Politics

Το Ίδρυμα Rosa Luxemburg - Παράρτημα Ελλάδας παρουσιάζει το διαρκές σεμινάριο Politics of Liberation, που θα διαρκέσει έως τον Ιούνιο του 2023. Επίσημη πρώτη στις 16 Σεπτεμβρίου, με τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Berkeley Dylan Riley, που θα μιλήσει για το τέλος του δημοκρατικού καπιταλισμού και τα καθήκοντα της Αριστεράς. 

Ένας Πέτσας βγαλμένος από τα σκληρότερα μνημονιακά χρόνια, που ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωνε «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει» εμφανίστηκε σήμερα στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη.

Ο Πρωθυπουργός τόλμησε να απαντήσει για τις υποκλοπές σε ερωτήσεις που έγιναν από ευσυνείδητους δημοσιογράφους. Τι αποκρίθηκε; Πως δεν υπάρχει ρητή απαγόρευση στο Σύνταγμα και πιο συγκεκριμένα «Αν το Σύνταγμα το ήθελε (-Θέλεις Σύνταγμα; -Όχι δεν θέλω), θα το ανέφερε ρητά».

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι το εξής ένα γεγονός, στο οποίο κάθε χρόνο ανακοινώνεται η πολιτική μιας Κυβέρνησης. Φέτος είναι «προεκλογική ΔΕΘ», με ένα πρόγραμμα που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα προλάβει να εφαρμοστεί. Άρα μένει να δούμε την στάση των δημοσιογράφων του πολιτικού ρεπορτάζ, για το ζήτημα των υποκλοπών και ιδανικά να ακούσουμε κανένα «No, you have not been to… ΔΕΘ» από τα χείλη του Πρωθυπουργού.

ΠΡΟΒΟΛΗ

Οι κληθέντες προς ακρόαση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στην Βουλή την Πέμπτη 1/9 φέρονται να είχαν μια αγαπημένη φράση: «Είναι απόρρητο». Παρ' όλα αυτά, παρότι ο παραιτηθείς Διοικητής της ΕΥΠ δεν ενημέρωνε τον Πρωθυπουργό, ο νέος Διοικητής φέρεται να δήλωσε πως έχει ενημερώσει τον Πρωθυπουργό για όλες τις νόμιμες επισυνδέσεις που γίνονται αυτή την στιγμή. Τότε δεν ήξερε, τώρα ξέρει!

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας προφανώς και πιστεύει πως ναι, αφού κατόπιν δική του εισήγησης στο υπουργικό συμβούλιο της 30ης Αυγούστου 2022, η Αρεοπαγίτισσα Μαριάνθη Παγουτέλη είναι μεταξύ των πέντε γυναικών που επιλέχθηκαν για να πληρώσουν τις κενές θέσεις Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, έπειτα από συνταξιοδότηση των προηγούμενων.

Το απόθεμα της χώρας σε ποπκόρν κινδυνεύει με εξάντληση από την στιγμή που η Λίστα Πέτσα ξεκίνησε την δολοφονία χαρακτήρα του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, επειδή τόλμησε να πει πως «Πρέπει να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση», θέτοντας ζήτημα Δημοκρατίας.

Σε πολιτική απομόνωση και με τα διεθνή Μέσα στραμμένα πάνω του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται, στη Βουλή ώστε να μας εξηγήσει γιατί το σκάνδαλο των υποκλοπών, «αγάπη μου, δεν είναι αυτό που νομίζεις».

ΠΡΟΒΟΛΗ

Η Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών για τα δημοκρατικά δικαιώματα ζητά από τους Δικηγορικούς Συλλόγους να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί.

"Όπου στην κείμενη νομοθεσία για την Ε.Υ.Π. αναφέρεται ο Υπουργός Εσωτερικών, εφεξής νοείται ο Πρωθυπουργός".

ΠΡΟΒΟΛΗ
©2021-2022 20/20 MAGAZINE - All rights reserved
 - 
Created by: Antonis Papavomvolakis - Developed by: codica
"