Σταυρούπολη - Καταγγελίες που σοκάρουν: «Φώναζαν "Χάιλ Χίτλερ" και ότι θα μας κάνουν σαπούνι» - «Νεοναζί πετούσαν μολότοφ και τα ΜΑΤ έριχναν χημικά σε γονείς και φοιτητές (video)

Σοκάρουν οι καταγγελίες κατοίκων, αυτοπτών μαρτύρων και φοιτητών στην Σταυρούπολη, σχετικά με την επίθεση νεοναζί μέσα από σχολείο, αλλά και την ανοχή της αστυνομίας.

Σταυρούπολη - Καταγγελίες που σοκάρουν: «Φώναζαν

«Δύο κουκουλοφόροι εδώ μαυροφορεμένοι προκαλούσαν ότι θα κάνουνε σαπούνι εδώ τον κόσμο, ότι θα λαδώσουνε θηλιές να μας κρεμάσουνε και χαιρετούσαν ναζιστικά, χάιλ Χίτλερ, δύο άτομα εκεί», δήλωσε στην κάμερα εμφανώς ταραγμένος κάτοικος της περιοχής της Σταυρούπολης πλησίον του ΕΠΑΛ.

«Όταν φύγαμε και βγήκαμε έξω, ομάδες κουκουλοφόρων με λοστούς, με ξύλα, με πέτρες, πετούσαν μολότοφ μέσα από το σχολείο και την ίδια ώρα οι άνδρες των ΜΑΤ ψεκάζανε τους εκπροσώπους των γονέων και των εκπαιδευτικών» καταγγέλλει γυναίκα αυτόπτης μάρτυρας.

«Οι φοιτητικοί σύλλογοι καταγγέλλουμε αυτή την απαράδεκτη στάση έξω από το 20 ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Οι φοιτητικοί σύλλογοι σε οργανωμένη κινητοποίηση, μοίραζαν ενημερωτικά υλικά προκειμένου να κοινοποιήσουν τις αποφάσεις τους για το απογευματινό συλλαλητήριο. Η στάση της αστυνομίας ήταν, την ίδια στιγμή που άφηνε 30 εξωσχολικούς να οργανώνονται σχεδιασμένα να πετάνε μολότοφ και πετρες, να πετάξει χημικά στους φοιτητές», περιέγραψε φοιτητής.

ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.