Φάκελος Γιώργος Καρατζαφέρης: Ποιος είναι ο άνθρωπος που διεκδικεί θέση στο Επικρατείας της ΝΔ

Οι μεγαλύτεροι γνωρίζουμε πολύ καλά ποιος ήταν και ποιος είναι ο Γιώργος Καρατζαφέρης (σ.σ. για τους εχθρούς του, Καρατζαφύρερ). Όμως επειδή έχουμε πολλά νέα παιδιά στην παρέα μας, οφείλουμε στην ιστορική μνήμη να δείξουμε ποιος είναι αυτός που πήρε τον μέσο δεξιό από το χέρι και τον τάισε με ρατσισμό, φασισμό και μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Φάκελος Γιώργος Καρατζαφέρης: Ποιος είναι ο άνθρωπος που διεκδικεί θέση στο Επικρατείας της ΝΔ
ΠΡΟΒΟΛΗ

Αν γίνει ποτέ πυρηνικό ολοκαύτωμα, θα επιβιώσουν οι κατσαρίδες και ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Με την διαφορά πως οι κατσαρίδες δεν έχουν πάρει αγκαζέ την ακροδεξιά στην Ελλάδα, πουλώντας ρατσισμό, νεοφασισμό και ομοφοβία στις τηλεοράσεις της πρωτεύουσας. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης είναι ο μπαμπάς της σύγχρονης ακροδεξιάς στην Ελλάδα. Όμως το σημαντικό πάντα για αυτόν ήταν να υπάρχει και να επιβιώσει. Δεν είχε ποτέ πρόβλημα να πει ή να κάνει το οτιδήποτε, η ιδεολογία δεν είναι το κυρίαρχο χαρτί του, αλλά το σημαντικό είναι η εξουσία και η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του. Στα πρώτα χρόνια ο Γιώργος Καρατζαφέρης ήταν ένας μεγαλοεισοδηματίας με δεκάδες διαμερίσματα που νοίκιαζε στο κέντρο της Αθήνας τα περισσότερα, με δικό του κανάλι, το ΤηλεΆστυ. Πωλούσε ρατσισμό, κυρίως επειδή δεν τον πούλαγε κανείς άλλος και είχε περιθώριο κέρδους. Τεράστιο περιθώριο κέρδους.

Η Χ.Α είναι σαφές ότι είναι ένα ευρωπαϊκό κόμμα. Όμως έχει μία πολιτεία που την κάνει απαγορευτική για ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου. Εγώ ως Καρατζαφέρης θα μπορούσα να συνομιλήσω μαζί τους και να τους πείσω για την αναγκαιότητα υπεράσπισης της ιδεολογίας τους με άλλη πολιτική

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης έγινε ραδιοφωνικός παραγωγός στα 13 του και ήταν από τους πρώτους Έλληνες που έκανε μαθήματα τηλεόρασης, το 1971 στον Καναδά, παρότι δεν έχει απολυτήριο λυκείου ή εξατάξιου γυμνασίου τότε, ενώ πήρε πτυχίο δημοσιογραφίας από το London School of Journalism και εργάστηκε σε όλες τις γνωστές δεξιές εφημερίδες της εποχής. Ο αδερφός του Σπύρος, υπήρξε ένας από τους πρωτοπόρους της ερευνητικής δημοσιογραφίας, αλλά αυτοκτόνησε επαγγελματικά, όταν έβγαλε στην δημοσιότητα ροζ συνομιλίες ανώτατων κληρικών. Πολιτικά δεν συνεργάστηκαν ποτέ.

Ο Πλεύρης τοποθετήθηκε στο Υγείας γιατί το μέγιστο ποσοστό των ανεμβολίαστων είναι ακροδεξιούληδες. Ο Μητσοτάκης έβαλε έναν άνθρωπο που τους καταλαβαίνει

Η άνοδός του ήταν ραγδαία και απότομη: Χαρακτηριστικά το 1993 πήρε 110.000 σταυρούς με την Νέα Δημοκρατία και υπήρξε διαδοχικά βουλευτής μέχρι την διαγραφή του από την Νέα Δημοκρατία το 2000, εν μέσω ομοφοβικών σχολίων κατά του Άρη Σπηλιωτόπουλου τον οποίο και αποκάλεσε «Σαλώμη», με ταυτόχρονες αιχμές στον Καραμανλή πως πούλησε τις εκλογές. Ο ομοφοβικός λόγος ήταν πάντα εκεί. Από «τους πολιτικούς που περνούσαν από το κρεβάτι του Λαμπράκη», μέχρι την επίθεση στον Ζακ Κωστόπουλο με το κάτωθι αίσχος για το οποίο και έλαβε το ίσως πιο όμορφο πρόστιμο που έχει επιβάλει το ΕΣΡ.

Το πιο αισχρό σχόλιο κατά την μιντιακή επίθεση στον δολοφονημένο Ζακ Κωστόπουλο ήταν αυτό το γκάλοπ, όπου το Αρτ έβγαλε και χρήματα πάνω σε μια ζωή που έσβησε.

Ζήσε τη ζωή σου, χωρίς να το διαφημίζεις. Ο καθένας έχει το δικαίωμα της αυτοδιαθέσεως του έρωτά του, το να θέλει όμως να γίνει πρότυπο στην κοινωνία, αυτό εμένα με ενοχλεί. Με ενοχλεί το ότι κυριαρχείται η showbiz από αυτό, δεν θέλω να είναι παράδειγμα, δεν θέλω να δημιουργεί πρότυπα
-Γ. Καρατζαφέρης για ομοφυλοφιλία

Μετά την διαγραφή του, ίδρυσε το κόμμα Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛάΟΣ για την Αριστερά και τον αντιεξουσιαστικό χώρο που ο κόσμος της αρνούνταν να το προφέρει «λαός»), όπου συγκέντρωσε όλη την ανερχόμενη ακροδεξιά της χώρας. Χαρακτηριστικό της δυναμικής πως το 2002 με την στήριξη του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου που αποκαλούσε τους ψηφοφόρους του Καρατζαφέρη «καλούς Χριστιανούς» πήρε 14% στις νομαρχιακές εκλογές.

«Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών»
Κεντρικό προεκλογικό σύνθημα του ΛάΟΣ βγαλμένο από τα βαθύτερα σκοτάδια της Ελληνικής Ιστορίας

Εξελέγη Ευρωβουλευτής το 2004 και συνέχισε την πολιτική του πορεία. Το 2007 το ΛάΟΣ εξέλεξε 10 Βουλευτές, σπάζοντας για πρώτη φορά το μονοπώλιο της ΝΔ στην Δεξιά και την Ακροδεξιά. Το 2009 οι βουλευτές έγιναν 15. Ουσιαστικά ήταν το πρόσωπο που οραματίστηκε δεύτερο κόμμα της Δεξιάς στην Βουλή, στα πρότυπα του Λεπέν, στοχεύοντας όμως στην Άκρα Δεξιά (Παλιοημερολογίτες, Υπερσυντηρητικοί Χριστιανοί, Φιλοβασιλικοί, Χουντικοί, Φασίστες, Νεοναζί, όλοι ευπρόσδεκτοι) και με κύριους εκφραστές τους Βορίδη, Πλεύρη, Γεωργιάδη και Βελόπουλο. Ο Καρατζαφέρης ήταν ένα απίθανο σχολείο πολιτικού τυχοδιωκτισμού για όλους τους παραπάνω, ενώ ήταν αυτός που προσπαθούσε να αποτινάξει τις αιχμές για ακροδεξιό κόμμα ρατσιστών, φασιστών και ναζιστών. Ταυτόχρονα τους έμαθε πως να βγαίνουν στην τηλεόραση, χωρίς να το παίζουν πιο έξυπνοι από τους πολίτες, με έξυπνες γκάφες ώστε να βγαίνουν συμπαθείς.

Εάν ο αφελής φρουρός δεν είχε σκοτώσει τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, ίσως τώρα να είχε συλληφθεί μαζί με τους άλλους
-Γιώργος Καρατζαφέρης, αναφερόμενος στον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο και την ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, υπερασπίστηκε την κακοποίηση των συλληφθέντων στο τμήμα. Είχαν παραδοθεί ειρηνικά ώστε να μην υπάρξουν απώλειες από ενδεχόμενη ανταλλαγή πυροβολισμών.

Το 2008 ζήτησε την εφαρμογή του Άρθρου 11 του Συντάγματος και την δεύτερη παράγραφο για απαγόρευση συναθροίσεων με αιτιολόγηση της αστυνομικής αρχής, για τα γεγονότα που ακολούθησαν την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ζητούσε αμνηστία για τους χουντικούς, τηρούσε αντιμεταναστευτική πολιτική με επίκληση στα Πας μη Έλλην Βάρβαρος από την εκπομπή του -πρώτα αρχαιοελληνιστή, μετά από μικρό παιδί χριστιανού- Άδωνη Γεωργιάδη, πολέμησε την ιθαγένεια και το χειρότερο ήταν πως όσο ανέβαινε με τα ανωτέρω ως σημαία, τόσο υποχρέωνε την ΝΔ να υιοθετήσει τον ίδιο ρατσιστικό λόγο και να μετακυλίσει την αντζέντα στο μίσος, ώστε να φέρει πίσω στο μαντρί τις ψήφους των ακροδεξιών.

Το αμφιθέτρο του ΛάΟΣ ονομάζονταν Γεώργιος Γρίβας, από τον ιδρυτή της Οργάνωσης Χ. Τα μέλη της δήθεν αντιστασιακοί μετέπειτα, συνεργάτες των Γερμανών, νεοναζί, δωσίλογοι, βασιλόφρονες και αντικομμουνιστές. Ιδιαίτερα αγαπητοί από Βρετανούς σε Ελλάδα και Κύπρο.

Εν τέλει το 2011 στήριξε την Κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, ένα μνημείο αντιδημοκρατικής λογικής, χωρίς να έχει παραιτηθεί ακόμα από την θέση του ο τότε Πρωθυπουργός Παπανδρέου, που ήθελε να θέσει το Μνημόνιο σε δημοψήφισμα και προκάλεσε την οργή των ευρωπαίων εταίρων. Το 2012 απέσυρε την στήριξή του από την Κυβέρνηση Παπαδήμου, όμως παρέμειναν σε αυτήν οι Βορίδης και Γεωργιάδης, οι οποίοι ψήφισαν το Μνημόνιο, έπειτα εντάχθηκαν στην ΝΔ και παρέδωσαν τις βουλευτικές τους έδρες. Τον Μάιο του 2012 η ΝΔ προκάλεσε αιμορραγία στο κόμμα του και πολλοί βουλευτές συστρατεύτηκαν μαζί της, κάτι που αποτέλεσε την ουσιαστική καταστραφοή του ΛάΟΣ.

Μείωση μισθών; Εάν χρειάζεται θα το κάνουμε! Για το καλό της πατρίδας
-Γιώργος Καρατζαφέρης, πρακτικά Βουλής 2009)

Τι ήταν ο 13ος μισθός των εργαζομένων; Τι ήταν το δώρο των Χριστουγέννων και του Πάσχα; Μα τίποτα λιγότερο από ένα… περίεργο κεκτημένο!
-Γιώργος Καρατζαφέρης, Άλφα 9,89, 2009

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης ήταν ο πιο πλούσιος πολιτικός αρχηγός σε όλη του την παρουσία στην Βουλή, ενώ είχε κατηγορηθεί για ψευδείς δηλώσεις πόθεν έσχες, μίζες στα εξοπλιστικά και κατοχή offshore, υποθέσεις για τις οποίες αθωώθηκε από την ελληνική δικαιοσύνη στην οποία είχε εμπιστοσύνη, κατά δηλώσεις του.

Ποιος πατέρας δεν είναι ικανοποιημένος όταν βλέπει τα παιδιά του, άτακτα ή λιγότερο άτακτα, σήμερα να είναι οι βασικοί πυρήνες μιας κυβέρνησης;
-Γιώργος Καρατζαφέρης για τους τρεις από τους τέσσερις Ντάλτον, τους Πλεύρη, Βορίδη και Γεωργιάδη. Το λιγότερο άτακτο ήταν ο Θ. Πλεύρης.

Η επίθεση αγάπης του Γιώργου Καρατζαφέρη στον καλύτερο Πρωθυπουργό του Γαλαξία, που έδωσε υπόσταση στα σενάρια

«Ο Μητσοτάκης ξέφυγε πολύ ψηλά, όχι μόνο εσωτερικά… Πώς του φέρεται ο Μπάιντεν, στην Ευρώπη μου λένε οι άνθρωποί μου εκεί ότι συνωθούνται για μια χειραψία που σημαίνει ότι έφυγε ψηλά. Και εδώ έχει φύγει ψηλά. Εγώ τον θεωρώ τον πιο άρτιο πολιτικό τουλάχιστον του αιώνα που διανύουμε. (σ.σ. γιατί όχι της ιστορίας ρε παιδιά;) Του αιώνα αυτού. Δηλαδή, Σημίτης, Καραμανλής, Παπανδρέου, Σαμαράς, Τσίπρας. Άμα τον δεις είναι η ισχυρότερη προσωπικότητα. Τι το κακό έχει αυτό; Ότι και έξω και εδώ και ακόμα και μέσα στο Υπουργικό Συμβούλιο (σ.σ. για να ανοίξει δρόμο, σκάβει λάκκους), θέλουν να τον κοντύνουν. Να ελέγχεται λίγο, επειδή δεν ελέγχεται, οι μιντιάρχες όλοι. Τώρα, λοιπόν έχει αρχίσει αυτή η προσπάθεια, όχι να μην εκλεγεί, θα εκλεγεί ούτως ή άλλως, αλλά να είναι λίγο κοντύτερος».

Στην Νέα Δημοκρατία υπάρχει ανοιχτή η περίπτωση να τοποθετηθεί ο Γιώργος Καρατζαφέρης υποψήφιος για την Α' Θεσσαλονίκης ή στην 4η θέση του Επικρατείας αλλά με παρουσία προεκλογικές συγκεντρώσεις πάλι στην Βόρεια Ελλάδα, ώστε να ανακοπεί το κύμα ψηφοφόρων που φεύγει προς τον Βελόπουλο. Το τέταρτο παιδί του Καρατζαφέρη. Είναι το τελευταίο χαρτί της ΝΔ αν δει πως δεν έχει μεγάλη ελπίδα προσέγγισης ψηφοφόρων από τον χώρο του κέντρου. Το σενάριο του Επικρατείας και με συμμετοχή σε προεκλογικές συγκεντρώσεις, είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο έως παράδοξο, γιατί συνήθως στο Επικρατείας εντάσσονται οι υποψήφιοι που δεν έχουν τον χρόνο ή τον τρόπο να εμπλακούν σε προεκλογική εκστρατεία. Κάτι που δεν ισχύει για τον έμπειρο Καρατζαφέρη που όμως μπορεί να μην έχει την αντοχή σε ηλικία 76 ετών.

Δείτε στο video του 20/20 «Ο καθρέφτης του τέρατος - Μέρος 2ο», στο απόσπασμα από 7:45 μέχρι το 8:41, το κάλεσμα του Γιώργου Καρατζαφέρη προς την εκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή για το σχηματισμό «Αντιαριστερού Μετώπου» υπό τη ΝΔ: 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ