Κυβέρνηση greek parody

Όταν ήμουν στο δημοτικό ένα από τα ιντερνετικά trends της εποχής ήταν τα greek parody βίντεο. “Troy Greek Parody”, “Harry Potter Greek Parody” και τα λοιπά. Ήταν σκηνές από γνωστές ταινίες αλλά είχαν ένα voice over από πάνω τελείως γελοίο και αστείο καθιστώντας την σκηνή που σκοτώνει ας πούμε ο Αχιλλέας τον Έκτορα, παρωδία. Κάτι τέτοιο μου θυμίζει τελευταία (περίπου 3 χρόνια τώρα) η επιτελική κυβέρνηση του Μητσοτάκη.

Κυβέρνηση greek parody
ΠΡΟΒΟΛΗ

Αρχικά, είχαμε τον χιονιά, ο οποίος προκάλεσε ένα απέραντο χάος στη χώρα αλλά και ένα ξεγύμνωμα πολλών εννοιών που συνηθίζουν να αγαπούν οι φιλελεύθεροι.

Από πού να αρχίσει και πού να τελειώσει κανείς.

Καταρχάς, ο υπέροχος ιδιωτικός τομέας και συγκεκριμένα η εταιρεία που εκμεταλλεύεται την Αττική Οδό, ανταποκρίθηκε εξαιρετικά στην πρόκληση του χιονιού.

Χρειάστηκαν μόνο: σχεδόν μια ολόκληρη μέρα και η συμβολή του στρατού για να απεγκλωβιστεί ο κόσμος από τον πιο σύγχρονο αυτοκινητόδρομο της χώρας, που δόξα τω Θεώ, γλίτωσε από το δημόσιο και τις παθογένειές του.

Αλλά για να είμαστε δίκαιοι, δεν ήταν μόνο η Αττική Οδός που αντιμετώπισε προβλήματα.

Προβλήματα αντιμετώπισε κάθε μέρος που περίμενε βοήθεια από την κεντρική εξουσία, την Πολιτική Προστασία και την Περιφέρεια.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Δημάρχου Γλυφάδας, κ. Παπανικολάου (σημειωτέον, είναι της ΝΔ) που αποτυπώνει την μοναξιά των δήμων: «Αγοράσαμε 75 τόνους αλάτι από το Μεσολόγγι και έχουμε κάνει και νέα παραγγελία. Από την Περιφέρεια μας έδωσαν 3,5 τόνους κι όταν ζητήσαμε κι άλλο μας είπαν πως δεν υπάρχει», ενώ τα εκχιονιστικά που κράτησαν ανοιχτούς τους δρόμους του Δήμου έχουν ενοικιαστεί από την Β. Ελλάδα.

Επίσης, πάρα πολύς κόσμος έμεινε για μια και δύο και τρεις μέρες χωρίς ρεύμα ενώ άλλοι εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους με ή χωρίς ρεύμα επειδή το χιόνι δεν καθαρίστηκε ποτέ. Και αυτό δε συνέβη σε κάνα χωριό με υψόμετρο 1000 μέτρα. Συνέβη στην Αγία Παρασκευή, στην Παλλήνη, στο Χαλάνδρι.

Πώς, όμως, να περιμένουμε να καθαριστούν οι δρόμοι στις γειτονιές όταν τα νοσοκομεία εν μέσω πανδημίας μένουν στο έλεος του καιρού.

Σύμφωνα με την Ματίνα Παγώνη, υπήρξαν γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό που έκανε 2 και 3 συνεχόμενες βάρδιες.

Τα νοσοκομεία εξαιτίας του χιονιού δεν ήταν εύκολα προσβάσιμα και δεν υπήρξε κανένα σχέδιο επ αυτού. Λες και ο κόσμος δεν παθαίνει εμφράγματα ή άλλα επείγοντα όταν έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα, μέσα σ αυτό το πανηγύρι, κηρύχθηκαν αργίες, αφού πλέον η κατάσταση ήταν μη διαχειρίσιμη. Όλα αυτά για να μπορέσει ο κύριος Χρήστος Στυλιανίδης να μας πει πως η χώρα έμεινε λειτουργική. Μάλλον εννοεί την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κύπρο.


Με τόση «ατομική ευθύνη» κυβερνάμε και μόνοι μας


Την ίδια στιγμή, στήθηκε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι για να βρεθεί ο υπεύθυνος της κατάστασης που προφανώς δεν θα ήταν ο πρωθυπουργός για να βρεθεί ο υπεύθυνος της κατάστασης που προφανώς δεν θα ήταν ο πρωθυπουργός.

Άλλωστε έχω γράψει και σε παλαιότερο κείμενο πως το επιτελικό κράτος είναι ένας τρόπος ώστε ο πρωθυπουργός ταυτόχρονα να ελέγχει τα πάντα αλλά να μην λογοδοτεί για τίποτα.

Ο κλήρος αυτή τη φορά έκατσε στον Πατούλη.

Πολιτικοί και –φιλοκυβερνητικοί- δημοσιογράφοι έσπευσαν να στείλουν τον περιφερειάρχη «στο απόσπασμα».

Χαρακτηριστικά, ο γνωστός για τις απόψεις του Θανάσης Μαυρίδης επέρριψε, όχι σε ένα αλλά σε δύο άρθρα, ευθύνες στον Πατούλη. «Θα λέγαμε ότι σε πολλές περιπτώσεις, όπως αυτή της Αττικής Οδού, ο ιδιωτικός τομέας συναγωνίζεται τον δημόσιο (στην προκειμένη την Περιφέρεια Αττικής) στο ποιος θα κάνει τα περισσότερα λάθη» και «η Περιφέρεια Αττικής την «πάτησε» επειδή τα μηχανήματά της εγκλωβίστηκαν στο Καπανδρίτι. Ο κύριος Περιφερειάρχης φρόντισε να έχουμε πανάκριβα εκχιονιστικά (και πολύ σωστά), αλλά αυτά εγκλωβίστηκαν στο… Καπανδρίτι», έγραψε ο κ. Μαυρίδης, κλείνοντας με την εξαιρετική θέση πως χρειάζεται λιγότερη αποκέντρωση και περισσότερο επιτελικό κράτος («Το δεύτερο είναι ότι η πολλή αποκέντρωση βλάπτει σοβαρά το δημόσιο συμφέρον. Με δεδομένες τις συνθήκες που επικρατούν σε αυτή τη χώρα χρειάζονται δομές επιτελικού κράτους για όλα. Καλώς ή κακώς…»).

Αυτό δηλαδή που είπαμε παραπάνω. Περισσότερη εξουσία λιγότερες ευθύνες για τον Μητσοτάκη.


Κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Η Κατεχάκη και η Μαραθώνος δεν είναι δρόμοι στην ευθύνη του κράτους» (video)


Αλλά εντάξει, τι θα ήταν η Νέα Δημοκρατία αν κάποιος δεν έκανε μια δήλωση που θα διεκδικούσε το χρυσό βατόμουρο της χρονιάς.

Η βουλεύτρια Τρικάλων της ΝΔ, Κατερίνα Παπακώστα, λοιπόν, πρότεινε πρόστιμα στους οδηγούς που βγήκαν τη Δευτέρα χωρίς αλυσίδες στην Αττική Οδό..

Συμφώνω, προτείνω με τη σειρά μου πρόστιμα σε συγγενείς θυμάτων ναυαγίων που δεν ξέρουν κολύμπι. Τσάμπα χρήματα αυτές οι αποζημιώσεις τη στιγμή που υπάρχουν άλλα φλέγοντα ζητήματα. Πρέπει να προσληφθούν αστυνομικοί, παπάδες και να φτιαχτεί μια νέα «λίστα Πέτσα» γιατί πολύς καιρός πέρασε από την τελευταία.

Η τελευταία επιβεβαίωση που ζητούσα για να σιγουρευτώ πως ζούμε στο Μάτριξ, ήρθε από την Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός παιδείας, η οποία ζει και δρα κυριολεκτικά στο κόσμο της, θέλησε να εκπληρώσει ένα χρόνιο αίτημα γονέων, εκπαιδευτικών και ψυχολόγων.

Εισήγαγε, ή τουλάχιστον επιχείρησε, την σεξουαλική αγωγή στα σχολεία… με τον πιο λάθος τρόπο που θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς.

Τα βίντεο της “Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής” –που θα προβάλλονταν σε μαθητές γυμνασίου- είχαν ενδιαφέρουσες θεωρίες για νέα παιδιά, όπως η θεωρία που υποστηρίζει με θέρμη, πως « η σύλληψη ξεκινά τη στιγμή που η μητέρα συλλαμβάνει την ιδέα να κάνει ένα παιδί» ή πως η ομοφυλοφιλία είναι αποτέλεσμα της μη αποδοχής του φύλου του παιδιού από την μάνα και άλλα πολλά, εξίσου όμορφα και σύγχρονα.

Το αντιδραστικό, βέβαια, κοινό των ελληνικών social media έκοψε τα φτερά της Κεραμέως media έκοψε τα φτερά της Κεραμέως, η οποία θα αρκεστεί να ζει μόνη της στον 15ο αιώνα χωρίς να πάρει στο λαιμό της γυμνασιόπαιδα.

Τέλειωσαν όλα αυτά και ο Μητσοτάκης μας ζήτησε συγγνώμη.

Την 3η ή την 4η;

Μας είπε ότι έχει βάλει ψηλά τον πήχη για πολλοστή φορά.

Όμως για πολλοστή φορά πέρασε από κάτω.

Αν δεν μπορεί ας παραιτηθεί, οι συγγνώμες κούρασαν.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ