Επιτροπή λογοκρισίας από Πλεύρη - Μαρκόπουλο: Γιατί έπαιξε τον "Κουκουλοφόρο" ο Γραμμένος στην ΕΡΤ; (video)

Εποχές επταετίας -σε κοινοβουλευτικό ευτυχώς επίπεδο- αναβίωσαν σήμερα οι Θάνος Πλεύρης και Δημήτρης Μαρκόπουλος. Οι δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, σε ερώτησή τους προς τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό, ζητούν έλεγχο περιεχομένου για το τραγούδι «Κουκουλοφόρος» του Σπύρου Γραμμένου που ερμηνεύθηκε από τον ταλαντούχο τραγουδοποιό στην ΕΡΤ. 

Επιτροπή λογοκρισίας από Πλεύρη - Μαρκόπουλο: Γιατί έπαιξε τον
ΠΡΟΒΟΛΗ

Μάλιστα οι βουλευτές της ΝΔ, δεν διστάζουν να διασυνδέσουν την ζωντανή ερμηνεία του τραγουδιού στην εκπομπή "Φλερτ" της ΕΡΤ (το οποίο μάλιστα ζητήθηκε ως παραγγελία προς τον Σπύρο Γραμμένο από την αρχισυντάκτρια της εκπομπής), με την έρευνα για τον εμπρησμό της Μαρφίν το 2010.

Όπως αναφέρουν στην ερώτηση που κατέθεσαν, την ώρα που ανοίγει και πάλι ο φάκελος για την τραγωδία της MARFIN λόγω νέων στοιχείων, «στην εκπομπή «φλερτ» της ΕΡΤ στις 12-4-2021 παρουσιάστηκε τραγουδιστής που με προκλητικό τρόπο και από το βήμα της δημόσιας τηλεόρασης που τροφοδοτείται από τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών ερμήνευσε, κατόπιν επιθυμίας της αρχισυντάκτριας της εκπομπής, τραγούδι με το οποίο εξυμνούσε και εξωράϊζε την δράση αυτουργών παραβατικών πράξεων παρόμοιων με αυτές που οδήγησαν στον εμπρησμό και την δολοφονική επίθεση στη Μαρφίν, στέλνοντας λάθος μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση».

Στην ερώτησή τους οι δυο βουλευτές της ΝΔ, παραθέτουν τους στίχους του τραγουδιού, συνεχίζοντας καταγγέλουν τους συντελεστές της εκπομπής, αναφέροντας: «Σα να μην έφτανε αυτό, με την στάση τους και την συμπεριφορά τους, η παρουσιάστρια και οι συμπαρουσιαστές της εκπομπής, συμμετείχαν στην προσβλητική αυτή ενέργεια, επαναλαμβάνοντας κατα διαστήματα τους παραπάνω στίχους»

Δημοσιεύτηκε από Facebook App στις Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015

Δείτε το απόσπασμα που προκάλεσε την προτροπή για λογοκρισία καλλιτεχνικού έργου από τους βουλευτές της ΝΔ. Μάλιστα ο Θάνος Πλεύρης είναι και μέλος της κυβέρνησης ως αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. 

Το 2020mag.gr αφιερώνει στους βουλευτές της ΝΔ, το παρακάτω τραγούδι, σε μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη και στίχους του Κώστα Τριπολίτη. Ερμηνεύουν οι Γιώργος Ζαμπέτας και Βίκυ Μόσχολιού.

Επίσης, να τους ενημερώσουμε, πως τις εποχές που νοσταλγούν, δεν πρόκειται να τις ζήσει ξανα αυτή η χώρα.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ