Τα συνήθη ψέματα του Άδωνη Γεωργιάδη και το έγκλημα του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη (video)

Η ευκολία με την οποία λέει ψέματα ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ήταν πάντα παροιμιώδης. Κάτι που αποδείχθηκε και σε σημερινή του εμφάνιση στον ΣΚΑΙ όταν και διέψευσε τον ίδιο του τον εαυτό, ξεχνώντας το έγκλημα του Αγίου Δημητρίου (που ο ίδιος έχει παραδεχθεί) και λέγοντας πως η κυβέρνηση ποτέ δεν έχει αγνοήσει εισήγηση της επιτροπής επιστημόνων του υπουργείου Υγείας.

Τα συνήθη ψέματα του Άδωνη Γεωργιάδη και το έγκλημα του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Δεν υπάρχει καμία απόφαση που αφορά στην επίδραση επί της πανδημίας, που να έχει λάβει η κυβέρνηση χωρίς προηγούμενη εισήγηση της Επιτροπής. Καμία! Εμείς δεν είμαστε γιατροί. Εγώ δεν είμαι λοιμωξιολόγος και δεν λαμβάνω αποφάσεις επί του λοιμού χωρίς να ρωτήσω τους ειδικούς. Τελεία. Δεν θέλω αν μου πείτε τίποτα άλλο γι αυτό το θέμα».

Η παραπάνω δήλωση -και νουθεσία στους δημοσιογράφους- ανήκει στον Άδωνη Γεωργιάδη, όταν ρωτήθηκε σχετικά στην εκπομπή "Οι αταίριαστοι" του ΣΚΑΙ.

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις επί δηλώσεων από μέλη της επιτροπής που έλεγαν πως η Επιτροπή επιστημόνων ποτέ δεν εισηγήθηκε να βγουν οι μάσκες, σε αντίθεση με κυβερνητικά στελέχη που ισχυρίζονται πως η άρση του μέτρου της υποχρεωτικής μάσκας έγινε με τη σύμφωνη γνώμη της επιτροπής.

Όπως θα δείτε όμως και στο παρακάτω βίντεο χρήστη του Twitter, ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε παραδεχθεί πως η κυβέρνηση είχε αγνοήσει την εισήγηση των λοιμωξιολόγων όταν και «από σεβασμό στην παράδοση της πόλεως και την ορθοδοξία δεν κλείσαμε τότε την Θεσσαλονίκη πριν τον Άγιο Δημήτριο».

Μία απόφαση που όπως ο ίδιος επίσης παραδέχεται πως προκάλεσε έκρηξη κρουσμάτων (και φυσικά εκατοντάδων νεκρών).

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ