Μαθητές στο έλεος τσαρλατάνων και σκοταδιστών - Τι συμβαίνει επιτέλους στο υπουργείο Παιδείας (video)

Το Υπουργέιο Παιδείας, εγκρίνει "εκπαιδευτικά προγράμματα" ιδιωτικής εταιρίας, ιδιοκτησίας υπουργού της κυβέρνησης. Αυτό από μόνο του, θα ήταν αιτία παραίτησης, κυβερνητικής κρίσης -και περαιτέρω έρευνας- σε οποιαδήποτε χώρα με στοιχειώδη λειτουργικότητα και επαρκή ενημέρωσης των πολιτών.

 

Μαθητές στο έλεος τσαρλατάνων και σκοταδιστών - Τι συμβαίνει επιτέλους στο υπουργείο Παιδείας (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε –στα social media φυσικα- μέσα σε μια εβδομάδα, πρώτα με τα βίντεο για την «Προγεννητική Αγωγή», που προορίζονταν για μαθητές γυμνασίου και από προχθές με την έγκριση προγραμμάτων της «Ελληνικής Αγωγής» του Άδωνη Γεωργιάδη, έχει αρχίσει ήδη η γνωστή "διαχείριση κρίσης" από το υπουργείο Παιδείας και το Μαξίμου.

Με το μοναδικό τρόπο που αντιμετωπίζουν τις πολιτικές ευθύνες, πάνω από 2,5 χρόνια τώρα.

Να τις ρίξουν αλλού.


 Ο Άδωνης Γεωργιάδης σε μάθημα της "Ελληνικής Αγωγής": «Οι Έλληνες δεν είναι έντιμοι όπως οι Γερμανοί» (video)

Φυσικά και είναι προφανές πως η έγκριση "εκπαιδευτικών" προγραμμάτων, που δεν θα γίνονταν δεκτά ούτε σε βυζαντινό λύκειο του 13ου αιώνα, έχουν την σφραγίδα της Νίκης Κεραμέως.

Φυσικά και αυτή η σοκαριστική οπισθοδρόμηση σχετίζεται με τον "εξοστρακισμό" των κοινωνικών επιστημών και της καλλιτεχνικής παιδείας από τα λύκεια,

Φυσικά και τα βίντεο "Προγεννητικής Αγωγής" για μαθητές γυμνασίου που εγκρίνονται από το υπουργείο Παιδείας, είναι η φυσική συνέχεια των "Συνεδρίων Γονιμότητας".

Φυσικά και έχουν φροντίσει, η παραθρησκευτική και ψευδο-αρχαιολατρική "αριστεία" να αρχίζει από τα νηπιαγωγεία.

Και όλα αυτά, όχι μόνο χωρίς να ενισχύουν τη δημόσια Παιδεία με υλικοτεχνική υποδομή και προσλήψεις εκπαιδευτικών, αλλά αυξάνοντας τον αριθμό των μαθητών ανα τάξη, εν μέσω πανδημίας και ζητώντας, σαν ουδέτεροι παρατηρητές, την αυτοαξιολόγηση σχολικών μονάδων. 


Έρευνα 2020mag.gr: Το "Συνέδριο Γονιμότητας" ήταν ακριβώς αυτό που νομίζαμε και ακόμα παραπάνω 

Νηπιαγωγός στο 2020mag.gr: «Αυτά που γίνονται στην Παιδεία θυμίζουν άλλες εποχές – Το υπουργείο μας απειλεί»

Η αντίδραση του υπουργείου Παιδείας στα σκάνδαλα της «Προγεννητικής Αγωγής» και της «Ελληνικής Αγωγής», είναι σαν τις ΕΔΕ της ΕΛ.ΑΣ.

Αν την πληρώσουν κάποιοι, αυτοί θα είναι υπάλληλοι και γενικοί γραμματείς του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, έκρινε ότι αυτό το πρόγραμμα ήταν παιδαγωγικά κατάλληλο. Τι σημασία έχουν άλλα κριτήρια αν αυτό το πρόγραμμα ωφελήσει τα παιδιά μας

Όπως διαβάζουμε σε σημερινό ρεπορτάζ της Μάρνυς Παπαματθαίου στο ΒΗΜΑ, χαρακτηριστική της κατάστασης είναι η δήλωση της Αναστασίας Γκίκα, γενικής γραμματέως στο υπουργείο Παιδείας, κατά την περίοδο έγκρισης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της ιδιωτικής εταιρείας του υπουργού Ανάπτυξης.

«Πως μπορούμε να αμφισβητήσουμε εμείς την κρίση των ειδικών; Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, έκρινε ότι αυτό το πρόγραμμα ήταν παιδαγωγικά κατάλληλο. Τι σημασία έχουν άλλα κριτήρια αν αυτό το πρόγραμμα ωφελήσει τα παιδιά μας… Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένα ηθικό πρόβλημα. Ο άνθρωπος πριν γίνει υπουργός είχε και μια δουλειά και ένα επάγγελμα», τονίζει η κ. Γκίκα για τον Άδωνη Γεωργιάδη και τα προγράμματα της «Ελληνικής Αγωγής» που εγκρίθηκαν.

Στο ίδιο ρεποράζ, ο σημερινός γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης (στην περίοδο κατά την οποία εγκρίθηκε το δεύτερο πρόγραμμα) όταν ακούει το δημοσιογραφικό ερώτημα απαντάει ακαριαία: «Συγνώμη, έχω μια τηλεδιάσκεψη, δεν μπορώ να απαντήσω τώρα».

Σχετικά με τα "εκπαιδευτικά" προγράμματα της «Ελληνικής Αγωγής» του Άδωνη Γεωργιάδη, η ηγεσία του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, ανακοίνωσε ότι «το εν λόγω εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο υποβλήθηκε στο πλαίσιο προαιρετικών δράσεων εκτός σχολικού ωρολογίου προγράμματος, απευθύνεται σε μαθητές/ιες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και αφορά στην επαφή των παιδιών, μέσω δημιουργικών δραστηριοτήτων, με περιόδους της αρχαίας ελληνικής ιστορίας και προϊστορίας, με ιστορίες των ηρώων της μυθολογίας, με τη γνωριμία τους με τη μουσική στην αρχαία Ελλάδα και με τα παιχνίδια που έπαιζαν τα παιδιά στην αρχαιότητα, με τα έθιμα και τις γιορτές που διοργάνωναν οι αρχαίοι, καθώς και με τη σημασία που είχε για τους αρχαίους Έλληνες η φροντίδα της άσκησης του σώματος και οι αθλητικοί αγώνες, όπως: "Ναυμαχία της Σαλαμίνος", "Ο Δίσκος της Φαιστού: Ένα κρυμμένο μυστικό", "Οδυσσεύς, ο πολυμήχανος ήρωας", "Θησεύς, ο βασιλεύς των Αθηνών", "Η Αργοναυτική εκστρατεία", "Μυθοταξιδεύουμε μετά μουσικής", "Παίζωμεν παιδιάν;", "Ανθεστήρια" και "Ειρεσιώνη", "Αγών-Αθλητισμός", "Το σώμα"».

Ειλικρινά τώρα, θα εμπιστευόσασταν τα παιδιά σας στον Άδωνη Γεωργιάδη, την Ευγενία Μανωλίδου και τη Νίκη Κεραμέως;

 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ