#Ιάσονας: Δίωξη στον οδηγό της Ντόρας Μπακογιάννη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας (video)

Aσκήθηκε, μετά από 6 περίπου μήνες, η ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας (πλημμέλημα) σε βάρος του αστυνομικού - οδηγού της Ντόρας Μπακογιάννη, ο οποίος φέρεται να ευθύνεται (όπως φαίνεται και σε όλα τα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει), για το τροχαίο δυστύχημα έξω από τη Βουλή, τον Μάρτιο του 2021, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 23χρονου Ιάσονα.

#Ιάσονας: Δίωξη στον οδηγό της Ντόρας Μπακογιάννη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Το ιστορικό... και ένα βίντεο

Θυμίζουμε πως ο 23χρονος Ιάσονας ανέβαινε με τη μηχανή του τη Βασιλίσσης Σοφίας στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας. Μπροστά και αριστερά της μηχανής του Ιάσονα, προς την ίδια κατεύθυνση κινούνταν ένα ταξί. Στο αντίθετο ρεύμα, το υπηρεσιακό όχημα με τον οδηγό ασφαλείας της Ντόρας Μπακογιάννη, έστριβε αριστερά (παρανόμως για οποιοδήποτε ΙΧ), ώστε να διασχίσει κάθετα την Βασιλίσσης Σοφίας και να εισέλθει στη Βουλή.
Ο οδηγός του ταξί σταμάτησε, όχι όμως και ο 23χρονος που ερχόταν από δίπλα του με αποτέλεσμα να συγκρουστεί σφοδρότατα με το πίσω μέρος του του υπηρεσιακού, κρατικού οχήματος. Σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες το φανάρι ήταν πράσινο.


#Τροχαίο_Βουλή: «Έτρεχε σαν σφαίρα ο Ιάσονας - ο οδηγός πέρασε προσεκτικά», ισχυρίζεται η Τατιάνα Στεφανίδου (video)


Αυτό όμως που προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά, είναι η φωνή που ακούγεται στο παρακάτω βίντεο, όπου κάποιος άνδρας περιγράφει το περιστατικό, βλέποντας το βίντεο από κάμερα ασφαλείας -πιθανον- της Βουλής μαζί με τουλάχιστον άλλη μία συνάδελφο του και σε ένα σημείο ακούγεται να της λέει: «κοιταξε, τώρα κοίταξε, θα σταματήσει το ταξί να τον κάνει να περάσει και ο άλλος θα ‘ρθεί από μέσα. Εδώ κοίτα. Εδώ κοίταξε, κανένας δικός μας δεν εμπλέκεται».

Όπως είχαμε αναρωτηθεί και στο ρεπορτάζ του περασμένου Μαρτίου:

Τι ακριβώς εννοεί με το «κανένας δικός μας δεν εμπλέκεται; Ρίχνει την ευθύνη στον Ιάσονα που πέρασε με πράσινο και πιθανόν να μην είχε καν ορατότητα;

Γιατί το βίντεο δεν δείχνει τι ακολούθησε και για ποιο λόγο το υπηρεσιακό όχημα φέρεται να μην παρέμεινε στον τόπο του δυστυχήματος αλλά να μπαίνει μέσα στη βουλή;

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ