Εύα Καϊλή: Από υπέρμαχος του Λοβέρδου και «Δούρειος Ίππος» του Μητσοτάκη, στη φυλακή για υπεξαίρεση χρημάτων

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις αναφορικά με τη σύλληψη της πρώην (πλέον) ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Εύας Καϊλή, για υπεξαίρεση χρημάτων στην υπόθεση διαφθοράς του Ευρωκοινοβουλίου από το Κατάρ.

Εύα Καϊλή: Από υπέρμαχος του Λοβέρδου και «Δούρειος Ίππος» του Μητσοτάκη, στη φυλακή για υπεξαίρεση χρημάτων
ΠΡΟΒΟΛΗ

Με το που μαθεύτηκαν τα νέα, η διαγραφή της Εύας Καϊλή από το ΠΑΣΟΚ ήταν άμεση, με τον πρόεδρο του κόμματος, Νίκο Ανδρουλάκη, να δηλώνει ότι η ίδια λειτουργούσε σαν Δούρειος Ίππος της ΝΔ.

Μάλιστα, για να φτάσει στο σημείο ο πρόεδρος της «πράσινης» παράταξης να κάνει μια τέτοια δήλωση, είχαν προηγηθεί ήδη αρκετά. Από την ανοιχτή στήριξή της στον Ανδρέα Λοβέρδο στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ πριν από ένα περίπου χρόνο, ως και τις «πλάτες» που έκανε στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην υπόθεση των υποκλοπών με μια δήλωση του τύπου «συμβαίνουν αυτά»

Φυσικά, όλα πλέον βγάζουν νόημα, καθώς πριν αποκαλυφθεί το τεράστιο αυτό σκάνδαλο με την υπόθεση διαφθοράς αξιωματούχων του Ευρωκοινοβουλίου από το Κατάρ, η ίδια η Εύα Καϊλή είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και αρνητικών σχολίων όταν από το βήμα της Ευρωβουλής είχε αναφέρει ότι το Κατάρ είναι πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα, την ίδια ώρα που η διοργανώτρια χώρα του Μουντιάλ «κουβαλάει» χιλιάδες νεκρούς εργάτες στην πλάτη της.

Οι αποκαλύψεις πάντως δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς και ο σύζυγος της ευρωβουλευτή συνελήφθη για το ίδιο σκάνδαλο, ενώ ρεπορτάζ από τον διεθνή Τύπο ανέφεραν ότι ακόμα και ο πατέρας της πιάστηκε «στα πράσα» από την Αστυνομία με 600.000 ευρώ σε σακούλες να προσπαθεί να διαφύγει. 

Οι εξελίξεις που έρχονται, αναμένονται ραγδαίες.


Διαβάστε σχετικά: Προσήχθη η Εύα Καϊλή για υπόθεση διαφθοράς από τις βελγικές αρχές - Η ανακοίνωση διαγραφής της από το ΠΑΣΟΚ

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ