«Και βγήκε όλο το χωριό και λέει για φρίκες και βιασμούς»

Ο Αντύπας Καρύπογλου, Έλληνας δικηγόρος και πρώην πρόεδρος του κόμματος Δράση. βγήκε σήμερα στο facebook κι ανέβασε post για τη χθεσινή συνέντευξη του Βασίλη στον Alpha. 
Του Βασίλη που αποκάλυψε τον βιασμό του και την σεξουαλική του κακοποίηση, όσο ήταν ανήλικος, από τον «γνωστό σκηνοθέτη». Τον Βασίλη που ήδη έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά από τις 5 Φεβρουαρίου.

«Και βγήκε όλο το χωριό και λέει για φρίκες και βιασμούς»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο κ. Καρύπογλου λοιπόν έγραψε σήμερα στο facebook το παρακάτω (κρατήστε αναπνοή):

Βγήκε χθες ένας τύπος στην τηλεόραση και μιλούσε με διάφορους κουτσομπόληδες για τις ερωτικές περιπέτειές του προ εικοσιπενταετίας χωρίς να πει ΤΙΠΟΤΑ αξιόποινο, μα εντελώς τίποτα, εις βάρος κανενός. Αντιθέτως, είπε ότι και συναίνεσε και καλά περνούσε και ποτέ δεν πιέστηκε και καμιά σχέση εξάρτησης δεν είχε και κανένα αντάλλαγμα δεν έπαιρνε και νόμιμη ηλικία συναίνεσης είχε και 4 χρόνια (!) κράτησε η σχέση και τίποτα άλλο δεν υπάρχει. Και βγήκε όλο το χωριό και λέει για φρίκες και βιασμούς. (Και βγήκε και η δικηγόρος του να πει "ξέρουμε ότι είναι παραγεγραμμένο, αλλά να μην ξανασυμβεί". Ποιο είναι παραγεγραμμένο; Αυτό που δεν συνέβη; Και τι να μην ξανασυμβεί; Το λεγόμενον σεξ γενικώς ή να μην τα ξαναφτιάξει ο πελάτης της με τον "καταγγελλόμενο" ειδικώς;) Η μόνη φρίκη που υπάρχει είναι ότι σοβαρά ζητήματα και σοβαρά περιστατικά θα ευτελιστούν, γελοίοι πολιτικοί θα αυστηροποιήσουν τους νόμους για να ικανοποιήσουν μια ηδονοβλεπτική κοινωνία, καθάρματα θα επιδιώξουν να ξεκαθαρίσουν λογαριασμούς, να εκδικηθούν και να αποκομίσουν πολιτικά και οικονομικά οφέλη και τα πραγματικά θύματα, όπου αυτά υπάρχουν, δεν θα βρουν καμιά δικαίωση, γιατί θα έχουν καταλάβει την σκηνή οι βλαμμένοι, οι χυδαίοι κι οι κουτσομπόληδες.

Και θυμήθηκα κάτι άλλο που είχε γράψει ο ίδιος, στις 27 Φεβρουαρίου 2019. Για τον Νίκο Γεωργιάδη, της Νέας Δημοκρατίας. Ιδού ένα απόσπασμα (κρατήστε αναπνοή):

Ο κ. Γεωργιάδης εργάστηκε εθελοντικά, απ’ όσο ξέρω, για την εκλογή του κ. Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ και κατόπιν της εκλογής του ορίστηκε σύμβουλός του, σε χρόνο που η ποινική του δίωξη στην Μολδαβία είχε παύσει οριστικά και στην Ελλάδα δεν υπήρχε καμιά εναντίον του δίωξη, παρ’ ότι η υπόθεση είχε δημοσιοποιηθεί ευρέως από το 2011 και το αδίκημα για το οποίο είχε κατηγορηθεί και το οποίο ήταν αδίκημα και στην Ελλάδα, διωκόταν αυτεπαγγέλτως, άρα η Δικαιοσύνη δεν θεώρησε ότι υπάρχει κάτι προς έρευνα.  Αμέσως μετά, (και όλως τυχαίως, φυσικά, καμιά αντιπολιτευτική στόχευση δεν υπήρχε) το ρυπαρό hot doc ανέσυρε την υπόθεση του «συμβούλου του Μητσοτάκη», φιλοξενώντας μια συνέντευξη μιας δικηγόρου ΜΚΟ, στην οποία επαναλαμβανόταν οι κατηγορίες , για τις οποίες, το επαναλαμβάνω, είχε παύσει οριστικά η ποινική του δίωξη στην Μολδαβία. Στις 23.9.2016, στην ιστοσελίδα του hot doc, δημοσιεύθηκε η «είδηση» ότι ασκήθηκε δίωξη κατά του κ. Γεωργιάδη για παράβαση του άρθρου 351Α του ΠΚ (το πλημμέλημα της ασέλγειας με ανήλικο πάνω από 15 ετών έναντι χρηματικής αμοιβής). Βάζω την είδηση σε εισαγωγικά, γιατί δεν είναι ακριβώς είδηση, είναι μάλλον προφητεία, αφού η δίωξη, με περιεχόμενο πανομοιότυπο με το δημοσίευμα του ρυπαρού εντύπου και χωρίς κανένα άλλο στοιχείο, ασκήθηκε 4 μέρες μετά, στις 26.9.2016.
Το άρθρο 351Α του ΠΚ δεν έχει καμιά σχέση με την παιδεραστία, την παιδοφιλία και τα παιδιά γενικώς. Παιδί, κατά τον ΠΚ, είναι κάτω των 15 ετών και η αποπλάνηση παιδιού είναι κακούργημα  εφόσον αυτό είναι κάτω των 14. Η ηλικία συναίνεσης για σεξουαλική επαφή στην Ελλάδα είναι τα 15 έτη συμπληρωμένα. Ειδικώς, όμως, αν η σεξουαλική συνεύρεση έγινε μεταξύ ενηλίκου και ανηλίκου έναντι χρηματικού ανταλλάγματος, τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος με φυλάκιση από 1 ως 5 χρόνια. Η σεξουαλική επαφή ενηλίκου με ανήλικο που έχει συμπληρωμένα τα 15 είναι απολύτως νόμιμη (και ορθά, οι ηλικίες που θέτει ο ΠΚ δεν είναι στην τύχη, στηρίζονται σε βιολογικά και κοινωνικά δεδομένα που έχουν σχέση με την σεξουαλική ωρίμανση των νέων). Τιμωρείται, όμως, αν γίνει έναντι χρημάτων, για τον ευνόητο λόγο ότι το νεαρό άτομο που έχει συμπληρώσει τα 15 αλλά δεν έχει ενηλικιωθεί, μπορεί να δελεαστεί και η απόφασή του να συναινέσει στην επαφή να μην είναι προϊόν ώριμης σκέψης.  Ζούμε σε μια κοινωνία που ένας εξηντάρης μπορεί να μοστράρει τα λεφτά του σε μια 17χρονη, να την πηγαίνει σε κλαμπ, να την ποτίζει, να της χαρίζει δώρα, να την πηδάει και να θεωρείται από μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης μάγκας και μπήχτης, ενώ διαπράττει ακριβώς το ίδιο αδίκημα για το οποίο κατηγορείται ο κ. Γεωργιάδης και δεν τιμωρείται ποτέ και αυτό θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είναι υποκριτικό. Η δική μου  γνώμη μου είναι ότι το άρθρο 351Α καλώς υπάρχει, ο νόμος δεν μπορεί να είναι τέλειος, οφείλει να είναι, όμως, στην σωστή κατεύθυνση.
Αυτό είναι το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται ο κ. Γεωργιάδης. Το ίδιο ακριβώς αδίκημα που διαπράττουν διαρκώς δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας ανά τα κωλάδικα της επικρατείας και σωρηδόν στα ταξίδια τους, ιδιαιτέρως στις χώρες του ανατολικού μπλόκ, χωρίς φυσικά να ζητάνε ταυτότητα από τις κοπέλες με τις οποίες κοιμούνται έναντι χρημάτων και που μπορεί να είναι 16χρονες που φαίνονται 20ρες ή 17χρονες που φαίνονται 16χρονες. Και σημαίνει αυτό ότι ο κ. Γεωργιάδης δεν πρέπει να τιμωρηθεί, αν το διέπραξε; Όχι φυσικά! Αν το διέπραξε, να τιμωρηθεί, μετά από μια δίκαιη δίκη και με την ποινή που ο νόμος ορίζει. Απλώς το λέω για να ξέρουμε γιατί μιλάμε και να μην λέμε ουρανομήκεις ανοησίες περί παιδεραστίας και παιδοφιλίας.

Και έχουμε και λέμε, λοιπόν, για τα όσα συμβαίνουν από χθες.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό, σήμερα, από τον κ. Καρύπογλου. 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ