Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου: Είμαστε σοκαρισμένοι με το επίπεδο της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα

Η μεγαλύτερη και παλαιότερη Δημοσιογραφική Ένωση παγκοσμίως, το IPI, (Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου), δηλώνει σε ανακοίνωσή του σοκαρισμένο για τη συμπεριφορά των ελληνικών ΜΜΕ και της κυβέρνησης απέναντι στην ολλανδή δημοσιοράφο, Ingeborg Beugel, η οποία δέχεται συμβουλές να αναχωρήσει για την Ολλανδία, μετά τις επιθέσεις που δέχθηκε.

Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου: Είμαστε σοκαρισμένοι με το επίπεδο της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Η δημοσιογράφος είχε στοχοποιηθεί σε μια κακόβουλη εκστρατεία συκοφαντικής δυσφήμισης και χαρακτηρίστηκε πράκτορας τουρκικής προπαγάνδας μετά την ερώτησή της στον έλληνα Πρωθυπουργό (...) Η Beugel απειλήθηκε τόσο πολύ που επέστρεψε στην Ολλανδία μετά από συμβουλές του Υπουργείου Εξωτερικών και την πρεσβεία της Ολλανδίας. Αυτή η επαίσχυντη και συντονισμένη απόπειρα απαξίωσης του έργου της εγείρει ακόμη πιο ανησυχητικά ερωτήματα για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα», αναφέρει, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του το IPI.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του IPI:

«Στο IPI είμαστε σοκαρισμένοι με το γεγονός πως η ολλανδή δημοσιογράφος, Ingeborg Beugel, αναγκάζεται να φύγει από την Ελλάδα μετά από απειλές, προσβολές, ακόμη και σωματική επίθεση.

Η δημοσιογράφος είχε στοχοποιηθεί σε μια κακόβουλη εκστρατεία συκοφαντικής δυσφήμισης και χαρακτηρίστηκε πράκτορας τουρκικής προπαγάνδας μετά την ερώτησή της στον έλληνα Πρωθυπουργό σχετικά με τις παράνομες επαναπροωθήσεις (στο Αιγαίο).

Η Beugel απειλήθηκε τόσο πολύ που επέστρεψε στην Ολλανδία μετά από συμβουλές του Υπουργείου Εξωτερικών και την πρεσβεία της Ολλανδίας. Αυτή η επαίσχυντη και συντονισμένη απόπειρα απαξίωσης του έργου της εγείρει ακόμη πιο ανησυχητικά ερωτήματα για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα.

Είναι απαράδεκτο όσοι εκπληρώνουν τον ρόλο του θεματοφύλακα και θέτουν ευθείες ερωτήσεις σε αυτούς που βρίσκονται στην εξουσία, να αντιμετωπίζουν με τέτοιο ακραίο εκφοβισμό.

Η IPI στηρίζει και εκφράζει την αλληλεγγύη της στην Ingeborg Beugel και θα κινήσει διαδικασίες για να προσφέρει πρακτική βοήθεια μέσω του @MediaFreedomEU»

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ