H κυβέρνηση ήξερε για τους χούλιγκαν αλλά τα έριξε στον ΣΥΡΙΖΑ για τη Νέα Σμύρνη

Το σημερινό ρεπορτάζ της «Καθημερινής» για τα επεισόδια της Τρίτης στη μεγαλειώδη συγκέντρωση των κατοίκων στη Νέα Σμύρνη είναι αποκαλυπτικό.

H κυβέρνηση ήξερε για τους χούλιγκαν αλλά τα έριξε στον ΣΥΡΙΖΑ για τη Νέα Σμύρνη
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Μια πρωτοφανής στα αστυνομικά χρονικά σύμπραξη χούλιγκαν τουλάχιστον τεσσάρων διαφορετικών ομάδων κατεγράφη στα άγρια επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη, στο περιθώριο συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ενάντια στην αστυνομική βία» γράφει ο Γιάννης Σουλιώτης στο ρεπορτάζ του.

Και συνεχίζει: «Οπως προκύπτει από δεκάδες αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα και επιβεβαιώνουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ., κεντρικό ρόλο στα γεγονότα διαδραμάτισαν χούλιγκαν από τέσσερις διαφορετικές ομάδες των Αθηνών. Οπως οι ίδιοι περιγράφουν στις αναρτήσεις τους, άφησαν στην άκρη τις οπαδικές διαφορές τους και ένωσαν τις δυνάμεις τους για έναν και μόνο λόγο: να επιτεθούν στην αστυνομία. "Τα καλύτερα γκολ μπαίνουν όταν ενώνεται ο λαός τελικά…", αναφέρεται στη λεζάντα ενός βίντεο που δημοσιοποιήθηκε σε οπαδικό λογαριασμό στο Instagram και απεικονίζει νεαρούς με κουκούλες και σιδηρολοστούς να κινούνται μαζικά πάνω στην πλατεία της Νέας Σμύρνης».

Επομένως η κυβέρνηση γνωρίζει από που προήλθαν τα επεισόδια της Τρίτης αλλά συνεχίζει να στοχοποιεί τους απλούς κατοίκους, τους νέους και, φυσικά, τον ΣΥΡΙΖΑ.

Λογικό ο ΣΥΡΙΖΑ να αντιδράσει με ανακοίνωσή του τονίζοντας ότι «ο Μητσοτάκης ενώ γνώριζε για το ραντεβού βίας των χούλιγκαν, ενορχήστρωνε τη συκοφαντία κατά του ΣΥΡΙΖΑ».

Γράφουν, σχετικά: «Παρά το γεγονός ότι το Μέγαρο Μαξίμου γνώριζε από το μεσημέρι της Τρίτης για το ραντεβού βίας των χούλιγκαν, αντί να μεριμνήσει για την προστασία χιλιάδων ειρηνικών διαδηλωτών, μεθόδευε την στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και των πολιτικών του αντιπάλων. Σε μια απολύτως ασυνήθιστη κλιμάκωση, νωρίς το απόγευμα της Τρίτης και λίγο πριν τη διαμαρτυρία των πολιτών στη Νέα Σμύρνη, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός με δήλωσή του επιχείρησε να χρεώσει στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τη διαμαρτυρία των πολιτών της Νέας Σμύρνης. Είναι εμφανές πως βασικό μέλημα του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος προφανώς είχε ενημερωθεί από τις Αρχές για την κινητοποίηση χούλιγκαν, δεν ήταν η αποτροπή των βίαιων επεισοδίων και η προστασία των ειρηνικών διαδηλωτών, αλλά η απόδοση ευθυνών στους πολιτικούς του αντιπάλους. Αυτό άλλωστε φανερώνει και η σπουδή του να προχωρήσει βεβιασμένα σε ένα άκρως διχαστικό διάγγελμα το βράδυ της Τρίτης, αμέσως μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι οργανώνουν τη βία, ενώ γνώριζε προφανώς ότι η βία οργανώθηκε από τους χούλιγκαν των ποδοσφαιρικών ομάδων της Αττικής. Χούλιγκαν και ανεκπαίδευτοι ειδικοί φρουροί μετέτρεψαν σε Φαρ Ουέστ την ειρηνική συγκέντρωση πολιτών μιας μεσοαστικής συνοικίας κατά της υπέρμετρης αστυνομικής βίας της προηγούμενης Κυριακής. Ο κ. Μητσοτάκης, ενώ γνώριζε για το ραντεβού βίας των χούλιγκαν, ενορχήστρωνε τη συκοφαντία εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων, αντί, ως όφειλε, να φροντίσει ώστε να διασφαλίσει την κοινωνική Ειρήνη. Πρόκειται για έναν επικίνδυνο πρωθυπουργό».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ