#ειδικη_αδεια Ο Άδωνις στην κολυμπήθρα του Twitter

Τα σκάνδαλα και τις ατασθαλίες των πολιτικών αποκαλύπτονται είτε τυχαία είτε από τους αντιπάλους τους. Εξαίρεση στο κανόνα αποτελεί ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος έφερε μόνος του σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τόσο τον εαυτό του όσο και την κυβέρνηση.

#ειδικη_αδεια Ο Άδωνις στην κολυμπήθρα του Twitter
ΠΡΟΒΟΛΗ

Στις 14 Μαρτίου ο υπουργός Ανάπτυξης γνωστοποίησε περιχαρής στο Twitter ότι βάφτισε ένα παιδάκι:
«Είχα την Τιμή να βαφτίσω ένα πανέμορφο αγοράκι, τον μικρό Νικόλαο, στον Ι.Ν. του Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στην Αθήνα (σε άδειο Ναό λόγω του ιού δυστυχώς). Συγκινούμαι πολύ όταν σκέφτομαι ότι ένας ακόμη πιστός Χριστιανός Ορθόδοξος προστέθηκε στο Σώμα της Εκκλησίας μας. Καλότυχος!»

Σύμφωνα όμως με την ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ.14453/5.3.2021 δεν επιτρέπονται οι βαφτίσεις στις «κόκκινες» περιοχές, στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό. Μάλιστα το θέμα το είχε ξεκαθαρίσει ο ίδιος ο Νίκος Χαρδαλιά στην καθημερινή ενημέρωση.

Η βεβαίωση


Όπως ήταν αναμενόμενο, στο Twitter και τα υπόλοιπα social media ξεσηκώθηκε κύμα αντιδράσεων. Οι χρήστες κατηγόρησαν τον κ. Γεωργιάδη ότι παραβιάζει τους κανόνες που η ίδια η κυβέρνησή έχει θεσπίσει.
Ο κ. Γεωργιάδης την επομένη (15/3) εμφάνισε στο Twitter πάλι μια Βεβαίωση Κατ’ Εξαίρεση Τέλεσης Θρησκευτικής Τελετής. Ο κ. Γεωργιάδης έγραψε ότι: «Η βάπτιση στην οποία παρευρέθηκα χθες ως νονός, πραγματοποιήθηκε νομίμως κατόπιν αδείας που εξέδωσε στις 05/03/2021 η Πολιτική Προστασία όταν οι γονείς του παιδιού έκαναν την σχετική αίτηση. Αυτή είναι μία διαδικασία που ο καθένας μπορεί να ακολουθήσει αν έχει σοβαρούς λόγους.»

Τα ερωτήματα


Πέρα από εκείνο το «Αεροπαγίτου» που βγάζει μάτι, η βεβαίωση που εκ των υστέρων εμφάνισε ο υπουργός, προκάλεσε νέα ερωτήματα:
-Γιατί η βεβαίωση δεν είχε αριθμό πρωτοκόλλου;
-Μέσα από διαδικασία ένας πολίτης μπορεί να ζητήσει και να πάρει μια τέτοια ειδική άδεια;
-Γιατί στην καθημερινή ενημέρωση δεν είχε ποτέ γνωστοποιηθεί ότι υπάρχει τέτοια διαδικασία;
-Πόσοι άλλοι πολίτες έχουν πάρει ανάλογη ειδική άδεια;


Οι εξηγήσεις του κ. Γεωργίαδη έριξαν κι άλλο λάδι στην ιντερνετική φωτιά. Το #ειδικη_αδεια έγινε viral.


Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου


Τα πράγματα έγιναν χειρότερα για τον Άδωνι Γεωργιάδη μετά τη δήλωση του εκπροσώπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Ο μητροπολίτης Αθηναγόρας δήλωσε συγκεκριμένα:


«Στην ΚΥΑ που έχω στα χέρια μου και που ίσχυε μέχρι σήμερα, γιατί η καινούργια δεν έχει φτάσει ακόμη αλλά δεν έχει αλλάξει κάτι, επιτρέπονται μόνο οι γάμοι με 9 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και των κληρικών. Δεν αναφέρει η ΚΥΑ κάτι για βαφτίσεις, ή κηδείες. Από την Κυριακή μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα δεν επιτρέπονται έτσι και αλλιώς οι γάμοι, λόγω Σαρακοστής.»


Μιλώντας στο Mega, ο κ. Αθηναγόρας πρόσθεσε:


«Η ΚΥΑ δεν αναφέρεται στη βάφτιση, επομένως δεν μπορούμε να κάνουμε βάφτιση. Δεν γνωρίζω αν μπορεί να γίνει βάφτιση με ειδική άδεια. Δεν γράφει η ΚΥΑ ότι απαγορεύονται οι βαφτίσεις, αλλά από τα μυστήρια αναφέρεται μόνο στο γάμο.»


Τώρα αν δεν ξέρει η ίδια η Ιερά Σύνοδος για τις κατ’ εξαίρεση βαφτίσεις, καταλαβαίνετε…

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ