«Δεν τα έχουμε με τους απεργούς, το νομοσχέδιο είναι σφαγείο» - Πήγαν στον Πειραιά για μαλλί και βγήκαν κουρεμένα τα κανάλια (video)

Την απόγνωση και την απελπισία των ταξιδιωτών στο λιμάνι του Πειραιά, λόγω της απεργίας των ναυτεργατών πήγαν να καταγράψουν με συνεργεία ο ΣΚΑΙ, ο ΑΝΤ1, το STAR και άλλα φιλοκυβερνητικά Μέσα, μόνο που τα πράγματα δεν πήγαν ακριβώς όπως τα είχαν σχεδιάσει.

«Δεν τα έχουμε με τους απεργούς, το νομοσχέδιο είναι σφαγείο» - Πήγαν στον Πειραιά για μαλλί και βγήκαν κουρεμένα τα κανάλια (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο τηλεοπτικός σταθμός -ναυαρχίδα του κοινωνικού αυτοματισμού- όταν δεν κάνει σεξιστικά ρεπορτάζ με ταξιδιώτισσες που "τσακώνει" ο ρεπόρτερ Τσέλικας, προσπαθεί να συκοφαντήσει εργαζόμενους - σκλάβους στα καράβια των πλοιοκτητών. Ευτυχώς οι ζωντανές συνδέσεις, δεν είναι δημοσκοπήσεις (ή μήπως είναι;) και συμβαίνουν πολλά ατυχήματα, τα οποία προσπαθεί να "μαζέψει" ο Δημήτρης Οικονόμου, συνήθως "κόβοντας" στον αέρα τους πολίτες που δεν συμμερίζονται την άποψή του σταθμού για την υπέρκομψη κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Σήμερα (16/06) η κάμερα ΣΚΑΙ βρέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά με τον τίτλο του ρεπορτάζ να γράφει "Διαμαρτυρίες επιβατών για τις απεργίες στα πλοία", προσπαθόντας να εκμαιέυσει οργισμένες αντιδράσεις επιβατών.

Εκεί όμως βρέθηκε μπροστά σε μια έκπληξη καθώς μια επιβάτρια που μπορεί να ήταν εκνευρισμένη από την ταλαιπωρία αλλά του απάντησε: «Δεν τα βάζουμε με τους απεργούς, εργαζόμενοι είμαστε όλοι, και το νομοσχέδιο είναι σφαγείο». Μάταια προσπαθούσε να την κόψει από την πρώτη λέξη ο νεαρός ρεπόρτερ του σταθμού (μη βρει και κανένα μπελά ο άνθρωπος).

Όλα όμως τα κανάλια ήταν εκεί και πολλές αντιράσεις του κόσμου έδειξαν ότι υπάρχει ελπίδα, καθώς παρά την ταλαιπωρία τους, πολλοί επιβάτες απέδειξαν με δηλώσεις τους την αλληλεγγύη στους απεργούς κατακεραυνώνοντας ταυτόχρονα το εργασιακό έκτρωμα Χατζηδάκη.

«Εγώ ειλικρινά το καταλαβαίνω γιατί μία είμαστε, μία δεν είμαστε με τη δουλειά, τουλάχιστον στη γενιά μου και νομίζω ότι όλοι το καταλαβαίνουν αυτό. Δίκιο έχουν οι απεργοί, δεν είναι να είμαστε και απέναντι», δηλώνει νεαρή επιβάτρια.

«Να πάω στη μαγευτική Σαντορίνη, με τα "μαγευτικά" που γίνονται γύρω τριγύρω. Μας μειώνουνε τα πάντα, τους μισθούς, να δουλέυουμε σαν είλωτες δηλαδή. Καλά κάνουν και απεργούν», δηλώνει στην κάμερα, μια άλλη κυρία

«Μας είπαν ότι θα γίνει κανονικά το δρομολόγιο και είμαστε εδώ και περιμένουμε. Καλά κάνουν οι άνθρωποι και κάνουν την απεργία τους, εννοείται και μπράβο τους, είμαστε εδώ τόση ώρα και περιμένουμε», δηλώνει επιβάτρια, προφανώς ρίχνοντας την ευθύνη στην πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Δείτε βίντεο και αντιδράσεις από τους χρήστες του Twitter με τα διαχρονικα χασταγκ #skai_xeftiles και #μμε_ξεφτίλες να έχουν την τιμητική τους.:

https://publish.twitter.com/?query=https%3A%2F%2Ftwitter.com%2Ftap_paratiritis%2Fstatus%2F1405056520514117637&widget=Tweet
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ