Ραγκούσης κατήγγειλε δίκτυο παρακολουθήσεων μέσω gov.gr

Τα παιδιά από σχολεία όλης της Ελλάδας που εναλλάσσονται στα θεωρεία της Βουλής, τα έχουν ακούσει -και δει- όλα τις τρεις μέρες της ολομέλειας για την πρόταση μορφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης.

Ο Γ. Ραγκούσης κατήγγειλε δίκτυο παρακολουθήσεων μέσω gov.gr
ΠΡΟΒΟΛΗ

Χθες άκουσαν τον Γιάννη Ραγκούση να καταγγέλλει ότι «πολίτης του οποίου το κινητό παγιδεύτηκε με Predator δέχθηκε μήνυμα με παραποιημένη τη διεύθυνση emvolio.gov.gr. Αντί να πάρει το κανονικό sms για το ραντεβού του εμβολιασμού, πήρε sms με Predator». Ακολούθησε το εύλογο ερώτημα: «Πώς γνώριζαν οι χειριστές του Predator το αυστηρό προσωπικό δεδομένο του πολίτη;». Και απαίτησε «να έρθει ο κ. Πιερρακάκης να δώσει εξηγήσεις για το αν υπάρχει ενιαίο κέντρο διαχείρισης των προσωπικών δεδομένων των πολιτών μέσω του gov.gr και τη βάση δεδομένων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής με το παράνομο σύστημα και τους εγκεφάλους του Predator».

Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάλεσε τη ΝΔ να δώσει εξηγήσεις και για την αποκάλυψη της συνεργασίας της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, από το 2018 και μέχρι τις εκλογές του 2019, με τη ρουμανική εταιρεία πολιτικής επικοινωνίας Majoritas, η οποία ειδικεύεται σε στρατηγικές πολιτικής στόχευσης ψηφοφόρων με τη χρήση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων Ελλήνων πολιτών. Δηλαδή τον βοήθησε να κερδίσει τις εκλογές του 2019, ουσιαστικά, μέσω χειραγώγησης πολιτών.

Και κάλεσε τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη να δώσει εξηγήσεις, εκτός αν προτιμά να στείλει την παραίτησή του.

Απάντηση - ομολογία ενοχής

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης επιχείρησε να απαξιώσει την αποκάλυψη, μοιράζοντας ευθύνες και κάνοντας αποδεκτό ότι το σύστημα έχει τρύπες: «Υπάρχουν εκατοντάδες τρόποι για να μπορέσει κάποιος να αποκτήσει αυτά τα στοιχεία. Ο πιο βασικός είναι η υφαρπαγή άλλων στοιχείων του χρήστη. Να έχει π.χ. πρόσβαση στο email του. Αλλά το χαρακτηριστικότερο όλο είναι ότι στο εθνικό σύστημα εμβολιασμού έχουν πρόσβαση 40.000 φαρμακοποιοί, γιατροί και ΚΕΠ».

Ο Γιάννης Ραγκούσης ανταπάντησε: «Είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό αυτό που αποτολμήσατε να κάνετε. Ξεκινήσατε με την πεποίθηση ότι έχετε μία συνωμοσιολογία, δεν ξέρατε τι έχω πει και ρωτήσατε να μάθετε τι έχω πει αλλά είχατε βγάλει από πριν συμπέρασμα. Το 80% με 90% όσων είπατε δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που είπα εγώ. Και προκαλείτε τεράστια απορία, δημιουργείτε σαφέστατη υπόνοια ενοχής από την ώρα που αυτήν την καταγγελία που κάναμε τη διαχειριστήκατε με αυτόν τρόπο. Ουδέν ψευδέστερον πως είπα ότι οι άνθρωποι του gov.gr είναι άνθρωποι του Predator. Είπατε ότι είπα ότι το μολυσμένο sms ήρθε από το emvolio.gov.gr. Είναι ντροπή αυτό που κάνετε. Προφυλαχθείτε, αυτοπροστατευτείτε».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ