Άδωνις Γεωργιάδης: Οι Έλληνες είναι πολιτικά πρωτόγονοι (video)

Άλλο ένα παραλήρημα διδακτισμού με σηκωμένο δάχτυλο, εν μέσω πανδημίας, από τον τηλεπωλητή νανοβιονικών γιλέκων και υμνητή της Χούντας (που «παρέδωσε μια οικονομία "κούκλα"» την οποία κατέστρεψε ο Καραμανλής επηρεασμένος από την σοσιαλμανία, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος).

Άδωνις Γεωργιάδης: Οι Έλληνες είναι πολιτικά πρωτόγονοι (video)

Με αφορμή τον εμβολιασμό, παραδεχόμενος την αποτυχία της εκστρατείας εμβολιασμού στην Ελλάδα, κατηγόρησε ξανά τους πολίτες της χώρας για "πολιτικό πρωτογονισμό".

«Με λύπη διαπιστώνω πως εμείς στην Ελλάδα έχουμε ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστα εντιεμβολιαστών. Είναι και ένα δείγμα ξέρετε, πολιτικού πρωτογονισμού στην πραγματικότητα», είπε, επί λέξει, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Όλες οι προηγμένες χώρες που πέρασαν τον ευρωπαϊκό Διαφωτισμό και αποτελούν την πρωτοπορία της ανθρωπότητας δύο με τρεις αιώνες, είναι στην κορυφή των εμβολιασμών. Οι χώρες που απομακρύνονται από αυτό το πρότυπο της προόδου, μειώνουν τα ποσοστά τους στον εμβολιασμό και είναι άλλο ένα δείγμα το σε ποια κατηγορία χωρών θέλουμε να ανήκουμε», τόνισε με νόημα ο Άδωνις Γεωργιάδης.

 

Το "επιχείρημα" ότι «Οι Έλληνες δεν πέρασαν Διαφωτισμό», δεν είναι καινούργιο.

Χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον από τα πρώτα χρόνια της χρεοκοπίας ώστε να δικαιολογήσει το "μαζί τα φάγαμε" και την προσπάθεια συλλογικής ευθύνης και τη δημιουργία ενοχής στο κοινωνικό σύνολο, που οδήγησε σε άλλη γνωστή φράση της εποχής, το «αν δεν μας επέβαλαν μνημόνιο θα έπρεπε να το δημιουργήσουμε μόνοι μας».

Η επαναφορά από τον "γνωστό τηλεπωλητή" της μνημονιακής ρητορικής πως «οι Έλληνες δεν πέρασαν Διαφωτισμό, άρα γι αυτό και έχουμε υψηλά επίπεδα αντιεμβολιασμού» ή ακόμα και η πρόσφατη απάντηση σε επιχειρηματία της εστίασης που του είπε «θέλετε να σας κλείσουμε και τώρα που δεν υπάρχουν λεφτά να χρεωκοπήσετε;», εντάσσεται στην ολοένα και πιο έντονη επικοινωνιακή στρατηγική απόδοσης ευθυνών στην κοινωνία, για την πρωτοφανή ανεπάρκεια της κυβέρνησης.

Δεν είναι αστείο, είναι επικίνδυνο.

ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.