Λιγνάδης: «Αν βγει ένταλμα εδώ είμαι, δεν κρύβομαι - επαρκέστατη υπουργός η κ. Μενδώνη»

Aπάντηση για τις καταγγελίες αλλά και τη συνέντευξη Τύπου της Λίνας Μενδώνη, έδωσε, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, αλλά και με δηλώσεις του στην "Καθημερινή", ο... γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός, Δημήτρης Λιγνάδης.

Λιγνάδης: «Αν βγει ένταλμα εδώ είμαι, δεν κρύβομαι - επαρκέστατη υπουργός η κ. Μενδώνη»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σχετικά με τις φήμες πως θα βγει σήμερα το ένταλμα σύλληψης του, ο Δημήτρης Λιγνάδης δήλωσε στην «Κ» πως «Το έχω ακούσει. Ας βγει, αν βγει εδώ είμαι δεν κρύβομαι».

Απαντώντας στα όσα ανέφερε η Λίνα Μενδώνη στη συνέντευξη Τύπου, όπου και τον χαρακτήρισε ως έναν «επικίνδυνο άνθρωπο«, ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός απαντάει: «Νομίζω πως το να αποφασίσει κάποιος για κάποιον άλλον ότι είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος ή ένας απατεώνας άνθρωπος στη ζωή και στη δουλειά του, νομίζω πως αυτό μπορεί να το κρίνουν σχετικά όργανα της έννομης τάξης... δε νομίζω ότι είμαι ένας επικίνδυνος άνθρωπος».

Σχετικά με τις καταγγελίες των τελευταίων εβδομάδων, ο Δ. Λιγνάδης απάντησε στην Καθημερινή: «όχι, όχι, δεν θέλω να σας πω αυτή τη στιγμή τίποτα, τόσο καιρό βλέπετε ότι δεν έχω εμφανιστεί χωρίς να κρύβομαι φυσικά, αλλά δεν έχω εμφανιστεί για να μιλήσω, δεν θέλω να μπω σε αυτό το πράγμα γιατί θα αδικήσω και τον εαυτό μου και μπορεί να αδικήσω και άλλους, και δεν θέλω», ενώ για την παραίτηση του, δηλώνει: «είδα έναν κυκλώνα να έρχεται και λέω θέλω να αποσυνδεθώ από το θεσμικό ή το πολιτικό εν πάσει περιπτώσει και να προστατεύσω τον εαυτό μου ως άτομο πια».

«τα πράγματα δεν είναι ή άσπρο ή μαύρο. Δεν ξέρω τι είναι όλος αυτός ο κυκλώνας, όλο αυτό έτσι ας το πούμε έτσι χωρίς να θέλω να το αξιολογήσω, ένα λαϊκό δικαστήριο που έχει στηθεί πριν από οποιοδήποτε άλλο, apropos οποιασδήποτε άλλης άσκησης δικαιοσύνης και αυτό είναι κάτι που με στεναχωρεί, με πιέζει γιατί δεν μπορεί κανείς να τα βάλει με αυτό», συνεχίζει ο Δ. Λιγνάδης μιλώντας στην "Καθημερινή". «Προσπαθώ να μείνω όσο νηφάλιος και ψύχραιμος γίνεται», τονίζει, και συμπληρώνει. «Εγώ αυτό που ζητάω είναι η διατήρηση του κράτους δικαίου, τίποτα άλλο, προστασία και των δύο πλευρών, αυτό». 

Λίγο νωρίτερα, ο Δημήτρης Λιγνάδης εμφανίστηκε και στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Mega. 
«Πριν από λίγο πληροφορήθηκα μια δήλωση που έκανε η κυρία Μενδώνη και πρώην προϊσταμένη μου για το άτομό μου… Δύο πράγματα θα ήθελα να επισημάνω. Πρώτα από όλα οφείλω να πω ότι θεωρώ την κυρία Μενδώνη μία επαρκέστατη – στη δουλειά της – υπουργό, με την οποία είχαμε μία πάρα πολύ καλή συνεργασία. Αυτό είναι η προσωπική μου άποψη. Από εκεί και πέρα για το δεύτερο που θα ήθελα να σας πω, είναι το εάν είμαι επικίνδυνος άνθρωπος, είτε στη ζωή μου, είτε πολλώ δε μάλλον στη δουλειά μου, νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να περιμένουμε να το αποφασίσει η ιστορία και άλλοι θεσμοί. Να μην προεξοφλούμε και να μην προδικάζουμε. Και σίγουρα όχι στο λαϊκό δικαστήριο που έχει στηθεί εδώ και ημέρες», δήλωσε ο πρώην Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ