Σοφία Νικολάου: Ο Τραμπ, ο κουμπάρος και οι…. απευθείας αναθέσεις

Πολλοί θεωρούν τη Σοφία Νικολάου, γενική γραμματέα Αντιεγκληματικής Πολιτικής, εκπρόσωπο του τραμπισμού στην Ελλάδα. Η εκτίμηση αυτή δεν στηρίζεται μόνο στις πολιτικές θέσεις της κ. Νικολάου οι οποίες είναι copy paste της αμερικανικής alt right που οδήγησε τον ακροδεξιό λαϊκισμό στον Λευκό Οίκο. Φαίνεται ότι κ. Νικολάου έχει οργανική σύνδεση με το ρεύμα του Ντόναλντ Τράμπ. Σύμφωνα με παλιότερο ρεπορτάζ του Άρη Χατζηστεφάνου στο info-war.gr, την προεκλογική επικοινωνιακή στρατηγική της κ. Νικολάου είχε ο Τζορτζ Τζιτζίκος, ένας από τους στενούς συνεργάτες του πρώην προέδρου των ΗΠΑ που καθοδήγησε την εισβολή στο Καπιτώλιο.

Σοφία Νικολάου: Ο Τραμπ, ο κουμπάρος και οι…. απευθείας αναθέσεις
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο κουμπάρος
Το τελευταίο διάστημα η Σοφία Νικολάου συγκεντρώνει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας με την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα. Η άτεγκτη στάση της κ. Νικολάου θυμίζει το πώς αντιμετώπισε η Μάργκαρετ Θάτσερ πριν σαράντα χρόνια τον Μπόμπι Σαντς και τους άλλους Ιρλανδούς απεργούς πείνας. Την ώρα που ο απεργός πείνας βρίσκεται στο όριο του θανάτου, η κ. Νικολάου έκανε την εξής σοκαριστική δήλωση στον ΑΝΤ1 για τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών στην οποία, κατά την ίδια, θα κριθεί το αίτημά του για μεταφορά του στον Κορυδαλλό:
«Όποτε συνεδριάσει η Επιτροπή Μεταγωγών, θα συνεδριάσει και για αυτό το ζήτημα.»
Αλλά ας δούμε τώρα και ποια είναι αυτή η περίφημη Κεντρική Επιτροπή ΜεταγωγώνΗ Άντα Ψαρρά στην Εφημερίδα των Συντακτών είναι αποκαλυπτική:
«Με απόφαση της κυβέρνησης τρεις μήνες μετά τις εκλογές το 11μελές Κεντρικό Επιστημονικό Συμβούλιο Φυλακών (ΚΕΣΦ) μετατρέπεται σε 5μελές, καταργώντας τους πανεπιστημιακούς καθηγητές, τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Δικαιοσύνης και τους εισαγγελείς από τη σύνθεσή του.
Τακτικό μέλος του ΚΕΣΦ ορίζεται ο Θεόδωρος Παναγιώτου και αναπληρωτής του ορίζεται ο Γρηγόρης Κάτσιος (μέλος Τ.Ο. της Ν.Δ). Και οι δύο εμφανίζονται ως «δικηγόροι εξειδικευμένοι σε θέματα Ποινικού Κώδικα» και συνεργάτες στο γραφείο του ποινικολόγου Αλ. Αλεξιάδη, συνηγόρου του Γιάννη Λαγού στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο κ. Παναγιώτου ήταν συνεργάτης και στο δικηγορικό γραφείο της Σοφίας Νικολάου, ενώ συμπτωματικά ήταν και κουμπάρος στον γάμο της (σύμφωνα με τα συστημικά Μέσα που κατέγραψαν το ιερό μυστήριο).»
Οι απευθείας αναθέσεις
Αλλά φαίνεται ότι κ. Νικολάου έχει ροπή σε απευθείας αναθέσεις που μοιάζουν κάπως παράξενες. Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει από τον πρωθυπουργό να πάρει θέση για το ζήτημα. Μάλιστα η αξιωματική αντιπολίτευση παραθέτει σειρά απευθείας αναθέσεων που αν μη τι άλλο προκαλούν απορίες:
-Απευθείας ανάθεση 500.000 ευρώ για υπηρεσίες καθαρισμού σε εταιρεία διοργάνωσης συνεδρίων.
-Απευθείας ανάθεση 232.000 ευρώ για αγορά μέσων ατομικής προστασίας σε εταιρεία που συστήθηκε στις 29 Μαρτίου 2020 για να καταθέσει προσφορά μια ημέρα μετά στις 30 Μαρτίου 2020.
-Απευθείας ανάθεση 300.000 ευρώ για αγορά μέσων ατομικής προστασίας και για κάλυψη αναγκών των καταστημάτων κράτησης της χώρας σε εταιρεία εμπορίου τροφίμων και ποτών.
- Απευθείας ανάθεση 47.000 ευρώ για προμήθεια υγειονομικού υλικού για την κάλυψη αναγκών όλων των καταστημάτων κράτησης σε εταιρεία κατασκευής αμορτισέρ αυτοκινήτων.
-Απευθείας ανάθεση 229.000 ευρώ για προμήθεια μασκών σε εταιρεία εμπορίου εποχιακών ειδών διακόσμησης σπιτιού και καρναβαλικών στολών;
-Απευθείας ανάθεση 147.000 ευρώ για προμήθεια γαντιών νιτριλίου για τις ανάγκες των καταστημάτων κράτησης, με τιμή μονάδας 17,5 ευρώ, την ίδια περίοδο που άλλες Υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προμηθεύονταν το ίδιο ακριβώς προϊόν με 8,85 ευρώ.
Θα δώσει απάντηση ο πρωθυπουργός ή κάποιος άλλος από την κυβέρνηση;

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ