Ακροδεξιά με ποινικό μητρώο καλεσμένη της Προέδρου της Δημοκρατίας (εικόνες)

Μπορει η προχθεσινή «γιορτή της Δημοκρατίας» να μην είχε χώρο για τον 37χρονο διασώστη, Ιάσονα Αποστολόπουλο, αλλά το "Πατρις-Θρησκεία-Οικογένεια", εκπροσωπήθηκε με πλήθος κόσμου.

Ακροδεξιά με ποινικό μητρώο καλεσμένη της Προέδρου της Δημοκρατίας (εικόνες)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Φωτεινής Λαμπρίδη στο tvxs.gr, μία από τις καλεσμένες της προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου στη γιορτή για την επέτειο της αποκατάστασης της δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, ήταν ακροδεξιά με βεβαρημένο ποινικό μητρώο, η οποία είχε καταδικαστεί στο παρελθόν σε φυλάκιση 18 μηνών.

Όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ του tvxs.gr, πρόκειται για την Φανή Μπαχαρίδου, πρόεδρο του συλλόγου γυναικών Ν. Βύσσας Έβρου, η οποία, έχει καταδικαστεί τελεσίδικα, σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και πρόστιμο 1000 ευρώ για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας και οικονομική συναλλαγή με υποψήφιο δήμαρχο, προκειμένου να τον στηρίξει στο δεύτερο γύρο. Η υπόθεση εκδόθηκε από το Εφετείο Θράκης στις 7 Νοεμβρίου του 2013, ενώ η ποινή επιβλήθηκε με τριετή αναστολή. 

Το αδίκημα αφορούσε στις δημοτικές εκλογές του 2006 για τον δήμο Βύσσας Εβρου, όταν η Φ. Μπαχαρίδου ήταν επικεφαλής συνδυασμού που στήριξε η ΝΔ, αλλά αποκλείστηκε από τον δεύτερο γύρο. 

Η συμφωνία -που επέφερε την καταδίκη- προέβλεπε ότι θα υποστήριζε στον δεύτερο γύρο τον υποψήφιο δήμαρχο του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Σιανκούρη και είχε συμφωνηθεί ως «αντάλλαγμα» η τοποθέτηση της κ. Μπαχαρίδου σε διοικητικές θέσεις επιχειρήσεων του δήμου, όπως και αποδείχθηκε πως έγινε. Την ίδια ώρα, είχαν εκδοθεί και τέσσερις συναλλαγματικές, συνολικού ύψους 150 χιλιάδων ευρώ, ως "εγγύηση" ότι ο κ. Σιανκούρης  θα τηρούσε τη συμφωνία. 

Όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ του tvxs.gr, στην πορεία οι δύο πλευρές ήρθαν σε σύγκρουση και η συμφωνία αποκαλύφθηκε όταν η κ. Μπαχαρίδου "έσπασε" τις συναλλαγματικές για να τις εισπράξει, επειδή δεν τη διατήρησε ο δήμαρχος στα αξιώματα για όλη την τετραετία. Ο κ. Σιανκούρης επιβεβαίωσε δημοσίως την παράνομη συμφωνία και καταδικάστηκε επίσης με την ίδια ποινή. Στον τρίτο κατηγορούμενο, που είχε παίξει ρόλο μεσάζοντα στη συμφωνία,  επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για ένα χρόνο και χρηματική ποινή 600 ευρώ.

Μετά την εκλογή Σαμαρά στην προεδρία της ΝΔ, η κ.Μπαχαρίδου, εναντίον της οποίας είχε ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη, είχε αναλάβει Τομεάρχης Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων

Παρακάτω η ανάρτησή της κ. Φανής Μπαχαρίδου, από την δεξίωση όπου και αναφέρεται στα δώρα που έκανε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, συνοδευόμενη από τις απαραίτητες φωτογραφίες που δείχνουν πως όντως η κ. Σακελλαροπούλου, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αξίζει να σημειωθεί πως η Φανή Μπαχαρίδου είχε πρωτοστατήσει στις κινητοποιήσεις εναντίον της εγκατάστασης προσφυγικής δομής στην περιοχή της. Είναι χαρακτηριστικό πως στις αντιδράσεις αυτές κυριαρχούσαν συνθήματα μίσους, ενώ το κεντρικό πανό έγραφε «Ναι στην επέκταση του φράκτη, όχι σε νέα δομή».

Θα είναι πολύ χρήσιμο να μάθουμε ποια ήταν τα κριτήρια με τα οποία η Φανή Μπαχαρίδου προσκλήθηκε στην εκδήλωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και μάλιστα είχε και απευθείας επαφή και συνομιλία με την ΠτΔ.

Σύμφωνα πάντως με το "Πρώτο Θέμα": «έφτιαχνε μάσκες και τις διένειμε στους υγειονομικούς της περιοχής και στα σώματα ασφαλείας το 2020 που έγινε η απόπειρα εισβολής χιλιάδων λαθρομεταναστών στον Έβρο».

Ενδιαφέρον.

 

* Πηγη: tvxs.gr

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ