Σακελλαρίδης: Τέλος από τη Διεθνή Αμνηστία – Δεν επιστρέφει στην πολιτική

Με ανάρτησή του στο Facebook o Γαβριήλ Σακελλαρίδης γνωστοποίησε ότι έληξε η θητεία του ως διευθυντής του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.

Σακελλαρίδης: Τέλος από τη Διεθνή Αμνηστία – Δεν επιστρέφει στην πολιτική
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο κ. Σακελλαρίδης έγραψε συγκεκριμένα:
«Πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε ένας κύκλος τρεισήμισι χρόνων εργασίας στη Διεθνή Αμνηστία. Θα μπορούσα να γράψω ένα μεγάλο ποστ, γεμάτο αναμνήσεις, εμπειρίες και συγκινήσεις, αλλά τέτοιες μέρες τέτοια λόγια.
Το μόνο που θα πω είναι ότι οργανώσεις όπως η Διεθνής Αμνηστία είναι κρίσιμες στις εποχές που ζούμε για όλους τους αυτονόητους λόγους. Μας ενώνουν γύρω από ένα κρίσιμο σκοπό, αυτόν της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που μόνο ένα ρητορικό σχήμα δεν είναι. Η καθεμία και ο καθένας μπορεί να βρίσκει τρόπους να τις στηρίζει, χωρίς προαπαιτούμενα, χωρίς αγκυλώσεις και χωρίς να κουβαλάει μαζί του/της τα αυτά που μπορούν να μας χωρίζουν σε όλα τα άλλα επίπεδα.»


Ο πρώην βουλευτής και κυβερνητικός εκπρόσωπος προσέθεσε ότι:
«Δεν ξέρω τί καταφέραμε να πετύχουμε αυτά τα τρεισήμισι χρόνια, θα το κρίνουν άλλοι αυτό. Ξέρω όμως πολύ καλά ότι αυτά που εγώ αποκόμισα σε αυτό το συμπυκνωμένο χρονικό διάστημα -ως γνώσεις και ως εμπειρίες- είναι ανεκτίμητα.
Και κυρίως επειδή όλα αυτά τα χρόνια είχα την χαρά να γνωρίσω θαυμάσιους ανθρώπους και να συνεργαστώ μαζί τους, είτε εντός Διεθνούς Αμνηστίας είτε από άλλες οργανώσεις, σε Ελλάδα και εξωτερικό.»

Και αντί αναμνησιακού-συγκινησιακού τραγουδιού που θα άρμοζε στην περίσταση, προτιμώ τον παρακάτω σύνδεσμο, όπου μπορείτε να πράξετε τα δέοντα. Εδώ και δεκαετίες, η Διεθνής Αμνηστία ασχολείται συστηματικά -ανάμεσα σε άλλα ζητήματα- με την αστυνομική βία και αυθαιρεσία σε ολόκληρο τον κόσμο. Για κάποιον παράξενο λόγο, το τελευταίο διάστημα, έχει στρέψει την προσοχή της στην Ελλάδα.»
Καταλήγοντας, ο κ. Σακελλαρίδης υπογραμμίζει:
«Και μία πιο προσωπική σημείωση, μην τυχόν και υπάρξουν παρανοήσεις. Το ότι ολοκληρώθηκε ο κύκλος μου στην Αμνηστία δεν σημαίνει επιστροφή στην πολιτική. Διαβάζω και εγώ διάφορα εργαλειακά σενάρια κατά καιρούς που δεν έχουν καμία υπόσταση. Η ζωή συνεχίζεται.»

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ