Προεκλογικό «δωράκι» από Πλεύρη: Σβήνονται τα πρόστιμα σε πολίτες άνω των 60, που δεν έκαναν πέρσι το εμβόλιο

Πέρσι τους «κολλούσε στον τοίχο», φέτος τους καλοπιάνει!

Προεκλογικό «δωράκι» από Πλεύρη: Σβήνονται τα πρόστιμα σε πολίτες άνω των 60, που δεν έκαναν πέρσι το εμβόλιο
ΠΡΟΒΟΛΗ

Όλοι μας θυμόμαστε τη σκληρή κόντρα που είχε αναπτύξει η κυβέρνηση, την περσινή χρονιά, με τους ανθρώπους που δεν είχαν αποφασίσει να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Από την «Πανδημία Ανεμβολίαστων» του Κυριάκου Μητσοτάκη, ως και το μη αποτελεσματικό μέτρο του προστίμου των 100 ευρώ που επιβλήθηκε σε όσους συμπολίτες μας, άνω των 60, δεν αποφάσισαν να εμβολιαστούν.

Να θυμίσουμε ότι όλα τα παραπάνω, συνέβησαν στην ίδια εποχή που εκατοντάδες συμπολίτες μας, καθημερινά, σε περίπτωση που κολλούσαν COVID, κινδύνευαν να πεθάνουν λόγω της έλλειψης ΜΕΘ και βασικής ιατρικής φροντίδας:

Εφιάλτης στο ΕΣΥ: 122 άνθρωποι διασωληνωμένοι πρόχειρα εκτός ΜΕΘ

Κυβέρνηση πολιτικών δολοφόνων - Μελέτη Λύτρα: «Η έλλειψη ΜΕΘ απέβη μοιραία για το 97,7% των διασωληνωμένων εκτός αυτών»

Μέσα στον πανικό που επικρατούσε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και τις τρομερές ελλείψεις που είχε, εξαιτίας της αδράνειας της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας, υπήρξαν αρκετοί ηλικιωμένοι άνθρωποι που κλήθηκαν να πληρώσουν μερικά 100άρια επειδή δεν έκαναν το εμβόλιο.

Βέβαια, από ό,τι φαίνεται, οι συγκεκριμένοι πολίτες δεν θα χρειάζεται να αγχώνονται για το παραπάνω μέτρο καθώς, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, το συγκεκριμένο πρόστιμο θα σβηστεί, εφόσον εμβολιάστηκαν.

Μπορεί ο υπουργός να κατάλαβε ότι το συγκεκριμένο μέτρο δεν βοήθησε πουθενά στην αντιμετώπιση της πανδημίας; Ίσως...

Πάντως το timing δεν βοηθάει την παραπάνω θεωρία, καθώς απ' ό,τι φαίνεται σιγά σιγά μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο και καλό θα ήταν πολίτες που πέρσι τους «στήσαμε στον τοίχο», κάπως να τους φέρουμε προς το μέρος μας.

Μένει να δούμε αν θα γίνει κάτι παρόμοιο και με τους πολίτες που δέχθηκαν πρόστιμα παράνομων μετακινήσεων...

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ