Οικονόμου για τις πλημμύρες στην Ευβοια: «Με τον Θεό δεν μπορεί να τα βάλει κανείς» (video)
Το 2021, κυβερνητικός εκπρόσωπος κοσμικής Δυτικής χώρας, επικαλείται σε επίσημη ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους πως «με τον Θεό δεν μπορεί να τα βάλει κανείς».


«Φροντίζουμε να λαμβάνουμε τα μέτρα μας και αντιμετωπίζουμε τα δομικά προβλήματα πιο γρήγορα από ό,τι το παρελθόν. Με τον Θεό δεν μπορεί να τα βάλει κανείς δυστυχώς. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα φυσικά φαινόμενα», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις καταστροφικές πλημμύρες στην Εύβοια.
Επιπρόσθετα και σχεδόν υιοθετόντας την προκλητική δήλωση του υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, ο κ. Οικονόμου είπε πως στην Εύβοια σχεδόν πάντα σημειώνονται πλημμύρες και έκανε λόγο για δομικά προβλήματα.
Οικονόμου: Έχουμε κάνει τα προβλεπόμενα, το σχέδιο μας εκπονείται, τα έχουμε κάνει όλα τέλεια αλλά με το Θεό δεν μπορούμε να τα βάλουμε δυστυχώς.
— Εντεκαδάτος (@entekadatos_8) October 11, 2021
ΕΙΠΕ Ο ΤΕΝΕΚΕΣ#τι_ψηφισατε_ρε_μαλακες #μητσοτακη_παραιτησου #Μητσοτακη_ξερεις_εσυ https://t.co/Mo2J8ppo2z
Θα πρέπει να ανατρέξουμε πολλές δεκαετίες πίσω για να βρούμε ανάλογη δήλωση κυβερνητικού εκπροσώπου που να αποδίδει "ατομική ευθύνη" στο Θεό.
Ίσως και σε άλλη χώρα, με θεοκρατικό καθεστώς.