ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ; Τρία χρόνια επιτυχίες - Θα μπορούσε να τα είχε πάει χειρότερα η κυβέρνηση της ΝΔ; ΌΧΙ.

Αποχαιρετώντας τον παλιό τον χρόνο, θυμηθήκαμε και τους δύο προηγούμενους της διακυβέρνησής της και… να τα πούμε;

ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ; Τρία χρόνια επιτυχίες - Θα μπορούσε να τα είχε πάει χειρότερα η κυβέρνηση της ΝΔ; ΌΧΙ.
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ιούλιος 2019, οι μαδούροι πέφτουν επιτέλους. Στην 82η ΔΕΘ, τον Σεπτέμβριο του 2017, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν σαφής: «Δεν τρέφω αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες, κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση». Η χώρα επιστρέφει από τις δαγκάνες του κομμουνισμού στην κανονικότητα. Ο λαός έχει δώσει το μήνυμα. Ηγέτη, σώσε μας.

ΕΡΓΑΣΙΑ

Το «Σχέδιο Ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία» της Επιτροπής Πισσαρίδη, που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 25-11-2020, πρότεινε μεταρρυθμίσεις παντού, στην Παιδεία, την Υγεία, τη Δικαιοσύνη, τη δημόσια διοίκηση και τη χωροταξία, χωρίς... αυταπάτες ισότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης. Η χειρότερη κυβέρνηση μετά τη μεταπολίτευση φρόντισε να εφαρμόσει σχεδόν κάθε λέξη του. Απολαύστε την απάντηση τη γνωστή ερώτηση «τι ψηφίσατε ρε μαλάκες;».

Νομοσχέδιο Χατζηδάκη  

Το εργασιακό νομοσχέδιο που τα συστημικά Μέσα χαρακτηρίζουν εκσυχρονιστικό και που αποτελεί το «masterpiece» της ακραία νεοφιλελεύθερης και αντεργατικής κυβέρνησης, παρουσιάζει στις 12/5/21, ο Κωστής Χατζηδάκης. Ο υπουργός Εργασίας, έχοντας την πλήρη στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, θέτει σε δημόσια διαβούλευση, την Πέμπτη (13/5/21), την κατάργηση του οκταώρου, την εργασία τις Κυριακές, τις αλλαγές στις απολύσεις, τις απλήρωτες υπερωρίες και τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης, υπερθεματίζοντας και διατυμπανίζοντας τις βελτιωτικές αλλαγές του νομοσχεδίου που είναι οι γονεϊκές άδειες -θέσπιση άδειας πατρότητας-, η ίση αποζημίωση για τους εργατοτεχνίτες, το δικαίωμα «αποσύνδεσης» του τηλεργαζομένου και τα αυστηρά μέτρα για τη βία και τη σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία. Το νομοθέτημα που αφορά όλες τις πτυχές των εργασιακών ζητημάτων θίγει κεκτημένα κερδισμένα με αίμα και σηματοδοτεί την επιστροφή σε εργασιακές συνθήκες προηγούμενων αιώνων.

Τα 5 σημεία που καταστρατηγούν τα δικαιώματα

Οκτάωρο

Οι σχετικές διατάξεις προβλέπουν την αύξηση της ημερήσιας εργασίας στις 10 ώρες, χωρίς επιπλέον αμοιβή για την υπερωριακή απασχόληση και χωρίς προηγούμενη συλλογική συμφωνία. Μάλιστα, ύστερα από πρόταση του ίδιου του εργαζομένου στον εργοδότη, χωρίς επιπρόσθετη αμοιβή. Συμφωνία που θα επιτυγχάνεται με ατομική σύμβαση εργασίας. Ο νόμος (ν.3986/2011) στην Ελλάδα, ορίζει ρητά ότι η ρύθμιση του χρόνου εργασίας γίνεται αποκλειστικά με συλλογική συμφωνία, αναγνωρίζοντας την ανισότητα στη διαπραγματευτική ισχύ, ανάμεσα στον εργαζόμενο και τον εργοδότη.

Υπερωριακή Απασχόληση

Η αύξηση των επιτρεπόμενων υπερωριών στις 150 ώρες το χρόνο σε βιομηχανία και λοιπούς κλάδους δημιουργεί ένα νέο όριο 25% πιο αυξημένο από τον ανώτατο αριθμό υπερωριών και 50% περίπου από τον κατώτατο, προκειμένου οι επιχειρήσεις να μην υποχρεώνονται σε πρόσληψη επιπλέον προσωπικού. Έτσι θα υπάρξει ξεκάθαρη μείωση αποδοχών και αύξηση της εργασίας των ήδη απασχολούμενων.

Απολύσεις

Ακόμα και αν μια επιχείρηση απολύσει παράνομα τον εργαζόμενό της, δεν θα έχει την υποχρέωση επαναπρόσληψης, αλλά θα μπορεί να δώσει ορισμένους μισθούς, ως αστική ποινή και μόνο αν τα οικονομικά της το επιτρέπουν. Μέχρι τώρα ο εργαζόμενος, σε περίπτωση παράνομης ή καταχρηστικής απόλυσης, μπορούσε να προσφύγει στη δικαιοσύνη, να απαιτήσει -και να κερδίσει- την επιστροφή του στην εργασία του, υποχρεώνοντας τον εργοδότη για καταβολή και των μισθών των ετών που δεν εργαζόταν.

Απεργίες

«Δεν υπάρχουν εργαζόμενοι χωρίς επιχειρήσεις ούτε και επιχειρήσεις με εργαζόμενους στα κεραμίδια», μας λέει το υπουργείο Εργασίας και για το λόγο αυτόν αποδυναμώνει το μοναδικό αποτελεσματικό όπλο των εργαζομένων, την απεργία, ένα ήδη απονευρωμένο συνταγματικό δικαίωμα. Το νομοσχέδιο προβλέπει τον αποκλεισμό των συνδικάτων από τη διαπραγμάτευση των  συλλογικών συμβάσεων καθώς και τη χειραγώγησή τους. Την ποινικοποίηση και τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας και της προστασίας των εκπροσώπων των εργαζομένων.

Κυριακές

Η κυβέρνηση καταργεί την κυριακάτικη αργία για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους. Τις Κυριακές, οι φαρμακαποθήκες, η εφοδιαστική αλυσίδα, τα κέντρα κοινών υπηρεσιών, τα κέντρα δεδομένων, θα είναι ανοιχτά, ενώ με άδεια του ΣΕΠΕ θα ρυθμίζεται η περαιτέρω λειτουργία και άλλων επιχειρήσεων.

Γράφαμε τότε: «Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο πετσόκομα των εργασιακών κεκτημένων στον υπουργό και περιμένουμε με ανυπομονησία στην επόμενη γενέθλια τούρτα του να περιλαμβάνει και αυτό το κατόρθωμα. Ραντεβού για τα συγχαρητήρια, στο δρόμο».


Ένα -τρομακτικά- επικίνδυνο εργασιακό νομοσχέδιο

ΠΑΙΔΕΙΑ

Οι 42 προτάσεις της Επιτροπής για την Παιδεία, περιέγραφαν με απόλυτη σαφήνεια τι σκοπό είχε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. 

Η Επιτροπή «σοφών» πρότεινε τότε:

 • Αυτονομία και αυτοδιοίκηση Σχολείων και μεταφορά αρμοδιοτήτων όπως η διαχείριση κύριου και βοηθητικού προσωπικού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Υπό την επίβλεψη του ΥΠΠΑΙΘ θα κρατήσει μόνο τα προγραμμάτα σπουδών και τα υπόλοιπα (υποδομές, προσλήψεις και μισθοδοσία) στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 • Εσωτερική και εξωτερική Αξιολόγηση των σχολείων η οποία θα λαμβάνει υπόψη την επίδοση των μαθητών, εισαγωγή σε τριτοβάθμια ιδρύματα αλλά και επίδοση σε προγενέστερο στάδιο, και ειδικές προκλήσεις κάθε σχολείου.

 • Αποκομματικοποίηση και αξιοκρατική ανάδειξη στελεχών διοίκησης της εκπαίδευσης με διαδικασίες ανεξάρτητες και αδιάβλητες μέσω ΑΣΕΠ. (Αυτό -δεν- συνέβη. Αμέσως μετά την εκλογή της ΝΔ: Διορισμός των Διευθυντών Εκπαίδευσης από το "επιτελικό κράτος").

 • Επιλογή εκπαιδευτικών στην είσοδό τους με αδιάβλητες διαγωνιστικές διαδικασίες Επιμόρφωση και κίνητρα προσέλκυσης εκπαιδευτικών.

 • Επέκταση της προσχολικής εκπαίδευσης και παράλληλα στην επέκταση του ολοήμερου σχολείου και στη Δευτεροβάθμια.

 • Μεγαλύτερη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, τους κοινωνικούς εταίρους και τις τοπικές κοινωνίες σε θέματα όπως η επιλογή ειδικοτήτων, ο καθορισμός των προγραμμάτων σπουδών και των μαθησιακών αποτελεσμάτων.

 • Εθνικό απολυτήριο με 7-9 επιλεγόμενα μαθήματα και «ελεύθερη επιλογή» σχολείου από γονείς και μαθητές.

 • Συγχωνεύσεις σχολείων και δημιουργία μεγαλύτερων εκπαιδευτικών μονάδων.

 • Επέκταση παντού της Τράπεζας Θεμάτων για τη διασφάλιση της συγκρισιμότητας των μαθησιακών αποτελεσμάτων σε εθνικό επίπεδο και διαχρονικά και επέκταση του δικτύου των Πρότυπων σχολείων.

 • Για την Τριτοβάθμια τα κριτήρια εισαγωγής αλλά και ο αριθμός των εισακτέων θα καθορίζεται από την κάθε σχολή. Κέντρα αριστείας στα ΑΕΙ με εξατομικευμένα προγράμματα σπουδών.

Το νομοσχέδιο που βασίστηκε στις παραπάνω προτάσεις και τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση στις 30 Ιουνίου 2021 είχε μότο το εξής: «Δημιουργούμε το σχολείο του αύριο, σήμερα, μέσα από 4 βασικούς άξονες: Καλλιεργούμε δεξιότητες ζωής και επιστήμης. Δημιουργούμε ίσες ευκαιρίες για όλους. Εξασφαλίζουμε εναλλακτικές εκπαιδευτικές διαδρομές, με επαγγελματική προοπτική, Απελευθερώνουμε τη δημιουργική πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών, δίνοντάς τους μεγαλύτερη αυτονομία, καθώς και μέσω της αξιολόγησης και επιμόρφωσης».

Νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια 

Στις 400 σελίδες του νέου νόμου-πλαίσιου για τα ΑΕΙ, η κυβέρνηση κατάφερε να βάλει τις βάσεις για:

 • Δημιουργία πτυχίων πολλών ταχυτήτων-διαβατήρια για την ανεργία και τους χαμηλούς μισθούς.

 • Πτυχία με σκόρπιες και ασύνδετες γνώσεις, χωρίς καμία επαγγελματική αναγνώριση.

 • Προγράμματα σπουδών που θα παρέχουν απλά προσόντα και όχι επαγγελματικά δικαιώματα.

 • Φοιτητές που εισέρχονται στο ίδιο τμήμα και αποφοιτούν με διαφορετικό τίτλο σπουδών.

 • Κατάργηση τμημάτων και μετατροπή άλλων σε 3ετή ΤΕΙ με συνοπτικές διαδικασίες.

 • Εκτίναξη του κόστους σπουδών, ενώ οι οικογένειες όλων ματώνουν από την ακρίβεια.
  Καταργούν τα δωρεάν έντυπα συγγράμματα. Βάζουν ενοίκια στις εστίες. Αυξάνουν τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά.

 • Διοίκηση του πανεπιστημίου με όρους Α.Ε. Με συμβούλιο διοίκησης όπου θα συμμετέχουν και στελέχη επιχειρήσεων, με εκτελεστικό διευθυντή, που θα περικόπτει τις παροχές.

 • Ωμή κρατική παρέμβαση και υπονόμευση των φοιτητικών συλλόγων, θεσπίζοντας χωριστές εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο για την ανάδειξη εκπροσώπων στα όργανα διοίκησης.

 • Συμβούλια φοιτητών-παραμάγαζα της κυβέρνησης και των διοικήσεων, που θα επικυρώνουν την πολιτική του «Πανεπιστημίου Α.Ε.». Και όλα αυτά με την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και τη σύσταση πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Σκάνδαλο Cisco

Η σύμβαση που άργησε να δημοσιοποιηθεί, έχει ό,τι χρειάζεται για ένα σκάνδαλο μεγατόνων. Πολύ δημόσιο χρήμα εκεί που ισχυρίζονταν πως ειναι δωρεάν, αρχικές συμβάσεις που μοιάζουν με ιδιωτικά συμφωνητικά, διορθωτικές αναθέσεις από πάροχο σε άλλο πάροχο με αστείες διαφορές στα νούμερα, εκατομμύρια προσωπικά δεδομένα που εκχωρήθηκαν εσαεί -με ασαφή τρόπο- και λαμπρούς πρωταγωνιστές: το πολύπαθο υπουργείο Παιδείας και την ακατάλληλη υπουργό του.


Νομοσχέδιο Κεραμέως με "συνταγή" Θάτσερ: Παιδιά "πελάτες" και καθηγητές client service

Ποιο είναι το νέο "Πανεπιστήμιο Α.Ε." που σχεδιάζουν να προστατεύει η αστυνομία

Σκάνδαλο Cisco: Πληρώσαμε 2 εκατομμύρια ευρώ για να χαρίσουμε προσωπικά δεδομένα 1,5 εκατομμυρίου πολιτών

ΥΓΕΙΑ

Πανδημία

Πώς φτάσαμε από το πρώτο lockdown και την «εξαιρετική διαχείριση» της κυβέρνησης να θρηνούμε χιλιάδες νεκρούς; Το 2021 ο αξιόπιστος δείκτης Covid Resilience Ranking Resilience Ranking του Bloomberg παρακολουθεί 53 χώρες παγκόσμίως (μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα) και μελετά για πάνω από έναν χρόνο «τα καλύτερα και χειρότερα μέρη που μπορεί να βρεθεί κανείς κατά τη διάρκεια της πανδημίας», μας κατέταξε στην 39η θέση. Η αξιολόγηση γίνεται με βάση 12 κριτήρια, όπως ο έλεγχος των κρουσμάτων, η ποιότητα του συστήματος υγείας, η εμβολιαστική κάλυψη, η θνητότητα και η πρόοδο προς την επανεκκίνηση των ταξιδιών και την άρση ταξιδιωτικών περιορισμών. Τότε η Ελλάδα κατρακυλούσε συνεχώς προς τον πάτο και αυτή τη στιγμή βρίσκεται 39η μεταξύ 53 χωρών. Πάνω απ’ την Ελλάδα βρίσκονται χώρες όπως το Πακιστάν, το Ιράκ, το Βέλγιο και η Νιγηρία. Στο 20/20 ετοιμάσαμε και παρουσιάσαμε ένα ντοκιμαντέρ με τον έυγλωτο τίτλο «Σαμποτάζ».  

ΕΣΥ

Από τη διαχείριση της πανδημίας –που στηρίχτηκε πάνω στο Δημόσιο σύστημα Υγείας- στην κατάργηση του ΕΣΥ μέσα σε τρία χρόνια, το λες και παγκόσμια επιτυχία. Η κυβέρνηση υπό τις υπουργίες Κικίλια και Πλεύρη, πέρασε από τα χειροκροτήματα στους Υγειονομικούς στο θάψιμο της Δημόσιας Υγείας.


ΣΑΜΠΟΤΑΖ - Mέρος Πρώτο: Τι συνέβη τον καιρό της πανδημίας; (επίσημη πρεμιέρα + ανοικτή συζήτηση)

Καταργείται το ΕΣΥ: Νόμος Μητσοτάκη-χαλί για την πλήρη ιδιωτικοποίησή του

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Υπόθεση Λιγνάδη

Το σκάνδαλο Λιγνάδη και η προσπάθεια συγκάλυψής του είναι ένα κεφάλαιο μόνο του. Το 20/20 άνοιξε την υπόθεση που έμελλε να γίνει μια από τις ποιο μαύρες σελίδες της ελληνικής δικαιοσύνης. 


Δίκη Λιγνάδη: Συγκλονιστική κατάθεση του Νίκου Σ. - Σεξιστική επίθεση Κούγια

Δίκη Λιγνάδη: Να μη λείψει κανείς

Ακολούθησαν πολλές υποθέσεις, θυμίζουμε μερικές: 

Υπόθεση Ινδαρέ

Ξημερώματα 18ης Δεκεμβρίου του 2019 στο μεσοπολεμικό διώροφο της οδού Ματρόζου, ιδιοκτησίας Ινδαρέ, στο Κουκάκι, βρίσκονται ο Δημήτρης Ινδαρές, η σύζυγός του, αρχιτεκτόνισσα Έρση Σπαρτιώτη και εκτάκτως τα παιδιά τους Ιάσων και Φίλιππος -ο ένας είναι ασκούμενος δικηγόρος και ο άλλος φοιτητής. Καθώς η αστυνομία πραγματοποιεί επιχείρηση στην διπλανή (μεσοτοιχία) κατάληψη «υπήρχε ένα σκηνικό μάχης, με πυροβολισμούς, φωνές, πτώσεις αντικειμένων. Ακούν θόρυβο στην ταράτσα τους. Και ο σκηνοθέτης ανεβαίνει μαζί με τους γιους του για να δουν τι συμβαίνει. «Δεν θεώρησα ότι κινδύνευα. Η ταράτσα του σπιτιού μου είναι σπίτι μου. Δεν είναι κοινόχρηστος χώρος. Ανέβηκα να δω τι συμβαίνει στο σπίτι μου. Εκεί είδα τους άνδρες των ΕKAM, ανάμεσά τους και τον άνδρα που μου είχε χτυπήσει την πόρτα. Πού να φανταστώ πως θα αντιμετωπίζαμε αυτή τη βάναυση εκδικητική συμπεριφορά επειδή δεν κατάφεραν να συλλάβουν αυτούς που κυνηγούσαν».

Ο καφκικός εφιάλτης του Δημήτρη Ινδαρέ


Υπόθεση Νέας Σμύρνης

Νέα Σμύρνη: Το «Βατερλό» του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη


Υπόθεση Ιάσονα 

#τροχαιοβουλη: Τεράστια ερωτήματα για Ντόρα και αστυνομία - Τι λέει στο 2020mag.gr συγγενής του άτυχου Ιάσονα


Υποθέσεις Δολοφονιών Ρομά

Ο -καθόλου- τυχαίος θάνατος ενός Ρομά


Υπόθεση Βασίλη Μάγγου

Οι γονείς του Βασίλη Μάγγου ζητούν δικαιοσύνη για τον θάνατο του παιδιού τους


Αποφυλάκιση Κορκονέα

Νέα αναίρεση του ελαφρυντικού που οδήγησε στην αποφυλάκιση του Κορκονέα - Στον Άρειο Πάγο θα κριθεί αν θα παραμείνει εκτός φυλακής

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το τσιμέντωμα της Ακρόπολης.

Η εμμονή στην απόσπαση που θέτουν σε κίνδυνο τις πολύτιμες αρχαιότητες των έργων του Μετρό στη Θεσσαλονίκη.

Το «φιάσκο» με τη λογοκρισία στην Τέχνη και τον παραλίγο νόμο Λιβάνιου.

Η φωτιά «στο Πούσι» στις Μυκήνες, ο δανεισμός αρχαίων στο εξωτερικό για 50 χρόνια.

Και η χαριστική βολή, το Προεδρικό Διάταγμα της υποβάθμισης των πτυχίων των καλλιτεχνών. 


«Η τσιμεντωμένη και παραμορφωμένη ομορφιά της Ακρόπολης» - Κραυγή αγωνίας από τη LIBERATION

Τι θέλουν -πια- οι καλλιτέχνες και διαμαρτύρονται; «Σπουδάζω 3 χρόνια και θέλω το πτυχίο, όχι το χαρτί που δίνουν στο σχολείο»

ΔΙΑΦΘΟΡΑ  

Διεθνής Διασυρμός

Κολοσσοί Μέσων Ενημέρωσης. Εφημερίδες, sites, διεθνή πρακτορεία ειδήσεων. New York Times, Reuters, Politico, Bloomberg, Euronews γράφουν ό,τι δεν θέλουν να ξέρουμε. 

Διεθνής διασυρμός για την κυβέρνηση - Καθημερινά στα «μανταλάκια» του διεθνούς Τύπου


Απευθείας Αναθέσεις

Η απίστευτη σύμβαση με τη Cisco με τις απευθείας αναθέσεις στην τηλεκπαίδευση, η αξέχαστη υπόθεση με τα vouchers για την κατάρτιση τύπου «σκόιλ ελικικού» που εκατομμύρια ευρώ διοχετεύθηκαν σε επτά πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης, οι διαγωνισμοί για τρία εκατ. Rapid test Covid, ύψους 15 εκατ. που δεν δημοσιεύτηκαν στη «Διαύγεια» με ασύλληπτα κέρδη, αδιαφανείς διαγωνισμούς και offshore ανάδοχους. Τα «λεφτόδεντρα» για τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα που περάσαν μέσα στο νομοσχέδιο για την ανακούφιση των πλημμυροπαθών του «Ιανού» και αμέτρητες ακόμα, που μπορείτε να διαβάσετε.

Το μεγάλο πλιάτσικο – Όργιο απευθείας αναθέσεων σε ύποπτες εταιρείες


Λίστα Πέτσα - Ελευθερία του Τύπου Θέση 108 

Πώς είναι να δημοσιογραφείς στην τελευταία χώρα στην ελευθερία του Τύπου στην Ευρώπη.

Φάκελος ΜΜΕ: Σχέδιο λογοκρισίας ΕΣΡ, αντιδράσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, υπόθεση e-food, θέση #108, απόκρυψη υποκλοπών, Μητσοτάκης και ΑΠΕ, Αρχές και δημόσια δεδομένα


Χρέη ΝΔ ή οι ωραίοι έχουν χρέη

Το 2016, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναλαμβάνει ως πρόεδρος τη Νέα Δημοκρατία με 214 εκατ. χρέος σε τράπεζες και παρουσιάζει, με πανηγυρικό τρόπο, συγκεκριμένο, λεπτομερές σχέδιο οικονομικής εξυγίανσης του κόμματος. Πέντε χρόνια μετά, το χρέος του κυβερνώντος κόμματος, έχει αυξηθεί ραγδαία κατά 129 εκατομμύρια ευρώ.

Οι "άριστοι" νοικοκυραίοι έχουν πολλά χρέη - Το "οργανωμένο έγκλημα" με τα οικονομικά της ΝΔ (βίντεο - εικόνες)


Σκάνδαλο Υποκλοπών

Το σκάνδαλο που δε λέει να ερευνηθεί έθεσε μέχρι και ζήτημα δίκαιων εκλογών:  «Οι εθνικές εκλογές είναι ευρωπαϊκές και για αυτό θα πρέπει να είναι ελεύθερες και δίκαιες», δήλωσαν οι εκπρόσωποι της Εξεταστικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου PEGA. Ακούει κανείς; Ναι, ο Κυριάκος, όλους μας. Κυριολεκτικά.

Η PEGA θέτει ζήτημα Δημοκρατίας στη χώρα: «Όλα στο φως για το σκάνδαλο των υποκλοπών πριν από τις επικείμενες εκλογές»

ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Η κυβέρνηση που υποστήριζε με κάθε τρόπο ότι οι Έλληνες δεν πρέπει να ζουν με επιδόματα, έκανε καθεστώς ως λύση της ακραίας φτωχοποίησηςτου λαού της, τα κουπόνια. Απλά τα βάφτισε vouchers.


Τα κουπόνια της ντροπής: Η κυβέρνηση που μας τα πήρε όλα, μας δίνει 0,70 ευρώ την ημέρα για να πάρουμε τρόφιμα

ΕΛΣΤΑΤ: 2.971.200 πολίτες είναι πραγματικά φτωχοί

Άλλα highlights:

Το «φιάσκο» με τη στήριξη υπουργείων και δημόσιων φορέων στο συνέδριο υπογονιμότητας που ευτυχώς ματαιώθηκε από την κατακραυγή των πολιτών στα σόσιαλ μίντια: Έρευνα 2020mag.gr: Το "Συνέδριο Γονιμότητας" ήταν ακριβώς αυτό που νομίζαμε και ακόμα παραπάνω

Το σκάνδαλο Φουρθιώτη με την εμπλοκή του υπουργού εργασίας ο δημοσιογράφος απειλούσε ότι θα τον ξηλώσει την ίδια ώρα που έπαιρνε επιδοτήσεις και απολάμβανε αστυνομικής προστασίας από το υπουργείο: Κατάντια Φουρθιώτη - Κυβέρνησης: Με «ροζ βίντεο» απειλεί υπουργούς ο υπόδικος παρουσιαστής (εικόνα)

H κατάργηση των φόρων πολυτελούς διαβίωσης και τεκμηρίων.

H μη ψήφιση από την κυβέρνηση του άρθρου για τη θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους: Όταν ο Βοριδης δήλωνε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τα Χριστούγεννα και το σταυρό στη σημαία (video)

Τα μικροσκοπικά παγουρίνο και οι μάσκες-αλεξίπτωτα, ως μέτρο προστασίας για την επιστροφή στα σχολεία. Το ανάξιο κράτος υποδέχτηκε 180.000 εκπαιδευτικούς που μετακινήθηκαν -χωρίς τεστ!- σε κάθε άκρη της χώρας, για να συναντήσουν 500.000 μαθητές -χωρίς τεστ!- και να μπουν σε τάξεις με 25-27 παιδιά: ΦΑΚΕΛΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑ: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος κλεισίματος

Ο εμπαιγμός με τη συμφωνία των Πρεσπών. Εκλέχθηκαν αποδοκιμάζοντάς την και τελικά την εφαρμόζουν κατά γράμμα: Άδωνις: «Όποιος αμφισβητήσει την Συμφωνία των Πρεσπών δωρίζει το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια» (video)

Το κορονοτραπέζωμα του Μητσοτάκη στην Ικαρία, η βόλτα εν μέσω lockdown με το ποδήλατο στην Πάρνηθα, ο Νίκος Χαρδαλιάς να διασκεδάζει στα μπουζούκια και ο Απόστολος Τζιτζικώστας να δειπνεί μετά τις 12 στους Παξούς, τα εγκαίνια της νέας Ομόνοιας σε συνθήκες συνωστισμού, η ομιλία Αδωνι έξω από εκκλησία με εκατοντάδες κόσμο: Όλα τα "κορονοπάρτι" του Κυριάκου Μητσοτάκη (εικόνες - video)

Ο «μεγάλος περίπατος» που εξελίχθηκε σε μεγάλο φιάσκο και κόστισε 2 εκατομμύρια ευρώ: Μεγάλος Περίπατος: "Σταλινικά ποσοστά" αποδοκιμασίας των Αθηναίων σε έρευνα κοινής γνώμης (εικόνες)

Η κάλυψη στον Νίκο Γεωργιάδη που εμπλέκεται σε σκάνδαλο παιδεραστίας, οι διορισμοί άσχετων διοικητών νοσοκομείων (με αποκορύφωμα έναν 80άχρονο), ο υφυπουργός με το πλαστό πτυχίο και τόσα ακόμα…

Ως επίλογος, ένα άρθρο:

Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει - Όχι επειδή είναι Δεξιά

Τις κάρτες του 20/20 σχεδίασε ο Αντώνης Παπαβομβολάκης

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ