O Τ. Θεοδωρικάκος ενάντια στην Ελευθερία του Τύπου. Περνάμε τέλεια στην τοποθεσία 108!

Κατάθεση-«φωτιά» στην υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων έδωσε ανώτατος αξιωματικός, σχετικά με παρέμβαση του τότε Αρχηγού της Αστυνομίας και πλέον γ.γ. Δημόσιας Τάξης, σύμφωνα με την οποία, του ζητήθηκε να «θάψει» υπόθεση ναρκωτικών σχετικά με τον γιο του Υπ. ΠΡΟΠΟ Τάκη Θεοδωρικάκου. Το τεράστιο φάουλ του Υπουργού.

O Τ. Θεοδωρικάκος ενάντια στην Ελευθερία του Τύπου. Περνάμε τέλεια στην τοποθεσία 108!
ΠΡΟΒΟΛΗ

Το καταγγελλόμενο περιστατικό

Σύμφωνα με την κατάθεση που έφερε στο φως το «Documento», ο τότε αρχηγός της Αστυνομίας στις 21 Νοεμβρίου του 2021 πήρε τηλέφωνο τον -τότε- ανώτατο αξιωματικό της Άμεσης Δράσης και τον ενημέρωσε πως είχε γίνει αστυνομικός έλεγχος σε τρία νεαρά πρόσωπα (τέσσερα κατά τον Τάκη Θεοδωρικάκο) σε πάρκο στο Μαρούσι Αττικής και στην κατοχή τους βρέθηκε ποσότητα ναρκωτικών βάρους 18 γρ. (από την «Εφ.Συν» αναφέρεται πως ήταν διαφορετικών ειδών ναρκωτικά, οπότε δεν μιλάμε μονάχα για κάνναβη).

Η καταγγελία αναφέρει πως ζητήθηκε από τον αξιωματικό της Άμεσης Δράσης να επικοινωνήσει με την ομάδα που έκανε τον έλεγχο, να καταστρέψουν τα ναρκωτικά και να αφήσουν τους νεαρούς ελεύθερους. Όπως αναφέρεται στην κατάθεση «να καταστραφούν άμεσα οι ποσότητες ναρκωτικών και να μην προσαχθεί κανένας». Ο αξιωματικός της Άμεσης Δράσης δήλωσε αναρμόδιος, καθώς θα γίνονταν προσαγωγή στο οικείο Τμήμα Ασφαλείας της σύλληψης. Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. του ανταπάντησε πως καθώς ο έλεγχος έγινε από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ., ήταν υπέυθυνος ο ίδιος και παράλληλα υπεύθυνος για τον σχηματισμό της σχετικής δικογραφίας. Στην κατάθεσή του ο αξιωματικός ανέφερε πως δήλωσε για δεύτερη φορά αναρμόδιος, καθώς οι δικογραφίες σχηματίζονται από τα οικεία Τ.Α. με τον τότε αρχηγό να του ζητά επιτακτικά να λύσει το ζήτημα με τα εξής λόγια: «Κόψε το λαιμό σου και φώναξε τα παιδιά που εμπλέκονται στον έλεγχο και λύσε το θέμα τώρα γιατί δεν μπορεί να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος μέλους της οικογένειας του υπουργού». Ο καταγγέλων αξιωματικός αρνήθηκε να κάνει κάτι τέτοιο αρχικά και δήλωσε πως ο Αρχηγός τον απείλησε πως αν δεν το λύσει θα συνταξιοδοτηθεί άμεσα και του έκλεισε το τηλέφωνο. Ο αξιωματικός τότε δήλωσε πως μετά από συνεχείς πιέσεις από τον Αρχηγό, ζήτησε ενημέρωση για το συμβάν και πώς οι εμπλεκόμενοι στο συμβάν αστυνομικοί επιβεβαίωσαν το περιστατικό. Ανέφερε πως τους ζήτησε να ελέγξουν αν υπήρχε κάποιος με φάκελο για αντίστοιχο συμβάν ή άλλη εγκληματική πράξη και σε αρνητική περίπτωση να τους αφήσουν ελεύθερους. Έτσι και έγινε, σύμφωνα με την κατάθεση και ο αξιωματικός ανέφερε πως ο μοναδικός λόγος που κατέθεσε στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων ήταν επειδή δεχόταν απειλές κατά της ζωής του.

Τα λάθη και η επίθεση στην Ελευθερία του Τύπου

Το πρώτο λάθος του Υπουργού, ο οποίος θα προβεί σε μηνύσεις, είναι πως δεν βγήκε «μπροστά από την είδηση» και να καταγγείλει το περιστατικό για το οποίο ήταν ενήμερος 4 ημέρες, κατά δική του παραδοχή. Ανέφερε πως είχε γίνει έλεγχος στους νεαρούς -ανάμεσά τους και στον γιο του- και πως δεν βρέθηκε τίποτα μεμπτό. Το δεύτερο λάθος του, είναι πως αν κληθεί ο διοικητής σε δικαστήριο για συκοφαντική δυσφήμηση, προκύπτει το ερώτημα «Από τους χιλιάδες τυχαίους καθημερινούς ελέγχους, γιατί ο διοικητής της Άμεσης Δράσης να γνωρίζει για ένα περιστατικό χωρίς ευρήματα το οποίο επιβεβαιώνει ο ίδιος ο Υπουργός;». Το οποίο δεν είναι απόδειξη, αλλά μια εύλογη ένδειξη. Το μεγαλύτερο λάθος είναι πως ο Υπουργός ΠΡΟΠΟ γράφει στην ανακοίνωσή του πως θα στραφεί κατά του Μέσου που έβγαλε την είδηση, «αποκαλώντας το αναληθές και συκοφαντικό».

Όμως το δημοσίευμα είναι πέρα ως πέρα αληθινό και περιγράφει τα πραγματικά περιστατικά: Πως ένας ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που αποστρατεύτηκε κατά τις Κρίσεις έκανε την συγκεκριμένη καταγγελία στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων. Αυτό δεν επιδέχεται την παραμικρή αμφισβήτηση και είναι κάτι που αναγνωρίζει και ο ίδιος ο Υπουργός στις δηλώσεις του. Θα κάνει μηνύσεις ο Υπουργός στο «Documento» που ανέφερε την καταγγελία; Στην «Εφ.Συν»; Σε εμάς; Εδώ είμαστε και το άρθρο υπογράφεται. Ο Υπουργός, παρά τον απολύτως κατανοητό προσωπικό του εκνευρισμό (είτε η καταγγελία είναι αληθής είτε όχι) δεν έχει κανένα δικαίωμα να σπρώχνει την Ελληνική Δημοσιογραφία πιο κάτω από την θέση 108. Γιατί, επαναλαμβάνουμε, τα δημοσιεύματα αναφέρουν πραγματικά περιστατικά, μια καταγγελία που όντως έγινε και αυτά που περιγράφει. Είναι κατανοητό πως υπάρχει ύψιστο ζήτημα Δημοσίου Συμφέροντος και ορθώς δημοσιεύονται οι επίσημες καταγγελίες κατά της διαφθοράς.

Η απάντηση του Υπουργού

«Οι πρόσφατες κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία διασφάλισαν την κάθαρση του σώματος σε συγκεκριμένες υπηρεσίες. Οι ανήθικες αντιδράσεις ήταν αναμενόμενες, επομένως. Γι' αυτό και από χθες, ο "έγκριτος" κύριος Βαξεβάνης επιστράτευσε τον λασπωτήρα του "Documento" με ένα αναληθές και συκοφαντικό δημοσίευμα για μέλος της οικογένειάς μου, που υπερβαίνει κάθε όριο ανηθικότητας. Το οποίο και στη συνέχεια συγκεκριμένες ιστοσελίδες, με συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση, έσπευσαν να υιοθετήσουν.

Δόλια αποσιωπούν ότι τα ψεύδη και οι συκοφαντίες για το πρόσωπό μου προήλθαν από Αξιωματικό της Αστυνομίας το ίδιο βράδυ που αποστρατεύτηκε. Η κατάθεση, μάλιστα, δόθηκε στην υπηρεσία στην οποία προΐσταται Αξιωματικός που, επίσης, αποστρατεύτηκε εκείνη την ημέρα! Πρόκειται για δύο αποστρατείες οι οποίες αποφασίστηκαν από την πολιτική ηγεσία για την διασφάλιση της ορθής, διαφανούς και νόμιμης λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας. Παρά τις πιέσεις του να παραταθεί η θητεία του, αλλάζοντας το όριο ηλικίας που προβλέπει ο νόμος.

Ο συγκεκριμένος αποστρατευθείς επιτίθεται στο πρόσωπό μου με ψέματα και αισχρές συκοφαντίες, ενθυμούμενος ξαφνικά περιστατικό που συνέβη πριν από δύο ολόκληρα χρόνια! Φτάνει δε στο σημείο της μέγιστης αθλιότητας και ατιμίας τόσο ο ίδιος, όσο και το ρυπαρό μέσο που το αναπαράγει, να επιτίθεται με τον πλέον ανήθικο τρόπο στο γιο μου. Προφανώς, αυτή η σκευωρία δε με αγγίζει. Είναι ξεκάθαρο ότι ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν έχω την παραμικρή σχέση με το περιστατικό.

Καθώς όλη αυτή η απόπειρα λάσπης διαρρέονταν συστηματικά και περιήλθε σε γνώση μου, από τις 26 Ιανουαρίου έχω δώσει γραπτή εντολή στην Ελληνική Αστυνομία να διεξάγει ενδελεχή έρευνα για το περιστατικό. Το οποίο, σημειωτέον, αφορούσε έναν απλό -και μόνο- αστυνομικό έλεγχο σε 4 νέα παιδιά, ανάμεσα στους οποίους και στον γιο μου, στις 22 Νοεμβρίου 2021, χωρίς να βρεθεί τίποτε μεμπτό! Προφανώς, ο φάκελος αυτής της υπόθεσης θα πρέπει να εξεταστεί ενδελεχώς από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και τα πορίσματά της να αποσταλούν στην ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη, ώστε να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες.

Δεν επιτρέπω σε κανέναν να εξυπηρετεί τις πολιτικές του εμπάθειες απέναντί μου, θίγοντας το παιδί μου. Για όλους αυτούς τους λόγους προσφεύγω στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Ως Υπουργός, ως Έλληνας Πολίτης, αλλά, κυρίως, ως γονιός. Ασκώντας κάθε νόμιμο δικαίωμα εναντίον των ηθικών αυτουργών και των εκτελεστών αυτής της άθλιας σκευωρίας. Αλλά, και εναντίον των πρόθυμων ρυπαρογράφων που τις υιοθετούν και τις αναπαράγουν, εξυπηρετώντας πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες. Ως εδώ η αθλιότητα!».

Η δήλωση του πρώην Αρχηγού Καραμαλάκη

«Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου, στα 40 χρόνια που αφιέρωσα στην Ελληνική Αστυνομία, που έρχομαι αντιμέτωπος με δημοσιεύματα τα οποία αμφισβητούν την προσήλωσή μου στο καθήκον, τη νομιμότητα και τη διαφάνεια. Αξίες που υπηρέτησα και υπηρετώ με αυταπάρνηση.

Ευτυχώς όλα αυτά είναι γνωστά στους χιλιάδες Έλληνες αστυνομικούς με τους οποίους είχα την τιμή να συνεργαστώ στην υπηρεσία της ασφάλειας του πολίτη και της χώρας μας, όλα αυτά τα χρόνια.

Όπως και στους πολίτες, τους οποίους είχα επίσης την τιμή να υπηρετήσω στη διάρκεια της σταδιοδρομίας μου και από τη θέση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πρόκειται για καταφανώς αναληθή, αβάσιμα και συκοφαντικά κατασκευάσματα. Για τα οποία και προσφεύγω άμεσα στη Δικαιοσύνη, ώστε να τιμωρηθούν ηθικοί αυτουργοί και εκτελεστικά όργανα.

Πρόκειται για αθλιότητες! Άξιο αναφοράς είναι ότι όλα αυτά ξεκίνησαν με την έναρξη της διαδικασίας των τακτικών κρίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μου είναι αδιανόητο να δεχτώ πως ανώτατος Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας έλαβε παράνομη εντολή πριν από περίπου δύο χρόνια και αποφάσισε να το δημοσιοποιήσει την ημέρα της αποστρατείας του.

Η ευθύνη τους για τη ζημιά που προκαλούν στο Σώμα είναι μεγάλη. Η αλήθεια θα λάμψει και οι συκοφάντες θα λογοδοτήσουν».

Αρχική πηγή: «Documento», πηγή δηλώσεων: «Εφ.Συν»

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ