Μήπως να τελειώνει η φάρσα «ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρωθυπουργός»;

Σε άλλες εποχές, σε άλλη χώρα, σε άλλο σύμπαν, ίσως απλά γελάγαμε. Θα έκανε ο άνθρωπος την ολιγόμηνη θητεία του, θα τον αποχαιρετούσαμε με ευγνωμοσύνη για τις ξεκαρδιστικές στιγμές που μας χάρισε και η ζωή θα προχωρούσε. Σε άλλες εποχές δεν θα περνούσε ούτε έξω απ’ το Μαξίμου βέβαια, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Δεν ζούμε όμως σε άλλες εποχές, ούτε σε άλλη χώρα και αυτή η τραγική φάρσα θα πρέπει να τελειώνει.

Μήπως να τελειώνει η φάρσα «ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρωθυπουργός»;
ΠΡΟΒΟΛΗ

Δυστυχώς οι εποχές που ζούμε είναι γεμάτες στάχτη, δυστυχία και θάνατο.

Όχι. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει καμία μεταφυσική ιδιότητα. Δεν είναι γκαντέμης και δεν ευθύνεται για τις φυσικές καταστροφές και την υγειονομική πανδημία.

Ευθύνεται για την αντιμετώπισή και τη διαχείρισή τους.

Ευθύνεται που είδε τον θάνατο ως ευκαιρία να υπονομεύσει το ΕΣΥ μια ώρα αρχύτερα.

Ευθύνεται για τους χιλιάδες νεκρούς εκτός ΜΕΘ.

Ευθύνεται για τα χυδαία ψέματα επί δύο χρόνια και την εμμονή στην επικοινωνιακή του εικόνα, με φόντο νεκρούς και καταστροφές.

Ευθύνεται για τις "ανέμελες" βολτες και τα γλέντια - πρόκληση κατά τη διάρκεια του λοκντάουν, που ο κόσμος έστελνε sms για να πετάξει τα σκουπίδια στον απέναντι κάδο.

Ευθύνεται για την δημιουργία του αντιεμβολιαστικού κινήματος και την απουσία κυβερνητικού σχεδίου και πειθούς. Όπως κάθε κυβερνήτης σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου.

Ευθύνεται για τον διαχωρισμό και τον διχασμό που επιχειρεί σχετικά με τον εμβολιασμό. Έχοντας ακριβώς αυτό τον σκοπό. Να διχάσει και να αποκομίσει πολιτικό όφελος. Αυτός ο οποίος έχει την απόλυτη ευθύνη για την παρωδία της εκστρατείας εμβολιασμού.

Ευθύνεται για τις παλινωδίες της (εκκλησιαστικής) επιστημονικής Επιτροπής του υπουργείου Υγείας που και αυτές με τη σειρά τους δημιούργησαν χάος, αμηχανία και έλλειψη εμπιστοσύνης.

Ευθύνεται για τα νομοσχέδια - ντροπή, που "περασαν" αναίμακτα εν μέσω πανδημίας και την ακραία "παιδαγωγική" καταστολή εις βάρος κυρίως των νέων, που βασανίστηκαν και εξευτελιστηκαν από τα "σωματα ασφαλείας" του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ευθύνεται και για την στάχτη. Για την μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή στην ιστορία της χώρας.

Ευθύνεται γιατί την ώρα που φλεγόταν η χώρα, στο μυαλό που διαθέτει υπήρχε μόνο ο αριθμός 102. Μην μπορώντας να κατανοήσει το μέγεθος της καταστροφής και το πόσες χιλιάδες ζωές θα επηρεαστούν στο μέλλον.

Ευθύνεται για την σκύλευση των νεκρών στο Μάτι, που τους περιφέρει ως πολιτικό "λάφυρο", με παντελή έλλειψη ηθικών αναστολών.

Ευθύνεται που παρουσιάζει μια «εικονική κανονικότητα» την ώρα που και άλλες ζωές καταστρέφονται κάθε μέρα, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι που αδυνατεί να ανταπεξέλθει ακόμα και στις πληρωμές των λογαριασμών. Την ώρα που οι τιμές ΟΛΩΝ των αγαθών και των υπηρεσίών κοινής οφελείας αυξάνονται ραγδαία και δραματικά. 

Ευθύνεται για το γεγονός πως για δύο συνεχείς χρονιές στον "Δείκτη Δημοκρατίας" του Economist, η Ελλάδα κατατάσσεται στην τιμητική κατηγορία των "ελαττωματικών δημοκρατιών" (flawed democracies).

Ευθύνεται για τη δημιουργία ενός ενημερωτικού "παραπετάσματος", που όμοιό του έχουμε να δούμε από τα τέλη της δεκαετίας του '60. 

Ευθύνεται για δύο χρόνια προσβλητικής ανεπάρκειας που νομίζει ότι μπορεί να "μακιγιάρει" με τα εκατομμύρια που ξοδεύει για την κυβερνητική και προσωπική του προβολή.

Η διετία της διακυβέρνησης Μητσοτάκη, είναι για το περιβάλλον του πρωθυπουργού μια συνεχής, λυσσαλέα μάχη για την μετατροπή της εικόνας μιας καρικατούρας, σε άνθρωπο με στοιχειώδη κοινωνική συναίσθηση και ενσυναίσθηση (διαφωνώ κάθετα με τον όρο "κοινωνιοπαθής" και την ψυχιατρικοποίηση του δημόσιου λόγου).

Ο χθεσινός ανασχηματισμός απέδειξε για άλλη μια φορά πως τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον ενδιαφέρει η επικοινωνία και όχι η ουσία, ενώ την ίδια ώρα έχει μετατρέψει την άλλοτε μετριοπαθή συντηρητική παράταξη, σε κέντρο διαβιβάσεων της Βέρμαχτ.

Μήπως έχει έρθει η ώρα να τελειώνουμε με την φάρσα Μητσοτάκη και να πάμε παρακάτω;

Που;

Παρακάτω.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ